Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

Familie si sanatate

,,Impreuna facem fapte bune pentru Iasi”

Mai multe ONG-uri iesene sustin in aceasta perioada administratia locala in lupta impotriva COVID-19. De aceea, este momentul sa ne unim fortele pentru a ne ajuta semenii.

Echipa ,,Impreuna facem fapte bune Iasi" a inceput campania ce poarta acelasi nume si poate fi indeplinita cu EXPUNERE MINIMA. „Ne adresam cu prioritate persoanelor cu vârsta peste 65 ani care nu au sustinere din partea familiei sau apropiatilor, persoanelor fara venituri, persoanelor sau familiilor aflate in izolare la domiciliu, care au nevoie de mâncare, medicamente sau alte produse necesare.

Doar impreuna putem face fapte bune si de aceea ne marim echipa de voluntari pentru a ajunge cât mai repede la persoanele vulnerabile”, au spus organizatorii.
Sunt 5 moduri in care poti ajuta comunitatea, ca voluntar, in aceste vremuri, prin completarea unui formular online.

Cele cinci tipuri de voluntariat se refera la:

1) MISIUNEA „VOLUNTARUL SCARII MELE DE BLOC": Specifici adresa unde locuiesti, iar tu vei fi voluntarul responsabil de scara din blocul tau. Ca responsabil, o echipa de delivery va aduce alimente la scara blocului tau si le va lasa la usa. Tu doar le iei de la usa scarii blocului si le duci la usa batrânului/persoanei identificate. De asemenea, vei face o baza de date pe scara blocul tau cu toti batranii, persoanele si familiile care au nevoie de serviciile noastre in viitor. Task-urile le vei primi periodic, legate de scara ta de bloc. Familia ta si vecinii te pot ajuta, desigur, formând chiar echipe pe intreaga scara - varsta minima 15 ani. Maximum 30 min pe zi.

2) MISIUNEA „VOLUNTARUL STRAZII MELE": Specifici adresa unde locuiesti, iar tu vei fi voluntarul responsabil de strada ta daca locuiesti la casa/scarile de bloc care nu au voluntari stabiliti de pe o strada ta. Ca responsabil, o echipa de delivery va aduce alimente la un punct de intâlnire pe care il vom stabili pentru strada de care raspunzi. Tu doar le iei de la punctul de intalnire si le duci la usa batranului/persoanei identificate. De asemenea, vei face o baza de date pentru zona de care raspunzi cu toti batranii, persoanele si familiile care au nevoie de serviciile noastre in viitor. Task-urile le vei primi periodic, legate de zona ta. Familia ta si vecinii te pot ajuta, desigur, formand chiar echipe pe intreaga zona - varsta minima 18 ani. Maximum 1 ora pe zi.

3) MISIUNEA „SOFER DELIVERY": Daca ai carnet de sofer si, eventual, o masina personala, te poti alatura flotei de masini de la nivelul orasului care va prelua din depozit si va livra in diverse destinatii produse alimentare, mancare gatita, medicamente etc. - masina ta va fi condusa DOAR de tine. Combustibilul va fi asigurat de catre organizatori - varsta minima: 18 ani (+carnet de sofer). Maximum 4 ore pe zi.

4) MISIUNEA „CALL CENTER": Vom asigura servicii de call center pentru identificarea persoanelor cu nevoi, aflarea nevoilor acestora, rezolvarea nevoilor prin distribuirea de sarcini catre echipele responsabile. Avem nevoie de voluntari care sa aiba cunostinte minime de utilizare PC si telefon. Programul va fi personalizat pentru fiecare voluntar in parte, in intervalul orar 10 - 18. Asadar, noi te pregatim sa le rezolvi problemele, la telefon - varsta minima: 18 ani. Max 8 ore pe zi. Poti sa participi si la orele de curs online de la facultate in aceasta perioada.

5) MISIUNEA "VOLUNTAR UNIVERSAL": Vom avea misiuni diferite in locatii diferite care presupun sarcini diverse. Vârsta minima 18 ani. Program intre 10 - 18 in functie de nevoi.
Primaria Iasi va acorda carduri de transport gratuit si alte facilitati pentru voluntarii inscrisi la aceasta actiune - VOLUNTAR IN ACTIUNE! IMPREUNA FACEM FAPTE BUNE! - momentan ne ocupam DOAR de orasul IASI.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanandoilikeiasi