Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Copiii nostri

Da-le o veste buna copiilor cu Sindromul Down! Vino la Balul Primaverii!

Cu doar o zi inainte de marea sarbatoare a Bunei Vestiri, la Iasi va avea loc un eveniment foarte important, dedicat copiilor cu Sindromul Down si celor cu rezultate bune la invatatura, proveniti din familii modeste. Este vorba despre Balul Primaverii,organizat de catre Camera de Comert si Industrie, in parteneriat cu Primaria Iasi, Fundatia “Star of Hope Romania” si Asocia?ia “Pro Ruralis”.

Camera de Comert si Industrie Iasi a decis sa se implice si in activitatile sociale ale Iasului si a organizat, in parteneriat cu Primaria, prima editie a Balului Primaverii, care va avea loc vineri, 24 martie, la hotelul Astoria. “Au tinut cont de toate semnalele trimise de organizatiile neguvernamentale. Initiativa le apartine si astfel cred ca am castigat una dintre bataliile cele mai mari. Au fost sensibilizati de evenimentele anterioare, de galele anterioare pe care le-am organizat, de multitudinea de evenimente publice prin care au sustinut cauze sociale”, a spus Aurora Vatamaniuc, presedintele Fundatiei “Star Of Hope” Romania.

Vazand eforturile facutepentru implementarea multor proiecte, Camera de Comert a decis sa sustina cauza a doua structuri – Fundatia “Star Of Hope” Romania si Asociatia “Pro Ruralis”. “Au tinut cont si de experienta noastra. Au vazut atat nevoia noastra financiara, au apreciat campaniile de strangere de fonduri cu care sustinem mai toate proiectele, majoritatea avand donatori privati. Avem si proiecte derulate cu ajutorul autoritatilor locale  sau cu fonduri externe, dar sunt mai mici. Activitatile curente de la centrele noastre de zi, si nu doar ale Fundatiei «Star Of Hope», ci si ale asociatiilor de parinti pe care le coordonam in Regiunea de Nord-Est sunt sustinute din eforturile parintilor”, a explicat Aurora Vatamaniuc.

Cand vezi atat truda te intrebi, firesc, unde se aduna toate aceste eforturi, iar daca privesti la chipurile parintilor si ale copiilor aflati in grija fundatiei intelegi. In Romania, copiii, tinerii si adultii cu sindrom Down nu primesc cine stie ce sprijin din partea statului. Ei raman fie in grija familiilor, fie a centrelor de asistenta, daca sunt inscrisi. “Ca sa putem oferi ajutor avem si noi nevoie de fonduri si de aceea ne dorim sa atragem alaturi de noi companii straine care au ales si Romania pentru afaceri, societati cu capital mixt, firme care vor sa adopte un proiect social. Parintii sustin aceste structuri, dar multi dintre ei nu au o stare financiara buna. Majoritatea fac voluntariat. Fundatia «Star Of Hope» acopera jumatate din cheltuieli, dar restul reprezinta contributia parintilor. Unii nu-si permit financiar si atunci isi ofera serviciile, altii au posibilitati mai mari si fac donatii”, a completat Autora Vatamaniuc.  

Balul Primaverii va fi un moment dedicat si copiilor cu Sindromul Down. Initiatorii isi doresc sa fie un moment de bucurie, sa impartaseasca din experienta, sa relationeze, sa-si aminteasca ca viata are si momente de relaxare, nu doar de munca. “Este important sa invatam sa daruim si oprima lectie ar fi implicarea in astfel de actiuni. Implicarea noastra aduce efectepe termen lung. Nu trebuie privit doar ca un moment in care oferim hrana unui copil ori unei familii, ci li se ofera celor implicati sansa de a participa la educatia comunitatii. Educatia este singura care poate garanta ca pe termen lung vom obtine efectele dorite in viata acestor oameni”, a mai spus Aurora Vatamaniuc

Cei 25 de ani de activitate ai Fundatiei “Star of Hope Romania” in slujba copiilor cu dizabilitati au demonstrat ca, daca exista implicare, rezultatele nu intarzie sa apara, lucru demonstrat de tinerii care sunt acum studenti si care vor sa intoarca ajutorul oferit si celorlalti membri ai fundatiei.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi