Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

Dezvoltare personala

Aripi deschise catre zbor

"… asa dormi", scria pe jumatatea mea de bilet pe care am primit-o la trainingul sustinut de psihologul Irina Subredu si oferit de Crilia, firma migalita cu drag de Crina Penteleychuk. Completarea am aflat-o de pe biletul Laurei, iar finalul era cel previzibil -- "Cum îti asterni asa dormi". Final ca întreg de sintagma, nu ca si înteles, pe care am început sa-l deslusesc ceva mai târziu.

Daca v-as ruga sa spuneti, în câteva cuvinte, cum arata viata voastra cum ati începe descrierea? Multi dintre noi sunt norocosi si au un tablou la care picteaza zilnic. Altii rasfoiesc rapid filele unui jurnal si pot oferi repere. Dar cei mai multi dintre noi cad pe gânduri si ofera rapunsuri monosilabice. "Pai…", asa încep majoritatea raspunsurilor, iar continuarea uneori vine cu greu.

E dificil sa vorbesti despre lucruri care dor, care te-au dezamagit, e greu sa-ti pui viata sub lupa ori sa o privesti din avion. Dar cel mai greu este sa te uiti la tine, la noi însine, în sufletul nostru. De cele mai multe ori nu ne place tot ceea ce vedem acolo. Retraim de prea multe ori dezamagiri fiindca nu stim cum sa le depasim ori sa nu mai cadem în acelasi pacat. E greu sa recunosti ca ai gresit, dar e si mai greu sa eviti greseala sau sa o privesti în ochi, sa-i zâmbesti, sa-i multumesti ca te-a scos la tabla si sa o lasi sa plece.

În urma cu multi ani am citit o sintagma celebra de-a lui Henry Ford. Suna cam asa: "Chiar daca spui ca poti sau ca nu poti ai dreptate". N-am priceput mare lucru pâna când Irina Subredu, prin metodele ei mestesugite desprinse din Psihologia pozitiva, nu mi-a lamurit-o. Orice alegere as face în viata, fie ca are rezultate bune sau proaste, este o alegere OK pentru mine fiindca eu am facut-o si am fost de acord cu ea. Pfuii! Aici a fost declicul si mi-a înteles multe dintre greseli.

Uite ca a fost nevoie de Atelierul de diagnostic si creatie a propriei vieti "Cine sunt eu?" ca sa-mi dau seama ce înseamna a fi constient, responsabil. Pentru asta am nevoie de o balanta, cu care sa masor mereu rezultatele deciziilor mele si de un binoclu cu care sa privesc în departare la eventualele urmari. Bune sau rele, vor fi ale mele, voi trai cu ele si este bine sa fie de asa natura încât sa pot trai frumos. Irina Subredu m-a ajutat sa-mi aflu punctele tari, dar si cum le pot dezvolta pe cele mai putin tari, iar pentru asta oricine are la dispozitie un set de lectii la adresa www.cariera.uaic.ro.

Ce-ar mai fi de spus? Ca viata este un dar pe care îl primim împachetat frumos, dar pe care îl folosim abia dupa ce i-am sfâsiat învelisul? Ca pentru durerile din suflet nu exista alt tratament decât dragostea si întelegerea? Ori ca pentru a fi OM trebuie sa ne iubim si pe noi însine, dar si pe cei din jur deopotriva?

Toate astea le-am aflat de la Irina Subredu, pe care va invit sa o cunoasteti aici – www.irinasubredu.com. Aflându-i "mirarile" îi veti putea descoperi sufletul cald si fericirea molipsitoare.

Cu Crina Penteleychuk va puteti da întâlnire aici – www.crilia.ro ori de câte ori aveti nevoie de traininguri care sa va scoata din zona de confort si sa va arate ca limitele sunt doar imaginare. Ca aripile pot învata sa zboare, chiar noi le-am taiat la un moment dat.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanandoilikeiasi