Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Copiii nostri

Copilarie cu parul balai

«Iesi copile cu parul balai si razi la soare, doar-doar s-o indrepta vremea...», spunea Smaranda lui Nica. Si Nica radea odata cu soarele si cu vremurile cireselor in parg. Radea si Nica, radea si Smaranda, radea intreaga copilarie.

Stefan Veliscu nu trebuie sa rada la soare. La el, povestea este exact invers – soarele rade la Stefan, iar baiatul, cu forta magica a ochilor sai albastri, imprastie veselia in tot Universul. Asa este la vremea copilariei – ai puteri nemarginite si poti schimba totul pe loc doar cu un zambet. Sau cu o vorba bine rostuita.

Stefan Veliscu este un pusti din ceata prichindeilor de la Pregatitoare, de la Scoala «Varlaam Mitropolitul ». El si cu Strumfii, asa cum sunt cunoscuti in scoala cei mici din clasa Biancai Nastase, sunt mari campioni la bucurie. Da, da, la Bucuria de a Sti, care este una din forta motrice a scolii din Dealul Copoului. Pustiului cu par balai si ochi ca apele cristaline nu-i trebuie mult sa te farmece. Si nu o face clipind sagalnic, ci prin «discurs». Stefan Veliscu este un orator perfect, a carui pledoarie pentru copilarie m-a convins pe deplin. Acum imi doresc sa redevin copil, sa alerg in voie prin lanuri de grau, sa adun capsoare de maci in buchete imense pe care sa le darui Doamnei Invatatoare. Ori sa le impletesc pe furis si sa-i fac Mamei un sirag de iubire rosie, in care mereu sa simta inima mea de copil.

Aniversarea lui 7

In lumea Strumfilor de la Pregatitoarea de la «Varlaam» totul este fermecat. «Imi place la scoala fiindca ma joc, aflu lucruri noi, am prieteni. Imi plac Noutatile si Meteo. Si pe tine te stiu de cand ai venit la noi in clasa. Imi place pictura, iar galbenul si portocaliul sunt culorile mele preferate», a spus Stefan dintr-o suflare.

Peste mai putin de o luna, copilul cu parul balai va implini sapte ani, o varsta importanta insa n-ai spune ca deja nu o are. Stie multe lucruri, iti povesteste despre toate si o face intr-o ordine foarte bine consolidata. Ii plac desenele animate «si la aniversarea celor 100 de zile de scoala am venit cu toata colectia mea de desene animate – 100, mai exact». Iubeste povestile, iar Aventurile lui Habarnam il trimit in fiecare seara in lumea eroilor. «Fita Rosie este povestea preferata a lui Mada, sora mea mai mica. Asa spunea ea fiindca nu putea spune Scufita Rosie. Ei ii place si baletul. De fapt, noi suntem o familie de dansatori », spune serios Stefan, schimband rolurile cu parintii sai, Irina si Catalin Veliscu, care zambesc strengareste in ce-l asculta pe Praslea cel cu par de aur. «Mada face balet, eu dansez Hip-hop cu Alex (la Kids for Kids – n.a.), iar mami cu tati danseaza salsa», a explicat foarte serios baiatul, apoi a continuat cu bunicile Emi si Ioana, carora le plac povestile si unele jocuri, cum ar fi Cluedo, un joc pentru detectivi la care bunica Emi a si castigat.

Prividu-l pe copil, ai impresia ca toata ziua sta cu nasul in carti, ca altfel cum ar putea cunoaste atatea lucruri? «De la scoala le stie. Noi acasa ne jucam cu el si ne pare rau ca nu avem timp sa petrecem impreuna atat cat ne-am dori. Ne intalnim seara, fiecare dupa jobul lui, al nostru, al celor mari, si al lor, al celor mici, si ne jucam», spune Catalin Veliscu, iar zambetul strengar aruncat lui Stefan deja promitea o seara plina de veselie. «Ne jucam mult, asa invata cei mici. Cred ca de aici vine si dorinta de a sti – din lipsa constrangerii », a completat Irina Veliscu, a carei privire albastra s-a confundat cu cea a copilului atunci cand a venit vorba despre joaca si copilarie.

Grija pentru suflet

Stefan Veliscu a ajuns la «Varlaam» dupa mai multe vizite prin scoli. «Dupa ce am iesit de la Gradi, am mers cu Tati, sa vedem scoli», a explicat strategia la care a participat. «Am ales Varlaam pentru ca aici am gasit toate componentele unei educatii depline. Ne-a placut nu numai mediul, ci si abordarea. Aici am gasit valorile pe care ni le doream pentru copil», a punctat Catalin Veliscu. «Nu am vrut doar dezvoltare cognitiva a baiatului nostru, ci din toate punctele de vedere, inclusiv emotionala», a spus Irina Veliscu.     

Eii, si daca va imaginati ca la «Varlaam» copiii doar se joaca, va inselati. Stefan Veliscu le-a explicat colegilor sai, la lectia «Noutati», cum functioneaza motorul in patru timpi ! Da, motorul in patru timpi, despre care invatam la Fizica, in clasa a VI-a. Era foarte serios si explica precum un inginer adevarat. De fapt, el vrea sa devina ca Tati, sa lucreze cu polistiren, sa stie cat mai multe. Iar urmatoarea tema, la «Noutati», va fi Imprimanta. Si nu doar un desen, ci intreaga functionalitate, deci mare atentie cei care nu stiti despre ce este vorba!

Stefan Veliscu este si iubitor de sah si la vremea intalnirii noastre abia astepta invitatiile de la domnul antrenor pentru viitorul concurs. Am aflat ca joaca acasa si cu Tati si ca uneori pierde, dar nu se supara. Piesele preferate sunt Regina, Tura si Regele si va vom spune de ce dupa campionatul de sah. Sau dupa urmatoarea vizita la «Varlaam», cand il vom ruga pe Stefan sa ne deseneze lumea Copilariei sale.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi