Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Familie si sanatate

LOVE&SEX in varianta universala

Da, recunosc, conceptiile mele actuale despre acest subiect au fost influentate de lectiile despre viata si spiritualitate pe care le ofera filosoful, maestrul si Omul OSHO, dar recunosc ca prelegerile lui mi-au schimbat modul de intelegere a capitolului numit "love &sex", a acestui capitol atat de important in vietile tuturor oamenilor, si nu numai.. Mi-au adus revelatia nocivitatii invataturilor gresite care sunt acum raspandite la tot pasul si care, din pacate, devin falsi guru pentru omul inconstient, neavertizat de pericole, ne invadeaza mintea, sufletul si ...patul.

Sexul sau energia sexuala este energia ce sta la baza intregii creatii, la baza intregii vieti, in intregul Univers. Cuvantul este de fapt o alaturare de initiale: S.E.X.= synergetic energy exchange (schimb sinergetic de energie). Totul in Univers inseamna schimb de energie, deopotriva materia si informatia sunt componente ale energiei, totul in Univers este energie, iar Viata este produsul schimbului, transferului de energii.

Energia isi pierde sensul in lipsa notiunii de schimb, transfer, transformare.

Energia pura, concentrata, din atomul primordial s-a tot disipat, ajungand pana la crearea a ceea ce numim "materie" (teoria "Big Bang"). Oamenii de stiinta contemporani au confirmat faptul ca materia este in proportie de 98%... spatiu gol. Greu de crezut, nu? Aceasta realitate atat de solida pe care o vedem si o consideram ca singurul adevar si singura realitate guvernanta in vietile noastre este, in proportie de 98%, "nimic", si doar 2% este materie propriu-zisa. Tot ceea ce exista, in plan material si spiritual, este creat prin schimb de energie. Ce este o idee? Este energie in stare de flu, de potentialitate. Ideea reprezinta o forma de energie care "calatoreste" dinspre dimensiunile superioare ale Universului catre mintea umana, este practic un proces de transfer de energie dintr-o dimensiune in alta. Ideea se va materializa in momentul in care aceasta energie va gasi in dimensiunea umana o vibratie potrivita care sa o primeasca.

Noi toti, fiecare, vibram la un anumit nivel energetic. Toata viata, creatia, vibreaza, la nivele energetice individuale. Vibratia Pamantului ca planeta este de aproximativ 8Hertzi, si toata viata de pe Pamant vibreaza la unison. Insa exista variatiuni de vibratie intre diferitele forme de energie, vibratii mai inalte si mai joase. Astfel, inchizand paranteaza, o idee se va materializa pe Pamant in momentul in care energia respectiva va gasi vibratia potrivita cu care rezoneaza, astfel energia va lua forma unei idei in mintea unui om, sau - de cele mai multe ori - a mai multor oameni, nu conteaza la cat de mare distanta unii de altii.

Astfel au luat nastere marile idei care au revolutionat viata pe Pamant. Un concept exista in stadiu de potentialitate, in eter, apoi isi gaseste ruta catre o minte de o vibratie potrivita, si iata ideea salvatoare, revolutionara! Tot astfel se intampla si cu miscarile de mase, cu abordarea unor ideologii la nivel planetar: conceptul in stadiu de potentialitate gaseste cale deschisa catre mai multe minti deodata, toate vibrand la unison, pe aceeasi vibratie. Iata explicatia pentru noile preocupari de categorie esoterica, sau preocuparile pentru ridicarea constiintei umane la scara intregii planete, in vederea realizarii Unimii (concept ce presupune realizarea de catre toti oamenii a faptului ca toti suntem frati la nivel spiritual, energetic, si ca numai impreuna ne putem ajuta si evolua, putem salva Pamantul, etc).

Pe cat de mult este "energia sexuala" implicata in formarea lumii, a tot ceea ce exista, pe cat de importanta este ca forta creatoare, pe-atat de periculoasa si nociva poate deveni atunci cand este utilizata in mod gresit si in circumstante inselatoare, lipsite de moralitate, de spiritualitate.

Cel mai elocvent exemplu si mai la indemana este acela al conceperii unui copil. Doi oameni care se iubesc cu pasiune, in care arde flacara iubirii reciproce, doi oameni care isi ghideaza viata dupa principii spirituale, si nu numesc o anumita credinta, ci la modul general, o credinta in divinitatea suprema, acceptata ca fiind o divinitate dreapta si iubitoare, intre acei oameni exista un flux de energie care s-ar putea numi generic "lumina". Energia lor personala, individuala, creste, prin contopirea cu energia celuilalt, energiile lor individuale se impletesc si se sustin reciproc, ridicandu-se catre supremul divin. Intr-un astfel de cuplu, intr-un astfel de climat al iubirii, copilul care poate aparea nu poate fi decat un fruct al iubirii, un fruct de lumina.

Este o latura incredibila a puterii omului, aceea ca, prin vointa divina, sa devina mecanismul de creare a vietii, a luminii vii. Divinitatea permite conceptia si o sprijina, trimitand duh catre ceea ce se creaza in lumea materiala intre cei doi oameni care se iubesc. Un copil care se va naste in iubire va aduce mereu bucurie parintilor lui si va fi parghia cu ajutorul careia si parintii lui se vor ridica si mai tare catre energia sublima a divinului.

Exemplul in antiteza este un cuplu...pe care in mod peiorativ si trist il numesc "obisnuit". E dureros sa vezi cum a devenit un etalon al obisnuintei un aspect bolnav al relationarii intre indivizi. Un cuplu de oameni cel mai probabil casatoriti, sau legati prin vreun fel de obligatie reciproca. Oameni care au uitat demult de ce sunt inmpreuna si de ce sau daca s-au iubit vreodata, intre care mustesc numai reprosuri. E o coabitare pentru o aparenta sprijinire reciproca dar care, in realitate, aduce numai samanta de boala datorata nemultumirii si neimplinirii sufletesti. Acesti oameni pot crea un copil, dar acesta nu se va nasta ca un fruct al pasiunii dintre ei, ci ca o oglinda a neajunsurilor lor ca indivizi si ca relatie. Acest copil le va aminti mereu ca au greutati, el insusi va fi perceput nu ca un dar divin, ci ca o povara a vietii de familie. Intr-un astfel de act de creatie, posibilitatea ca acel copil sa vina cu vreo dizarmonie, dizabilitate, boala de orice fel, este foarte mare. Depinde doar de parinti daca inteleg mesajul divinitatii, daca invata sa accepte greutatile ca pe un dar al purificarii sufletesti.

Trupul este templul sufletului, prin prisma oricarei religii sau filosofii am privi. Sanatatea unui popor este influentata de sanatatea membrilor ei. Cum am putea sa speram ca dintr-o data se va ridica nivelul de sanatate al poporului, cata vreme membrii lui nu sunt nascuti in iubire? Cum am putea spera ca se va ridica subit nivelul de constiinta al poporului, cand oamenii traiesc in frica zilei de maine, in teroarea limitarilor, si pe langa aceste aspecte exterioare, conditionate de social, traiesc in inchisoarea propriilor limitari ale simturilor, in inchisoarea "realitatii" palpabile care nu formeaza decat cei 2% ai realitatii totale?


1

Comentarii:3


1# Scris de

Adrian

in data de:

20/09/2010 12:25

Salut, Ioana. Cei 2% "solizi" s-au dovedit a fi pana si ei tot un eter, pentru ca atunci cand cercetatorii au incercat sa patrunda in profunzimile atomului, au descoperit in fata lor un nou "intuneric" misterios. Problema cuplurilor este de fapt problema societatii, a culturii ei, care la randul ei deriva din nivelul de dezvoltare spirituala a indivizilor, pentru ca atat "el" cat si "ea", sunt educati in spiritul a ceea ce a mai fost si se insista sa continuie, ca si cum nimeni nu vede ca atat filosofia cat si metoda sunt gresite, prin faptul ca au fost verificate si nu au dat rezultate. Primele licariri de schimbare ar pute fi: indoiala asupra a cee ce a existat pana acum, intr-o negate totala, urmata de un curaj spre ceva nou, care desi "intunecat" (necunoscut), este singurul care contine potentialul aducator de lumina. In ceea ce priveste cuplurile, OSHO propunea ca solutie o rasturnare de principiu "economic": din "sa obtin cat mai mult", in "sa dau cat mai mult". Tipul de cuplu care se regaseste in proportii triste in societatea noastra este compus din 2 "cersetori" care fiecare crede despre celalalt ca e "imparat" si devine frustrat cand constata ca si celalalt e un "cersetor" ca nu are nimic de dat. Paradigma abundentei infinite a lumii si a universului, ar rezolva foarte rapid aceasta problema de perceptie intre parteneri. Nu mai vii de pe pozitia de a lua si a baga in traista cat incape din cauza ca nu ai, ci vii de pe taramul in care iubirea este infinita. Ai atat de multa iubire incat da pe-afara si ai chiar o nevoie primara de a o impartasi in sanga si-n dreapta. Pentru a te "conecta" la aceasta sursa infinita de iubire si bunastare, e de ajuns doar sa ii constientizezi existenta si sa iti traiesti viata avand acest lucru in minte si in suflet.


2# Scris de

Ioana

in data de:

11/07/2010 17:30

Se deschide aici o discutie atat de ampla, incat nu poate fi cuprinsa doar in spatiul revistei. Da, ai dreptate, intreaga idee este sa ajungi sa intelegi "beatitudinea" unitatii cu intregul, cu marele TOT. Cale lunga de la conceptiile invechite ale majoritatii pana la experienta personala a ascensiunii, da, chiar prin sex. Iti multumesc, te mai astept cu comentarii, poate se "naste" un nou articol din discutia asta.


3# Scris de

sirvladkar

in data de:

09/07/2010 12:35

eu vad actul sexual ca o mica gustare a sentimentului unitatii....ma gandesc ca secunda de orgasm(intern)...e palida in comparatie cu beatitudinea atinsa...odata cu realizarea faptului ca....sunt una-unu cu tot ce exista(nu doar cu un alt trup)....asta e...va trebui sa facem eforturi in spargerea limitarilor autoimpuse...altfel...prim poarta creata de un cuplu nu poate intra decat un suflet cu posibilitati tot atat de limitate....aa...si 98 % din univers...din tine..nu e 'gol'...este 'eter'(sper sa nu mai fie propagata aceasta idee de 'gol'..e jalica si frustranta...si..neadevarata):*


Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi