Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Copii nostri

Suflete în culori. Noutati în problematica persoanelor cu autism

Joi, 14 iunie, începând cu ora 18, Magazinul Diverta din Iulius Mall va gazdui o dezbatere foarte importanta referitoare la situatia persoanelor cu autism. Împreuna cu membrii filialei Iasi a Asociatiei Nationale pentru Copiii si Adultii cu Autism, invitatii vor discuta despre problematica persoanelor cu autism, despre terapiile folosite în recuperare si despre modul în care cei care sufera de aceasta tulburare pot fi integrati în comunitate.

În România înca nu exista reglementari legislative în ceea ce priveste sprijinul oferit copiilor si adultilor care sufera de tulburari din spectrul autist. Ca urmare, membrii filialelor ANCAAR si cei ai FEDRA (federatia de profil) au cerut ajutor în repetate rânduri reprezentantilor Guvernului în a clarifica aceste probleme. Discursul lor a ajuns pâna la Parlamentul European, prin presedintele filialei Iasi a ANCAAR, Carmen Gherca.

"Trebuie sa atragem atentia autoritatilor centrale asupra problemelor legate de ordinele comune ale celor doua ministere, respectiv Ministerul Muncii si Ministerul Sanatatii, de stabilire a criteriilor de încadrare în grad de handicap. Cu totii stim ca datorita erorilor din acest ordin, multi adulti cu autism trebuie sa accepte diagnosticul de schizofrenie sau sa declare un IQ mai mic pentru a beneficia de minimul de ajutor acordat de stat, prin stabilirea gradului grav de handicap.

Am facut parte din delegatia care a înmânat reprezentantilor celor doua ministere petitia pentru modificarea acestor ordine, semnata de peste 3.000 de persoane", a declarat Carmen Gherca, adaugând ca primul raspuns oficial a fost constituirea unei comisii comune de lucru a celor doua ministere.

La dezbatere sunt invitati medici, asistenti sociali, psihologi si specialisti implicati în problematica persoanelor cu autism.

Întâlnirea se va încheia cu lansarea volumului "Suflete în culori", semnat de Camen Gherca. Volumul este o premiera si ofera emotionanta poveste de viata a lui Carmen si a fiului ei, Robert, diagnosticat cu autism.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi