Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Familie si sanatate

Despre mame, cu dragoste!

Intrinsec, fiecare femeie doreste sa devina mama. Este vocea genelor care doresc sa se replice, este esenta perpetuarii speciilor. Dar se intampla ca unele femei sa nu-si doreasca sa aiba copii. Unele aleg cariera, altele pur si simplu nu rezoneaza cu notiunea de maternitate, altele nici ele nu stiu de ce. Trebuie arse pe rug?

"Nuuu, tu nu stii ce inseamna. N-ai copii". Nu, nu stiu cum sunt noptile nedormite din cauza febrei bebelusului. Stiu cum sunt nopttile albe din cauza gandurilor mele.

"La tine e simplu. N-ai greutati, ca n-ai copii". Da, la mine uneori este mai simplu cand am greutati fiindca nu sunt copii in jur sa le vada si sa sufere din cauza lor.

"Si adica, la batranete, cine o sa-ti aduca si tie o cana cu apa?". Nu stiu, dar sunt mai multe variante de raspuns poate nu apuc batranetea, deci cana si apa sunt inutile. Poate ma duce careva pe la vreun azil si vor avea altii grija mea ori poate imi voi cumpara o cismea cu telecomanda. Cumva, am rezolvat-o si pe asta.

Va sunt cunoscute intrebarile astea? Nu spuneti Nu ca nu va cred. Un Da smerit mai merge, iar unul furios de-a dreptul ar fi convingator. Eu le-am auzit de multe ori si m-am intrebat, fara sa-mi fi gasit raspuns, ce-or avea oamenii astia cu mine?

Lamuririle nu mi-au venit din intelepciunea trairilor ori a cartilor, ci din practica psihologului.

"Multe lucruri tolereaza societatea, dar lipsa de copii in cazul unui cuplu Niciodata. Aici este adevarata lupta a femeilor care nu au copii. Exista o presiune sociala greu de suportat", mi-a explicat prietena mea Irina Subredu, atat din postura de psiholog, cit si cea de mamica. De doi baieti, Bogdan si Codrin!

"Este o decizie foarte grea sa ai primul copil. La al doilea, este si mai greu".

In plus, si zicerile potrivit carora un copil implineste un cuplu sunt un mit. "Studiile arata ca nivelul de satisfactie dintre parteneri scade de sapte ori la aparitia primului copil. Si creste atunci cand copilul paraseste casa parinteasca. Din nou, suferintele aduse de sindromul Cuibul parasit sunt un mit" , a spus Irina.

Este frumos sa fii parinte, dar este OK si daca nu esti, daca aceasta alegere ti-a apartinut. Singur, vorbim in lipsa oricaror probleme medicale care ar impiedica doi oameni care se iubesc sa aiba mostenitori.

Intrinsec, fiecare femeie doreste sa devina mama. Este vocea genelor care doresc sa se replice, este esenta perpetuarii speciilor. Dar se intampla ca unele femei sa nu-si doreasca sa aiba copii. Unele aleg cariera, altele pur si simplu nu rezoneaza cu notiunea de maternitate, altele nici ele nu stiu de ce. Trebuie arse pe rug?

"Ma intrebi despre cauze, dar sunt diferite. In lipsa untui studiu nu se poate generaliza. Depinde de background, de credinte, de posibilitati, de dorinta de a te angaja la o munca atat de grea fiindca nu este usor sa fii parinte. Ca femeie, nu-ti mai apartii. Timpul este suta la suta al copilului. Daca intre parteneri exista sprijin, daca si familia ofera ajutor neconditionat, atunci vorbm de armonie, de fericire. Dar sunt situatii in care mama trebuie sa se descurce singura si nu este usor deloc" , a atras atentia Irina Subredu.

Sfatul ei este educatia parentala, sa invatam sa fim parinti.Cei care vrem si putem. Cei care nu, sa ne educam rabdarea si sa privim societatea nu cu ochiul critic al celor care se simt vinovati ca nu au copii, ci cu blandetea inteleptului care a ales. Asa mi-a fost mie viata! Este un raspuns lamuritor?


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi