Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Familie si sanatate

Instinctul sexual ne guverneaza viata

Iubirea este - si trebuie sa fie - motorul ce sta la baza unirii sexuale si - totodata - este mijlocul prin care iubirea se intareste si se consolideaza.

O relatie intre un barbat si o femeie este marcata de senzualitatea implinirii sexuale. Multe cupluri se destrama fie datorita unei nearmonizari a energiilor celor doi, fie dimpotriva, datorita unei sexualitati exacerbate, dincolo de care celelalte aspecte ale vietii de cuplu sunt neglijate. Aceste nefericite variante apar numai atunci cand de fapt partenerii nu practica sexul ca o manifestare sublima a iubirii ce si-o poarta, ci doar ca un mijloc de "racorire" si calmare a fiziologicului, fara a implica sentimente.

De cate ori n-ati surprins cu amuzament cum, copilasi de 3-4 anisori, se tin in brate si se pupa, sau chiar declara cu convingere ca se iubesc? Nu e o gluma, e insa un joc frumos ce, chiar si oamenii de stiinta confirma, isi gaseste radacinile in fiinta umana inca de la aparitie, din frageda pruncie. Studiile lui Freud arata clar cum, inca din primele faze ale vietii, instinctul sexual ne guverneaza viata, iar reprimarea lui duce la grave tulburari de comportament la varsta adulta, si chiar la boli fizice, infertilitate, frigiditate, agresivitate si sirul poate continua.

Copiii trebuie educati de mici in spiritul cunoasterii corpului omenesc si a necesitatilor fiziologice naturale, in felul acesta prevenindu-se alienarea sexuala la varsta adolescentei, cand hormonii comanda mintii tanarului. Copilul trebuie sa inteleaga de mic ca manifestarile de iubire dintre parintii sai sunt doar dovezi ale atasamentului si implicarii celor doi adulti in viata de familie. Copilul trebuie invatat ca nu e rusinos, ci natural. Insa, pe masura ce mai creste, copilului trebuie sa i se explice cu delicatete dar si seriozitate, care sunt implicatiile acestui fel de manifestari, necesitatea responsabilizarii partenerilor si recomandarea de a pune inima si sentimentele inaintea torentului de hormoni.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi