Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Familie si sanatate

Medicii neurochirurgi din Arizona dispun de un microscop care mareste campul vizual pentru chirurgia pe creier si pe coloana

Specialistii in neurochirurgie de la spitalul Banner Boswell Medical Center din orasul Sun City, Arizona, dispun in prezent de o noua tehnologie avansata cu ajutorul careia este marit campul vizual pentru microchirurgia pe creier si pe coloana. Microscopul de inalta claritate aflat in dotarea centrului medical a fost achizitionat pentru suma de 313.000 USD, cu sprijinul contributiilor comunitare primite prin intermediul Sun Health Foundation. Noul microscop este utilizat in peste 60% din cazurile de interventii neurochirurgicale de la Banner Boswell Hospital.
octavian curpas

Dr. John Wakely, din orasul Peoria, Arizona, medic internist la Banner Boswell Medical Center si la Banner Del E. Webb, a beneficiat recent, in calitate de pacient, de avantajele utilizarii noului microscop. Dr. Wakely a suferit o laminectomie cervicala posterioara, interventie chirurgicala realizata de medicul neurochirurg David Pootrakul, de la acelasi centru medical. Acesta s-a folosit in timpul operatiei de microscopul de inalta claritate si spune ca "o astfel de interventie ar fi fost imposibila fara acest aparat. Microscopul ofera precizia si exactitatea necesare pentru desfasurarea unor proceduri complexe craniene si pe coloana".

De aproximativ un an, dr. John Wakely suferea de dureri si slabiciune in bratul drept. Ca urmare, a fost nevoit sa abandoneze golful, sa renunte la indeplinirea diferitelor treburi gospodaresti in jurul casei si sa inceteze sa mai ofere o mana de ajutor la antrenamentul echipelor de sport din care face parte fiul sau. Intrucat tratamentul urmat s-a dovedit complet ineficient, interventia chirurgicala ramanea singura solutie pentru dr. Wakely. Imediat dupa operatie, dr. John Wakely a declarat ca "durerea din bratul drept s-a diminuat semnificativ". Se estimeaza ca intr-o luna de la operatie, pacientul se va recupera complet.

Microscopul de inalta claritate un prim pas spre un nou centru de excelenta in neurochirurgie

Printre avantajele prezentate de noul microscop, avantaje de care dispun atat medicii, cat si pacientii, se numara monitorul de inalta claritate, cu o latime de 24 de inchi, care afiseaza imaginea vazuta de chirurg prin lentile oculare si poate capta chiar imagini video. De asemenea, cu ajutorul acestui microscop, chirurgii pot realiza angiograme intraoperative, pentru vizualizarea circulatiei sangelui in creier, in cazul pacientilor ce urmeaza sa fie operati de anevrism. Aparatul face ca durata operatiei sa se reduca si scade riscul infectiilor. In plus, cu ajutorul acestui microscop, medicii care asista la operatie sau asistentele pot vizualiza zona pe care se face interventia chirurgicala, in timpul procedurii."Suntem recunoscatori pentru acest nou microscop chirurgical", ne-a marturisit dr. Jesse Babbitz, MD. "Intr-un sens mai larg, acest aparat este o parte a drumului nostru catre realizarea unui nou centru de excelenta in neurochirurgie", a conchis el.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi