Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Familie si sanatate

Profilul unui invingator

Despre Razvan Stefanescu poti spune cu mana pe inima este cu adevarat un luptator si parca tot n-ar fi de ajuns. N-ar fi de ajuns fiindca uneori cuvintele sunt prea putine pentru a cuprinde franturi dintr-un destin ce parea a nu fi unul fericit.

Povestea tanarului a inceput in urma cu 19 ani la Falciu, un sat de pe malul Prutului. Razvan a venit pe lume cu probleme de sanatate iar parintii, speriati, l-au abandonat. „Din cate mi s-a spus nici nu m-au tinut in brate. M-au dat mai departe, dar nu-i judec. Poate erau prea tineri, poate nu stiau ce pot sa faca, poate nici bani nu aveau pentru tratamentele mele”, a spus Razvan.

La scurt timp micutul a ajuns la Sectia de Distrofici de la Spitalul De Pediatrie din Barlad, de unde s-a intors la Leaganul de Copii de la Falciu. Acolo l-a intalnit Elena Stefanescu, membru in echipa Fundatiei „Star of Hope”. L-a iubit din prima clipa si l-a ajutat cat de mult a putut. La un moment dat a decis sa-si imparta viata cu el si l-a adoptat. Razvan avea o mama, o familie care deja incepuse demersurile pentru a-i imbunatati starea de sanatate.

Copilul a fost prezentat specialistilor olandezi de la Fundatia „Star of Hope”, care au decis ca avea sanse sa poata merge. Au urmat sase interventii chirurgicale la ambele picioare si perioade grele de recuperare si ore lungi de terapie, dar suferinta a avut un rezultat – Razvan a pasit pentru prima oara cand avea trei ani și jumatate. Tanarul, acum student la Facultatea de Inginerie Electrica, Energetica și Informatica Aplicata, vorbeste cu calm despre acea perioada. Nu sesizezi in vocea lui nici frica, nici ranchiuna, nici sarcasm. Nu judeca pe nimeni, nu se victimizeaza si nu invinovateste pe nimeni. Asa a fost sa fie, dar uite ca destinul i s-a schimbat.

La 7 ani a plecat de la Falciu. Impreuna cu mama sa, a ajuns la Iasi, unde a urmat firesc viata de scolar, de elev la gimnaziu, apoi cea de licean. Isi doreste sa ajunga informatician, sa creeze jocuri, sa aduca bucurie prin tot ceea ce inseamna instrumente digitale. Ii place mult inotul si s-ar bucura enorm daca si la Iasi ar exista un bazin special, asa cum este cel de la Timisoara. „Sunt Jocurile Paralimpice, am putea merge si noi, dar nu avem unde sa ne antrenam”, spune Razvan.
El este una dintre vocile tinerilor de la Star Of Hope si militeaza pentru drepturi egale. Si-ar dori ca societatea sa fie mai sensibila, sa puna umarulmai mult la rezolvarea nevoilor celor din jur, dar inca mai este de lucru in acest segment. 

„Nu cerem nimic, nici mila, nici ajutor, ci doar o atitudine decenta. Imi doresc mult sa-i ajut pe tinerii cudizabilitati, mai ales pe cei din mediul rural. Acolo prejudecatile sunt adanc inradacinate, conceptiile se schimba greu. Copiii si tinerii cu dizabilitati au nevoie de incredere, la fel si parintii lor. Este nevoie sa li se cultive aceasta incredere, sa stie ca pot face lucruri bune. Atat timp cat ai un cap pe umeri si il poti folosi va fi bine”, este convins Razvan Stefanescu.

Ii plac foarte mult animalele, iubeste cainii si stie sa aprecieze sufletul oamenilor. Este convins ca daca stii unde sa privesti vei descoperi mereu diamante. Isi doreste sa aiba propria familie in care deja vede sase copii:„Am visat numarul lor. Mi-ar placea sa am o familie mare. Voi fi alaturi de copii, le voi asculta povestile si-i voi invata sa creasca frumos, cu demnitate”. Asa cum a crescut si el si cum ar vrea sa ajute, la randul lui, alti tineri sa se dezvolte frumos. “Am reusit mereu pentruca am avut alaturi de mine pe Dumnezeu si oamenii pe care El i-atrimis in viata mea sa ma sprijine si sa ma faca tot ceea ce sunt astazi – un om care la randul meu voi fi un sprijin pentru altii, unluptator. Asa voi fi si asa vreau sa fiti si voi”, este crezul tanarului.

Razvan este convins ca si in Romania este posibila normalitatea lui stabilirea de relatii decente intre oameni, este posibil ajutorul oferit din inima. Stie ca poate face mai mult si pentru asta ar avea nevoie de o masina special adaptata. Odata rezolvata problema transportului cu siguranta nimic nu va sta in calea lui. Doar nu a avut degeaba atatea runde castigate in lupta cu un destin care a renuntat la a-i mai fi nemilos!

Pe Razvan Stefanescu il veti putea cunoaste la concertul aniversar al Fundatiei Star Of Hope din 3 decembrie, de la Hotelul International. In acest an fundatia implineste 25 de ani de activitate si isi doreste sa aiba la aniversare cati mai multi prieteni. Veniti! Alaturi de copiii si tinerii de la Fundatia Star Of Hope se va afla trupa Proconsul, Irina Pacurariu si Iulian Canaf.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi