Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

Dezvoltare personala

Secretele succesului personal

Succesul...Ce este succesul? Cum pot sa am succes? Care sunt secretele atingerii succesului? Cum fac sau ce fac unii oameni de au succes? Pot avea si eu succes la fel ca ei? Acestea sunt doar o parte dintre intrebarile care ne apar in minte atunci cand ne gandim la succes. Fiecare dintre noi isi doreste succesul, fiecare dintre noi il intelege diferit. Unii asociaza succesul cu o pozitie sociala, altii cu o familie reusita iar altii cu marimea contului bancar.

Ceea ce este neaparat sa intelegi legat de acest subiect este ca tu, doar tu, esti responsabil atat pentru esecul tau cat si pentru succesul tau.

Henry Ford spunea ca „daca tu crezi ca poti, poti, daca tu crezi ca nu poti, nu poti”.
Care sunt acei pasi pe care ar trebui sa-i urmezi pentru a atinge succesul?

1.Stabileste ce inseamna pentru tine succesul
Gandeste-te pentru inceput ce inseamna pentru tine succesul. Reprezinta un (o) partener(a) extraordinara? Reprezinta o masina, reprezinta o casa, reprezinta o afacere buna si un cont bancar pe masura? Trebuie sa te gandesti si sa te hotarasti care sunt acele lucruri care reprezinta succesul, iar apoi sa incerci sa ti le clarifici si sa le identifici mai apoi.

De exemplu daca te raportezi la un partener extraordinar, nu este de ajuns, trebuie mai mult, sa spui, sa definesti ce inseamna extraordinar: ce calitati sa aiba, de la cele fizice pana la cele profunde, emotionale. La fel, legat de o afacere profitabila, trebuie sa stabilesti un profit, astfel incat sa o consideri o afacere profitabila sau nu.

Acest demers cognitiv este absolut esential pentru a afla unde te afli si unde vrei sa ajungi. Primul  lucru pe care il stabilesti este punctul de pornire apoi pentru a pleca la drum, trebuie sa stabilesti destinatia. Nici un drum nu va fi potrivit pentru tine, niciodata nu vei ajunge la destinatie, daca nu ai stabilit de la inceput care este aceasta destinatie!

2.  Ideea perfecta

Majoritatea oamenilor de succes atunci cand povestesc despre secretul reusitei lor, au ceva in comun, anume, faptul ca au avut candva o idee (mai simpla sau complexa), un fel de destinatie, cum am stabilit-o mai sus. Ei afirma clar ca poti fii si tu unul dintre oamenii care au atins succesul. Ca oricine poate fii.

Acesti oameni care au avut succesul iti vor mai spune la unison un lucru: am crezut cu toata fiinta mea in aceasta idee! Unii dintre ei au avut sustinatori ai acestei idei, altii nu avut nici macar unul! Dar ei au crezut cu toata forta lor in aceasta idee!

Constientizam acum ca dincolo de teoretizare si viziune, trebuie sa ai si un sentiment de apartenenta la ideea pe care o ai, trebuie sa simti acea idee ca facand parte din tine, din fiecare celula a ta! Acesta este al doile pas, fara de care nu poti merge mai departe. Acesta este combustibilul succesului tau care iti va transforma dorintele in realitati de vis.

Pe masura ce incepi sa lucrezi, este posibil ca ideea ta sa se modifice,  sa o imbogatesti sau sa o ajustezi, insa forta de a merge mai departe si dorinta nestramutata de a atinge obiectivele stabilite sunt date de credinta ta in ideea respectiva.

3. Perseverenta

Succes fara vointa si perseverenta este aproape imposibil de obtinut! Este drept ca sunt cazuri in care succesul a aparut ca rezultat al unui hazard, al unei intamplari. Sunt si asemenea cazuri! Noi vorbim insa despre succesul muncit, cu perseverenta zi de zi iar pentru aceasta trebuie sa stabilesti regulile planului tau asa cum ti se potrivesc, in functie de talentele de care dispui, de abilitatile si aptitudinile tale, de resursele de care dispui, toate acestea adaptate mediului in care traiesti. Multe lucrari despre succes omit aceasta etapa. Privind la toti oamenii de succes vom vedea ca acestia au  depus eforturi de multe ori suprapamantesti: au infruntat ore de oboseala fizica si psihica, si-au dezvoltat abilitati si capacitati noi necesare atingerii visului lor si cel mai important lucru au continuat atunci cand multi ar fi renuntat, au riscat atunci cand putini ar fi facut-o.

4. Cine esti tu de fapt?
Este foarte important in ecuatia atingerii succesului sa afli, sa descoperi cine esti tu cu adevarat.
Esti o persoana care isi doreste cu adevarat sa obtina succesul?
Esti o persoana care invata din succes?
Esti o persoana care invata din greseli?
Esti o persoana dispusa sa isi asume riscuri?
Esti o persoana onesta?
Esti o persoana dispusa sa se transforme?
Esti o persoana care are vointa de a merge mai departe, chiar si atunci cand lucrurile merg greu?
Esti o persoana dispusa sa accepte ca sunt lucruri pe care nu le stii?
Esti o persoana dispusa sa plateasca  „pretul” pentru a atinge succesul?

Acum te invit la un exercitiu de sinceritate. Raspunde la aceste intrebari cu DA sau NU.  Fiecare dintre aceste intrebari pot fi dezvoltate, lucrate si integrate la nivel personal. Aspectele la care ai raspuns cu NU, sunt aspectele pe care te invit sa te focusezi. Sunt acele piedici care te tin departe in atingerea succesului tau. Aspectele la care ai raspuns cu DA sunt atu-urile tale, sunt acele forte interioare pe care iti sugerez sa le activezi ori de cate ori simti nevoia sa te dinamizezi pe calea rescrierii de sine, in atingerea succesului tau personal.

SUCCES!

Mihaela Gheran Palade este psiholog, un specialist cu rezultate remarcabile in trainingurile de imagine pe care le ofera. Mai multe despre ea aici: (http://psytraining.wordpress.com).


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanandoilikeiasi