Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Copiii nostri

"Bucuria Cunoasterii" un concurs pentru elevii clasei a IV-a si parintii lor

La Scoala "Varlaam Mitropolitul", aflata sub patronajul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, au inceput inscrierile la "Concursul Varlaam. Bucuria cunoasterii", la care pot participa elevi de clasa a IV-a din toate scolile iesene. Evenimentul de lansare a fost onorat de reprezentanti ai Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, de catre oficialitati locale, de catre inspectori scolari, alaturi de care s-au aflat cadre didactice universitare, psihologul Mihaela Gheran Palade, traineri cu experienta.

Intr-o atmosfera calda si plina de prietenie, directorul scolii, Simona Marinica, a prezentat oferta institutiei de invatamant si principalele valori -- credinta in Dumnezeu si in sensul spiritual al vietii omului, excelenta si responsabilitate, iubire (dragostea de frumos, respect pentru om/diversitate, familie, adevar) si discernamant. „Prin acest concurs noi celebram prima generatie de copii ai Scolii Primare «Varlaam Mitropolitul». In tot ceea ce am facut de la deschiderea scolii, am urmat un singur crez – acela de a-i educa si dezvolta pe copii sa isi descopere si valorifice toate dimensiunile fiintei lor atat din puncte de vedere academic, emotional, cat si spiritual”, a explicat Simona Marinica o parte din misiunea competitiei, al carui caracter inedit dat de modul de participare, echipe formate din parinti si copii, a fost apreciat de toti invitatii.

Concursul va fi unul transdisciplinar, in care vor fi testate cunostintele copiilor la matematica, limba romana, istorie si geografie. „Cu totii ne dorim sa formam tineri cu valori clare, cu repere morale, care sa-i ajute sa ajunga oameni. In viata putem acumula multe cunostinte, dar este mare lucru sa inveti cum sa ajungi om integru”, a apreciat inspectorul scolar Magda Andreescu.

Ideea unui concurs la care copiii participa alaturi de parinti l-a incantat si pe viceprimarul Marius Danga, care a recunoscut ca si-a dorit foarte mult sa fie prezent la lansare. „In ultima perioada am observat ca intre parinti si copii se aseaza o distanta destul de mare, iar initiativa Scolii «Varlaam Mitropolitul» vine sa reduca aceasta distanta. Este formidabil faptul ca se pune atat de mult accent pe dezvoltarea personala a copiilor, a parintilor si a cadrelor didactice. Va asigur ca municipalitatea va sustine mereu astfel de initiative”, a spus viceprimarul, de la care am aflat si care a fost primul concurs la care a participat: „Unul pe teme de circulatie. Eram in ciclul primar si am luat locul intai”.

Parintii copiilor de la Scoala „Varlaam Mitropolitul” deja se antreneaza pentru concurs. „Vom participa cu bucurie, vom fi langa fiica noastra”, a spus parintele Constantin Sturzu, consilier cultural si director general al Centrului Cultural Misionar „Doxologia”, al Arhiepiscopiei Iasilor. „Tatal Anei”, asa cum este cunoscut in mediul unitatii de invatamant, a marturisit ca este foarte bucuros ca la Iasi exista o scoala care pune accent pe dezvoltarea completa a copiilor. „Cand a trebuit sa o inscriem pe Ana la scoala, ne doream sa existe o astfel de unitate de invatamant si ma gandeam ca, daca nu ar fi fost, ar fi trebuit inventata. N-as fi vrut sa intre intr-un sistem in care sa acumuleze doar informatii, ci intr-unul in care sa se dezvolte ca om. Am facut o alegere perfecta si o recomand tuturor parintilor”, a completat parintele Constantin Sturzu, de la care am aflat ca ultimul examen la care a participat a fost cel de sustinere a tezei de doctorat: „Atunci era mult mai simplu. Eram direct raspunzator de eventualele greseli. Acum, la Ana, participa intreaga familie. E mai dificil”, a zambit parintele Constantin Sturzu.

Scoala „Varlaam Mitropolitul” si-a deschis portile in 2010, cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintiei Sale Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. „Am pornit la drum cu mult curaj si multa incredere. Am urmat o traditie foarte frumoasa la Iasi, cunoscut ca o capitala a culturii si a educatiei. Aici a aparut prima scoala din Moldova, Trei Ierarhi, sub obladuirea lui Varlaam Mitropolitul, care este si patronul spiritual al unitatii noastre de invatamant. Nu este o scoala nici de maici, nici de preoti, asa poate dupa cum s-ar crede, ci o institutie unde copiii se dezvolta intr-un mediu creativ, destins si plin de bucurie. Ei cresc in dragostea fata de Dumnezeu, de familie si de scoala”, a explicat parintele arhimandrit Hrisostom Radasanu, presedintele Fundatiei „Varlaam Mitropolitul”.

„Ne dorim ca si Concursul Varlaam. Bucuria Cunoasterii sa devina o traditie, cu ajutorul tuturor celor care s-au daruit pe sine pentru a-i da viata. In fiecare an, ne propunem sa aducem impreuna elevi de clasa a IV-a si parinti din judetul Iasi, intr-un antrenament de cultura generala si spiritualitate, in care cei mici sa-si verifice abilitatile si cunostintele dobandite in scoala si in familie si in care parintii lor sa retraiasca emotiile unui concurs, emotii care ii vor ajuta sa se apropie si mai mult de copiii lor si de valorile autentice de familie si performanta”, a fost mesajul directorului Executiv al Fundatiei „Varlaam Mitropolitul”, Cristina Gheorghe.

La eveniment au fost prezenti si inspectorii scolari Alla Apopei si Alexandru Barnea, prof. Cristina Timofte, viitorul diriginte al primei clase de gimnaziu care se va deschide la toamna la Scoala „Varlaam Mitropolitul”.

Concursul „Varlaam Mitropolitul. Bucuria Cunoasterii” va avea loc in ziua de 1 martie, la sediul institutiei de invatamant, iar inscrierile au inceput de miercuri, 22 ianuarie 2014. Drept premii, copiii castigatori vor primi o excursie, iar parintii, o invitatie gratuita la unul din seminariile „Ai copil. Invata sa fii parinte”.

Mai multe informatii si fotografii -- https://www.facebook.com/pages/Concursul-Varlaam-Bucuria-Cunoa%C8%99terii/1385060555085477?fref=ts


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi