Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Copiii nostri

La “Varlaam” s-a deschis Scoala de Vara

Luna lui Cuptor a adus un nou proiect la Scoala “Varlaam Mitropolitul”, aflata sub patronajul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Este vorba despre Scoala de Vara, un program extins pe parcursul a patru saptamani, in care elevii vor participa la o serie de activitati centrate in jurul a patru ateliere experientiale.

Prima saptamana este dedicata sportului, o tema mult indragita, dovada fiind si entuziasmul cu care i-au primit pe sportivii invitati la alte proiecte derulate de catre institutia de invatamant. In iunie, scolarii s-au intalnit cu Alexandru Siriteanu, vicecampion olimpic la sabie, si cu Didi Florean, antrenor de fotbal. De data aceasta, tema aleasa pentru prima saptamana a Scolii de Vara a fost Tenisul, iar elevii vor putea afla toate secretele acestui sport de la antrenori specializati.

A doua saptamana va fi dedicata naturii. Circumscrise temei “Plante si vietuitoare”, evenimentele se vor concretiza in discutii libere, vizite la ferme din jurul Iasului, iesiri in natura si multe alte actiuni. Cum Arta nu este doar o forma de instructie, ci si de dezvoltare personala, elevii de la Scoala “Varlaam Mitropolitul” i-au rezervat o saptamana intreaga, cea de-a treia a Scolii de Vara, in care vor participa la ore de pictura pe sticla, se vor intalni cu mesteri populari din zona si vor afla cat mai multe lucruri despre mestesug, arta, culoare si rolul lor in viata fiecaruia. Ultima saptamana a fost rezervata Jocului si miscarii si va fi petrecuta in aer liber. Plimbari in parc cu rolele, cu bicicleta, intreceri la saritura cu coarda sau manevre cu trotineta, acestea sunt cateva dintre surprizele pregatite copiilor.

Atelierul  Experiential este o activitate cu continut educativ si formativ sau mai simplu spus,“distractie cu sens”! Scopul Atelierelor Experientiale este de a dezvolta la copii dispozitia de a invata, stima de sine, uimirea, autointerogatia, creativitatea si disponibilitatea de a cauta raspunsuri. “La Școala Varlaam urmarim dezvoltarea si formarea copilului intr-un spirit autentic al comuniunii, excelentei si responsabilitatii, prin metode moderne. Ne propunem sa ii indrumam pe copii in calatoria invatarii descoperind si cultivandu-le talentele, dezvoltand armonios toate tipurile de inteligente pe etape de varste - academica, emotionala si spirituala, dar si cultivand si sporind bucuria cunoasterii intr-o atmosfera de comuniune si mai putin de concurenta sau de presiune exterioara”, a spus Cristina Gheorghe, directorul executiv al Fundatiei “Varlaam Mitropolitul”.

La Scoala de Vara participa elevi ai institutiei de invatamant din dealul Copoului, proiectul fiind foarte indragit de catre scolari, dupa cum au spus la finalul editiilor anterioare. Pentru ei, educatia prin joc, facuta cu bucurie, este foarte importanta, iar rezultatele se vad.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi