Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Copii nostri

Happy Summer, Scoala cu lectii de incredere - dialog cu dl Mihai Stoica, vicepresedintele Active Learning Institute, initiatorul programului Happy Summer dedicat copiilor

Imaginati-va ca va puteti ridica pe varfuri si ca puteti privi in viata dumneavoastra ca intr-o gradina, de dupa un zid inalt. Ce vedeti? Cu siguranta o multime de experiente, realizari, greutati, esecuri, impliniri... Abilitatile de viata nu se invata in scoala, nu se invata din carti, nu se invata de la televizor, abilitatile de viata se invata pe propria piele, iar copiii invata prin experimentare.

-- Pentru aceasta vara, Active Learning Institute propune o scoala pentru copii. Despre ce este vorba?

-- Scoala de vara Happy Summer este un program de dezvoltare a competentelor cognitive, emotionale, sociale si de comportament pentru copiii cu varste intre 6 si 14 ani. Abordam copiii holistic, din toate perspectivele psihologice: personal, familie, prieteni, societate, demers in urma carora ei isi vor descoperi si constientiza multe aspecte ale personalitatii lor.

-- De ce credeti ca ar fi nevoie de un astfel de proiect si cine are nevoie de o astfel de experienta ?

-- Imaginati-va ca va puteti ridica pe varfuri si puteti privi in viata dumneavoastra ca intr-o gradina de dupa un zid inalt. Ce vedeti? Cu siguranta o multime de experiente, realizari, greutati, esecuri, impliniri... V-ati auzit vreo data spunand ce bine ar fi fost daca era cineva care sa ma invete unele lucruri de viata cand eram copil sau adolescent, sa imi explice, sa imi arate, sa ma ajute sa cunosc si sa inteleg anumite lucruri?

Abilitatile de viata nu se invata in scoala, nu se invata din carti, nu se invata de la televizor, abilitatile de viata se invata pe propria piele. Exista vreun copil care se naste pregatit pentru viata sau care nu are nevoie de ghidaj in viata? Copiii invata prin experimentare, de aceea e mult mai indicat sa experienteze intr-un mediu sigur pentru ca are posibilitatea sa intelega ce a facut si cum poate face mai bine data viitoare decat sa experimenteze la scoala sau intr-un grup de prieteni unde greselile sunt "sanctionate" emotional, social, uneori chiar fizic.

-- Ce isi propune scoala de vara pentru copii? Cine poate participa la actiunile incluse in programul Happy Summer?

-- Fiind psihologi vom folosi tehnici si metode de lucru specifice, dar si activitati artistice, creative, de teatru si joc de rol. Avem in program si activitati de tip team-building pe care le desfasuram in aer liber. Avem un grup de 6 copii, ne dorim sa ajungem la un numar optim de 10 copii. Asteptam cu drag orice parinte preocupat de educatia si dezvoltarea copilului sa ne scrie sau sa ne telefoneze pentru inscriere.

-- Cum ati ales atelierele de lucru pe care le-ati propus si cine le va sustine? Cat costa si ce oferiti?

-- Atelierele le-am ales ca urmare a experientei noastre in lucrul cu grupurile de copii. Andreea Muraru, Felicia Stoica si Mihai Stoica sunt psihologi. Fiecare dintre noi a lucrat cu copii si parinti, iar pe site-ul organizatiei, www.activelearninginstitute.ro, gasiti cateva detalii despre noi.

Scoala de vara dureaza patru saptamani si in fiecare saptamana avem cate un modul care cuprinde trei intalniri de cate patru ore. Mai pe scurt, 12 intalniri, 48 de ore de program. O intalnire costa 50 de lei, iar intreg programul -- 600 lei. Se ofera si reduceri pentru frati sau pentru copiii care vin cu prieteni.

Pretul include: pauza de masa (bufet suedez BIO);

bauturi racoritoare neacidulate;

brosura pentru parinti "Principii pentru educatia copiilor";

un CD cu fotografii din timpul programului; rezultatele activitatilor si achizitiile copilului dupa intalnire, trimise personal fiecarui parinte; profilul psihologic al copilului la finalul programului; diplome; toate materialele necesare pentru activitati; toate "produsele" realizate de copii vor fi pastrate de ei. Unul din modulele programului se va desfasura in cadrul singurei saline terapeutice din Iasi, Terra Centrum, care a devenit partener oficial al Active Learning Institute in cadrul acestui proiect.

-- Scolile de vara pentru copii nu sunt o noutate. Ce are inedit proiectul dvs si de ce ar fi bine sa ne inscriem copiii?

-- Programul propus de noi nu este unul care vizeaza ocuparea timpului liber de vacanta. Scopul nostru este ca prin joc si creativitate sa stimulam copiii sa gandeasca, sa ia decizii, sa se cunoasca mai bine si sa fie mai increzatori in ei insisi, sa isi descopere talente si sa invete despre lume si viata, in general. Vrem ca fiecare copil sa isi dezvolte o atitudine pozitiva si o personalitate echilibrata.

In plus, punem accent pe educatia de la egal la egal. Fiecare copil va fi pe rand cel ii care invata pe ceilalti din experienta si cunostintele sale, deci va avea intr-un fel sau altul rol central in grupul de dezvoltare personala. Aceasta metoda valorizeaza foarte mult potentialul copiilor, noi am testat-o de multe ori si este foarte eficienta.

-- Unde se desfasoara programul Happy Summer?

-- Programul de desfasoara in parcul Copou, la sediul Fundatiei Emil Alexandrescu. Am ales aceasta locatie fiindca ne permite sa facem exercitii si jocuri in aer liber fara sa expunem copiii niciunui pericol, este un loc prietenos si accesibil tuturor.

-- Ce asteptari aveti de la acest proiect? Ce proiecte aveti in lucru pentru copii? Ce surprize ne oferiti dupa inchiderea Scolii de Vara?

-- Cea mai mare asteptare este aceea de a face copiii fericiti. Ne dorim sa vedem un progres real la ei, in urma discutiilor pe care le vom avea cu parintii pe viitor. Nu ne dorim un proiect de-o vara, vrem sa creem legaturi intre copii, sa pastram contactul cu parintii, sa putem sa le oferim ori de cate ori simt nevoia informatii si sfaturi despre cresterea si educatia copiilor lor.

Vrem ca acest proiect sa se transforme si in scoala de iarna si in fiecare an sa va invitam la Scoala de vara si Scoala de iarna.

Avem in plan si alte proiecte de dezvoltare personala pentru copii, initiem colaborari cu librarii, centre culturale, pregatim un eveniment foarte mare pentru 1 iunie 2012 cu si pentru copii si parinti.

-- Care credeti ca este elementul esential in educatia unui copil?

-- Un aspect foarte important in dezvoltarea armonioasa a copiilor este incurajarea. Incurajarea implica incredere in copil si respect asa cum este el. Un copil se comporta urat sau este indisciplinat atunci cand el considera ca nu poate avea succesul dorit prin mijloace utile. Ceea ce noi promovam cu precadere in cadrul acestei scoli de vara este INCURAJAREA. Vom folosi tehnici si exercitii care vor determina in primul rand copilul sa aiba incredere in el. Odata reusit acest lucru, celelate aspecte insuficient dezvoltate vor fi mai usor de imbunatatit.

-- Cine este Active Learning Institute?

-- Active Learning Institute este un ONG infiintat ca urmare a unui proiect de ecologie si protectia mediului pe care l-am desfasurat anul trecut pentru liceenii din orasul Bacau, si care a fost finantat prin Programul Tineret in Actiune. Sub aceasta umbrela suntem la inceput, dar venim cu multa experienta din alte medii organizationale. Sediul nostru este in Iasi insa viziunea si deschiderea noastra este la nivel national si international. Scopul nostru este sa sustinem educatia, ca pe o preocupare continua pentru dezvoltare personala si profesionala a tuturor.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi