Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Copiii nostri

Sperante pentru 254 de copii cu dizabilitati

„De ce eu? De ce copilul meu?”, acestea sunt doar cateva intrebari la care asteapta raspuns fiecare parinte care are un copil cu dizabilitati. Si tot fiecare parinte greu incercat de soarta isi pune speranta in fiecare terapeut pe care il intalneste, in fiecare asociatie la care cere sprjin, in fiecare om care ii ofera o incurajare.

Astfel de intrebari rostesc zilnic parintii copiilor care sunt in grija Fundatiei Starf Of Hope Romania, peste 250 la numar. Copii cu sindrom Down, cu autism, cu tetrapareza spastica ori cu altfel de dizabilitati, pentru care cortina viitorului parea sa vi cazut demult. Copii ai caror parinti nu mai vedeau dincolo de perdeaua de lacrimi care le acoperea ochii ori de cate ori reciteau diagnosticul pus de medic si care a cazut precum o secure, taindu-le firul oricarei sperante. La astfel de intrebari au gasit raspuns in cadrul fundatiei, unde, dupa ce si-au inscris copiii la orele de terapie, au vazut cum curcubeul sperantei isi redefinelte culorile. „Aproape in toate probleme exista solutii. Incurajez toti parintii care au copii speciali sa comunice in permanenta intre ei si doar asa vor descoperi cele mai bune solutii pentru micusii lor. Sa se iubeasca, sa se respecte si sa creada in Dumnezeu”, a fost sfatul mamei lui Alex, un baiat cu autism aflat in evidentele fundatiei.
Fundatia Star Of Hope depune foarte multe eforturi in a le asigura copiilor si tinerilor aflati in grija conditii foarte bune pentru terapie si dezvoltare, paentru ca ei sa se simta iubiti si utili comunitatii. La evenimentul de ieri, serbarea de Craciun derulata in jurul bradului, sediul fundatiei era arhiplin. Parinti si copii, terapeuti si sponsori, parteneri si prieteni, cu tosii au venit la ultimul eveniment public din cadrul campaniei Daruieste Speranta, campanie care continua. „Este nevoie de ajutor pentru toti. Unii copii provin din familii foarte sarace, traiesc in conditii grele si noi incercam sa le aducem o speranta. In aceasta campanie am primit mult sprijin din partea sponsorilor, ceea ce arata ca oamenilor le pasa”, a spus Aurora Vatamaniuc, presedintele fundatiei. Structura sociala a primit aproape 25 de burse de terapie, reprezentand in jur de 10 la suta din copiii nostri. Au fost acordate si burse de transport, pachete cu alimente, sprijin cu lemne pentru incalzire, dar si 600 de daruri din partea United Business Center. „Copiii nostri au trimis scrisori Mosului, pe care le-am agatat in Bradul Dorintelor, de unde au fost preluate si onorate. Ma bucur cand vad ca oamenii vin in jurul nostru”, a completat Aurora Vatamaniuc.

Campania „Daruieste Speranta” a inclus si Gala Fundatiei Star of Hope, organizata in parteneriat cu Primaria si Camera de Comert si Industrie Iasi. Per Erik Hallin, fost pianist in trupa lui Elvis Presley, impreuna cu Laura Bretan si Costel Busuioc, au cantat pentru sustinerea a 254 de copii cu dizabilitati (si parintilor acestora) din 5 centre de terapie, de la Iasi, Barlad, Suceava, Botosani si Dorohoi). La eveniment a participat si Lennart Eriksson, presedintele Organizatiei Star of Hope International (Suedia), care a tinut sa precizeze ca „romanii au dovedit ca pot face si lucruri foarte frumoase, lucruri mari. Acum cand au modele demne de urmat ar fi pacat sa nu construiasca acasa o afacere, un proiect pentru ei, pentru familia lor, pentru comunitatea in mijlocul careia traiesc, pentru Romania in esenta”.

In urma tuturor evenimentelor reunite in campanie s-a reusit adunarea sumei de circa 25.000 de euro, care va sustine terapia recuperatorie a celor 254 de copii cu dizabilitati.

Burse de transport sau de terapie au oferit Medicover (prin doamna Gabriela Turcu), Frarom International Est (prin Ioanna Olareanu), Focality (prin doamna Gabriela Mardarasevici), Mesopotamia (sponsor de 5 stele, care va oferi la centrul din Suceava bursa de terapie, iar la Valea Seaca o masa zilnic copiilor din centru), Quartz Matrix, Biserica Rhema, Asociatia Agora Christi, Prima Car (prin doamna Dana Fighiuc), MediaRom.

Evenimentul Gala Star of Hope 2018 a fost posibil datorita sustinerii din partea: KOSAROM, FRAROM INTERNATIONAL EST, MEDIAROM GRUP, PRIMA CAR, MEDICOVER, MESOPOTAMIA (sponsor de 5 stele), FARMACIA ARIS, QUARTZ MATRIX, FOCALITY, MATEROM, MAGNUS AB THOR, BELLARIA, WISE, NICHI, DAL CONSULTING SRL, CENTRUM GYM, MULTIASIG RaDaUtI, LABORATORUL SYNLAB, ROTARY IAsI 2000, VINURI GRAMA, STRA ROM, TERMOSERVICE, PROIECT 10+, YVES ROCHER, AGEO BIZ, AGEO EVENTS, BIOCOMP, COFETaRIA PALIBO, DRaGHICI DENTAL, JUNIOR & FAMILY DENTAL CLINIC, CATERINE (IE ROMANEASCA), HARMONY CAFE, RHEMA, LICEUL TEORETIC FILADELFIA SUCEAVA, COLEGIUL TEHNIC ”I. C . sTEFaNESCU” IAsI, FONSS (FEDERATIA ORGANIZATIILOR NEGUVERNAMENTALE PENTRU SERVICII SOCIALE), FUNDATIA ENABLE, ECHO (European Children's Help Organisation), FEDERATIA PARINTILOR CARE AU COPII CU DIZABILITAtI, AGORA CHRISTI.Partenerii media: TVR IASI, IASI LIFE TV, TELEM, INFINIT TV, MEDIA TV, DOROHOI NEWS, TELEMOLDOVA, WINK IASI, ZIARUL DE IASI, IASIFUN, EVENIMENTUL, REVISTA GLARE, AGORA PRESS, DaRaBANENI.RO, RADIO ARMONIA, RADIO ROMANIA, VIVA FM, RADIO HIT.

Gala STAR OF HOPE 2018 a fost parte a proiectului PARINTE IMPUTERNICIT, COMUNITATE INCLUZIVa realizat in parteneriat cu Consiliul Local Iasi, in baza Legii 350/2005 . Totodata, evenimentul de Gala a completat campania DaRUIESTE SPERANTA pentru sustinerea activitatilor de terapie recuperatorie in Centrele Star of Hope. 

Prin acest eveniment, Fundatia Star of Hope Romania a atras, din nou, atentia asupra problematicii complexe privind copilul cu dizabilitate dar si asupra situatiilor dramatice prin care trec familiile copiilor cu dizabilitati, in special cele provenind din mediul rural. Pentru a ajuta acesti copii sa aiba acces la terapie recuperatorie  in orasele apropiate si pentru dezvoltarea serviciilor sociale e nevoie in continuare de sprijinul comunitatii.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi