Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Diaspora

O, dragul meu George !

O evadare in Parcul Carol si pe Insula, un renumit restaurant din Bucuresti, unde se canta cea mai selecta muzica populara si oraseneasca. Rapsozi vestiti ai timpului incantau mesenii cu glasurile lor.

Frate de mi-ai fi si n-ai avea o asa inima ca a mea si un suflet geaman, caci astazi dupa ce am facut o plimbare prin parcul CAROL, unde amintiri dragi m-au napadit, ca pasari insetate sa-mi aminteasca, prin ciripit dulce, despre clipe petrecute in anii copilariei in acest coltisor de legenda, unde numai arborii, ce strajuiesc tinutul, mai pot povesti de acele evenimente istorice ale gloriei Regalitatii Romanesti dupa obtinerea INDEPENDENTEI NATIONALE, ale "Panteonului clasei muncitoare", transformari ce au marcat drumul de glorie al "Eroului necunoscut" si odihna sa acolo unde a fost flacara vesnica a nemuririi (deasupra grotelor).

Sa nu mai vorbesc despre INSULA pe care era un renumit restaurant (incendiat de niste oameni rai) unde se canta cea mai selecta muzica populara si oraseneasca... Aici veneau rapsozi vestiti ai timpului! Si bineinteles Muzeul "Dimitrie Leonida" din care am invatat - in mod practic secretul masinilor - poate mai mult ca in scoala despre mintile luminate ale genialilor nostri inventatori, cercetatori, oameni de stiinta,etc.

... ca venind acasa sa deschid Revista "CETATEA LUI BUCUR" (http://cetatealuibucur.wordpress.com) si sa gasesc poemele tale, pe care le-am recitit cu aviditate, fiindca m-am regasit in slova lor.

EVADAREA a fost ca un vant caldut de toamna tarzie, mi-a rascolit toate simturile si m-a purtat in lumea fermecata a copilariei de care tu-ti legi viata prin maiestre versuri. Exact!... Mi-a iesit in cale COPILARIA, si daca ai sa ai timp sa citesti, cred ca vei intelege framantarea gandurilor mele ce au dat navala, odata cu parcurgerea poeziilor tale. Ce poate fi mai frumos cand spui "Cand m-am intalnit cu poezia/ Aceasta mi-a deschis larg bratele/ Si m-a mangaiat pe crestet!".

Sau ca in "BALADA PENTRU ADOLESCENTI" sa te descopar in postura de tata, care te confesezi baiatului tau, si spunandu-i cum ai strabatut candva aceeasi strada... si avertizandu-l ca "va ramane mereu un COPIL", iar pe "INSULA FERICIRII" - loc dorit de noi toti, a ramas vesniaca primavara, cu amendamentul intoarcerii in realitatea cotidiana; ca sa te bucuri in armonie cu universul, sperand ca oamenii vor deveni si mai buni, sa ai totusi un buchet de flori, o porumbita-n brate (ca s-o saruti cu dulceata...) la ce ma duce imaginatia imaginatia!... dar sa nu-ti lipseasca teancul de "carti noi" si Doamne, fii bun! adu-i Judecata de Apoi cat mai tarziu, ca sa mai gusti din licoarea aromata a unei Tarnave Regale, si sa asculti MUZICA sferelor.


1

Comentarii:1


1# Scris de

Voican

in data de:

20/08/2012 19:41

Un cordial salut īntregului colectiv care trudeşte la această revistă, iar dvs. d-nă Maura Anghel mulţumiri. fiindcă d-ul George Roca are o influienţă fantastică asupra mea, mă inspiră, şi mă refer la acea stradă care a străbătut-o īnaintea fiului său, m-a făcut să dau drumul amintirilor, iar cānd băteau zorii īn fereastră era gata poemul "STRADA VECHE" pe care v-o trimit şi dvs. O īmbrăţişare venerabilului confrate George Roca şi la toată lumea doresc numai bine.


Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi