Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Copiii nostri

Papa Strumf si curiozitatile sale

Baraje, legume si fructe, prietenie si joaca, acestea au fost cateva dintre subiectele discutiei cu Bogdan Subredu, un pusti simpatic de la Scoala «Varlaam Mitropolitul ». Cu o atitudine de om mare, dar cu voce de copil, el a povestit fragmente din viata lui de scolar fericit.

Cand l-am intalnit pe Bogdan Subredu se despartise de Zana Maseluta. Dintele lipsa ii dadea un aer sugubat cum numai copiii care fac sotii pot avea.

Mi-a explicat foarte serios ultima lui tema pe care a prezentat-o la Noutati, o rubrica foarte apreciata in orarul copiilor de la Scoala «Varlaam Mitropolitul». Barajele a fost subiectul prelegerii lui Bogdan si motivul uimirii noastre. Bunicul mi-a explicat cum functioneaza si chiar am fost cu el la barajul unde lucreaza. Am vazut galeriile, apa, zidurile”, a spus Bogdan dintr-o suflare.

Pentru el, Barajul de la Poiana Uzului (judetul Bacau), unde lucreaza bunicul sau, nu mai are niciun secret. Cunoaste absolut orice amanunt si vorbeste despre detaliile tehnice precum un om mare. Ii place si Matematica, fiind atras de socoteli. Stie si scaderi complicate, si adunari pretentioase, e la curent cu tot ce se intampla prin cartea de Aritmetica. La scoala are multi prieteni. De fapt, sunt prieteni vechi, ei fiind amici inca din timpurile gradinitei.

La Varlaam e foarte frumos, dar totusi ceva nu-i place lui Bogdan. Are si copilul ofurile lui – nu-i plac pauzele fiindca il tin departe de cartile sale si de Doamna Invatatoare.

“Ce poti sa spui despre o scoala la care copilul alearga ? Asa face Bogdan – dimineata cand ajunge la cursuri alearga intr-un suflet spre intrare”, a raspuns Irina Subredu, mama copilului-strumf intrebarii legate de institutia unde baietelul si-a inceput educatia. Nici Irinei nu-i placeau pauzele de pe timpul scolariei sale, deci copilul stie el ce stie… In schimb, Manuel Subredu, tatal pustiului, recunoaste ca ar fi vrut ca recreatiile sale sa fie mai lungi, dar asa era pe atunci. Si noi i-am dat dreptate, parca o pauza n-ar strica niciodata. “Acum e dificil sa alegi din multitudinea de oferte. Am vizitat multe scoli pana ne-am oprit la Varlaam. Ne-au placut dotarile, spatiile generoase si cu lumina naturala, faptul ca este intr-o zona accesibila si, de ce sa nu recunosc, inclusiv ca poti achita obligatiile financiare prin ordin de plata”, a ras Manuel Subredu, aratand inca o data ca meseria de IT-ist i se potriveste. Detaliile, inclusiv cele tehnice, fac diferenta!

La scoala lui Bogdan totul este frumos – actiunile, evenimentele dedicate celor 100 de zile de scoala, lectiile si harjoneala cu prietenii dragi. Si Noutatile, care l-au determinat pe Bogdan sa-si doreasca sa fie om de stiinta atunci cand va ajunge mare. “Fiindca ii plac experimentele”, a completat Irina explicatiile feciorasului.

Abil psiholog si cunoscuta pentru trainingurile despre gandire pozitiva si fericire, Irina a marturisit ca zambetul si ochii fericiti ai copiilor din salile de clasa au determinat-o sa-l inscrie pe Bogdan la Clasa Strumfilor. “Ei, si Doamna Invatatoare. Suntem norocosi, si noi, si ceilalti parinti”, a zambit Irina.

Petrecerea Strumfilor

In lumea lui Bogdan totul este de poveste – el este unul dintre copiii care se joaca afara, care isi doreste sa iasa cat mai mult in natura si care abia asteapta serile pentru a asculta povestile citite de Mami. «Povestea fara sfarsit», «Mup – Marele urias prietenos » si «Charlie si fabrica de ciocolata» sunt cateva dintre preferatele sale. Probabil ca sunt si cele despre animale fiindca micutul cu par balai iubeste cateii. “Am doi la bloc – Blackie si Negrut”, mi-a soptit copilul in timp ce mergea spre sala de clasa. Avea repetitie pentru serbarea de sfarsit de an, in care va avea un rol foarte important. Papa Strumf !


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi