Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Gastronomie - Tortul mouse de ciocolata

Cu noi viata e mai dulce

Reteta oferita de cofetaria "WHY NOT"

În luna iubirii va oferim un dulce festiv pentru cei dragi. Tortul mouse de ciocolata se potriveste de minune pentru orice preferintă culinară.

Ingrediente blat:

Oua (8 buc) 400 g
Zahar 240 g
Faina 300 g
Cacao 10 g
Ulei 10 g

Ingrediente mouse de ciocolată:

Oua (5 buc) 250 g
Zahar 150 g
Frisca naturala 450 g
Ciocolata belgiana Belcolade noir selection (amaruie) 450 g

Blat:
Se bat albusurile separat 10-15 minute, se adauga treptat zaharul si se continua spumarea pâna la dizolvarea completa a zaharului. Se bat galbenusurile separat dupa care se amesteca treptat cu albusurile spumate. Se adauga apoi, în ploaie, faina amestecata cu cacao si se continua baterea pâna la omogenizare. Se adauga apoi, uleiul. Compozitia astfel obtinuta se toarna în tavi în care s-a pus deja hârtie, se niveleaza la suprafata, dupa care se introduce în cuptor la 180-200 grade, timp de 35-40 minute. Dupa coacere se scoate blatul din cuptor, se lasa la racit, apoi se scoate din tava si se îndeparteaza hârtia.

Mouse de ciocolata:
Ciocolata se topeste la 35șC, se pune la fiert zaharul cu 230 ml apa, se spumeaza ouale dupa care se adauga siropul de zahar, se continua mixarea pâna ce amestecul devine spumos si se raceste. Se da compozitia deoparte si cu o paleta se amesteca si ciocolata topita în prealabil. Separat se bate frisca la rece, care se paleteaza apoi lejer cu compozitia facuta anterior.

Umplere si finisare:
Se taie blatul în trei straturi. Într-un cerc se pozitioneaza un prim strat de blat, care dupa gust se poate însiropa sau nu cu un sirop de zahar fiert si racit, preparat din 500ml apa si 500 g zahar si 10 ml aroma. Peste acesta se aplica un strat de mouse de ciocolata belgiana, apoi se pune un blat si din nou mouse. Dupa racire se decoreaza pe margine cu elemente din ciocolata.

Sticla de sampanie din ciocolata Carat Drops, strugure glasat în ciocolată si fluturasi din ciocolata de portocală si ciocolata amaruie.

Va uram pofta buna si nu uitati: Cu noi viata e mai dulce!


1

Comentarii:1


1# Scris de

LENA

in data de:

09/08/2012 11:00

Mi se pare bun, îl voi face peste doua săptămâni, de ziua mea


Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando scoala de astrologie fidelia pechora tulip vox iasi internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi