Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Familie si sanatate

Maratonul de Sanatate SecomŽ ajunge la Iasi: dialog despre adaptarea copilului la intrarea in colectivitate

Adaptarea copilului la intrarea in colectivitate este dezbatuta integrativ in cadrul Maratonului de Sanatate SecomŽ din Iasi, pe 7 octombrie. Parintii sunt invitati la un dialog cu Oana Moraru, mentor educational, si Dr. Siminiceanu Nicoleta Daniela, medic pediatru.

Intrarea in colectivitate modifica fundamental stilul de viata al copiilor, acestia fiind nevoiti sa se adapteze unui mediu complet diferit, in care provocarile sunt la tot pasul. Stresul, emotiile si oboseala nu afecteaza doar comportamentul copilului la gradinita sau scoala, ci si sistemul imunitar, virozele, racelile de sezon sau tulburarile digestive fiind mai frecvente in perioadele in care imunitatea este scazuta.

In cadrul evenimentului, specialistii si parintii vor discuta despre cum ii ajutam pe copii sa se acomodeze la scoala sau la gradinita si sa treaca cu bine peste momentele dificile. Abordarea este una integrativa, in care pregatirea emotionala este complementara cu intarirea imunitatii.

„Prima zi de gradinita aduce multa bucurie si mandrie in sufletul parintilor si sentimente diferite si confuze din partea ,,boboceilor". In zilele si saptamanile ulterioare copiii trec prin episoade infectioase repetate. Imunitatea copiilor este ca un puzzle in care trebuie sa asezi piesa dupa piesa, pentru o imbinare perfecta a tuturor factorilor implicati in intarirea si sustinerea acestui sistem ultracomplex de aparare al organismului”, a declarat dr. Nicoleta Daniela Siminiceanu, medic pediatru.

Din punct de vedere emotional, sustinerea neconditionata a copiilor, cultivarea increderii in propriile forte si incurajarea creativitatii sunt esentiale pentru o tranzitie lina in noul an scolar.

„Intre 6 si 12 ani, succesul scolar depinde nu atat de intelect, de calitatea scolii sau a porfesorului, ci de puterea interioara a fiecarui copil: caracterul, rezilienta, optimismul, atitudinea buna fata de sine, un nivel anume de harnicie. Sunt studii recente care arata ca o buna atitudine fata de invatare si dispozitia de lucru pot face un copil sa infloreasca pana si in mediile academice mediocre”, a declarat Oana Moraru, mentor educational cu peste 20 de ani experienta ca profesor.
In cadrul evenimentului se va discuta si despre „ferestrele de oportunitate”, acele momente in care creierul copilului este in mod particular eficient in anumite tipuri de invatare.
Evenimentul se desfasoara sambata, 7 octombrie, incepand cu ora 11:00, in Sala Mozart de la Congress Hall (Palas Mall), Iasi. Pentru a participa la eveniment va rugam sa va inscrieti la adresa: https://goo.gl/FoAHz4.

*Participarea se face in limita locurilor disponibile.

Maratonul de Sanatate este un proiect de informare Secom® care isi propune sa aduca fata in fata specialistii din domeniul medical si persoanele interesate de sanatate, intr-un maraton de dialoguri deschise. Proiectul are drept scop promovarea unei atitudini responsabile fata de propriul organism si cultivarea unui comportament preventiv.

Despre Secom®

Secom® este compania romaneasca, lider de autoritate in solutii de medicina integrativa pentru un stil de viata sanatos. Compania este specializata in importul, distributia si comercializarea de produse naturale pentru sanatate si frumusete (suplimente alimentare si cosmetice naturale).
Secom® a facut pionerat, fiind prima companie care a introdus pe piata romaneasca ciupercile medicinale, extractele standardizate din plante si ingrediente inovatoare precum colostru, glutation, resveratrol, 5-HTP, NADH, D-riboza, GABA, sau L-ornitina.

Compania este importatorul exclusiv in Romania al brand-urilor Andalou Naturals, Solaray®, KAL®, ChildLife® Essentials, Jarrow Formulas®, Nature’s Way®, Boerike&Tafel®, China-Japan Feida Union®, Essiac® Mushroom Winsdom®, Life-Flo®, producatori de top din SUA, recunoscuti datorita formulelor inovatoare.

In prezent, portofoliul Secom® acopera toata gama de afectiuni, cuprinzand peste 250 de suplimente alimentare naturale si aprox. 100 de cosmetice naturale, o mare parte unice pe piata din Romania.

Produsele Secom® sunt disponibile in peste 8000 de farmacii si magazine cu profil naturist la nivel national, precum si in cele 12 magazine Secom® din Bucuresti, Brasov, Bacau, Cluj, Iasi, Ploiesti, Pitesti, Sibiu si Timisoara.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi