Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Copiii nostri

Smaranda Chiric

Smarandita este o fetita diagnosticata la nastere cu sindrom Down. A fost dorita si mult asteptata de parinti si de sora mai mare, Eliza (9 ani). Fire energica, mereu vesela, Smaranda e pregatita oricand de o noua sotie. A beneficiat de interventie timpurie si terapie de grup de la varsta de 2 ani. Timp de un an, fetita a frecventat zilnic Centrul Regional de Reabilitare pentru Copii si Tineri cu Dizabilitati "Steaua Sperante" Iasi, pentru a o pregati sa fie integrata In gradinita de masa.

In prezent, Smaranda vine la centru 2 zile/saptamana pentru 2 tipuri de servicii: terapie cognitive-comportamentala si terapie logopedica.
Smarandei Ii place sa lucreze unu la unu la masa de lucru si reuseste sa stea 50 de minute. Se concentreaza pe sarcina si activitatile ce dezvolta cognitia. Lucreaza foarte frumos In fata oglinzii, se corecteaza atunci cand logopedul Ii cere sa imite gesturi, sunete, silabe si cuvinte monosilabice. Emite cuvinte scurte, cunoaste si denumeste animale domestice, foloseste onomatopee, cunoaste articole de imbracaminte, obiecte, legume si fructe. Rezultatele obtinute iIn urma orelor de terapie sunt semnificative si In raport egal cu efortul depus de Smarandita. Mama fetitei este foarte bucuroasa pentru fiecare cuvant nou pe care Il aude rostit de Smaranda prin casa. Este ceea ce ii da putere si incredere sa mearga mai departe, pentru ca Smaranda e cu adevarat ambitioasa, curajoasa si consecventa.
Pentru anul scolar 2016-2017, secialistii Star of Hope care lucreaza cu Smarandita si-au propus, ca obiective logopedice: dezvoltarea auzului fonematic prin exercitii pentru diferentierea sunetelor, dezvoltarea respiratiei corecte prin exercitii de inspir-expir, dezvoltarea mobilitatii aparatului fono-articulator prin exercitii de mobilizare a maxilarelor, limbii, buzelor si a obrajilor; exercitii pentru valul palatin.
Rezultatele otinute au fost posibile datorita perseverentei parintilor, ambittei, potentialului Smaranditei, bunei colaborari parinte-copil-terapeuti.
INSA, fara implicarea unor sponsori, fara caldura cu care au facut posibile lungile si repetatele sedinte de terapie, Smarandita nu ar fi fost astazi asa cum este: un copil vesel, intregrat Intr-o gradinita normala, un copil care are curaj sa lupte - alaturi de parinti si terapeutii Star of Hope Romania - pentru zile mai frumoase, mai senine.

MULTUMIM, In numele echipei Star of Hope, tuturor celor care au fost si continua sa fie alaturi de noi, alaturi de copiii din proiectele noastre, alaturi de parintii acestor copii! Pentru noi, pentru ei, sprijinul comunitatii Inseamna ENORM!


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi