Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Familie si sanatate

Sportul, ca job si pasiune - dialog cu Doru Dorobat, fondatorul Fitness Urban Grup, un proiect dedicat tuturor celor ce isi doresc o viata sanatoasa

Astazi, la Iasi se va lansa un proiect inedit, adresat tuturor celor care isi doresc stare buna de sanatate. Este vorba despre Fitness Urban Grup, sau FUG, un proiect fondat de Doru Dorobat, un tanar din Galati cu o pasiune si un vis dedicate celor care iubesc viata.

-- Cum v-a venit ideea acestui proiect?

-- In calitate de reprezentant in Romania al World Street Workout Federation am oarecum obligatia de a promova fenomenul oriunde in tara...si iata-ma aici!

-- Cat timp ati lucrat la el? Aveti si colaboratori?

-- Ideea a pornit in vara, dar dezvoltat sub aceasta forma, proiectul Fitness Urban Grup la Iasi, este in dezvoltare de aproximativ 2-3 saptamani si alaturi de Alina Malaescu am adunat idei pentru a concepe un eveniment de calitate care sa fie baza si modelul dezvoltarii ulterioare in fiecare oras al tarii.

-- Va place sportul. De cat timp practicati ? Ce ce ati inceput? Practicati vreun sport anume?

-- Sportul pentru mine reprezinta atat job, cat si pasiune. Am practicat mai multe discipline sportive de-a lungul anilor, insa de mai bine de un an am practicat numai Workout Street, in propria curte si in prezent alaturi de 15-20 de persoane intr-un parc public din Galati.

--  Cat va antrenati zilnic? Cum ati ajuns la performanta cu cele 1300 de flotari?

-- Fac saptamanal un antrenament mare de grup, iar in rest ma antrenez individual respectand un principiu care ma ajutat in transformarea mea fizica, fac cate o serie de 10-20 de tractiuni sau flotari de fiecare data cand intru si ies din curte.

La performanta celor 1300 de flotari am ajuns fortat de imprejurari. Am promis, la entuziasm, ca am sa fac cate 5 flotari pentru fiecare like pe care il primesc la pagina de Facebook in care promovam ideea unui parc de antrenament in Galati.

Asa ca like-urile nu au intarziat sa apara si cand am facut calculul pentru cate flotari trebuie sa fac, se stransesera 1215 flotari...asa ca am rotunjit la 1300.

A fost o provocare dificila, incitanta si fericita intr-un final cand, pentru ca am reusit sa-mi onorez promisiunea, am obtinut si parcul, chiar daca deocamdata ca o promisiune a primarului intr-un reportaj al celor de la Pro TV!

-- Concret, in ce consta proiectul Fitness Urban?

-- Fitness Urban este o miscare sociala, un proiect care vrea sa se extinda pe trei ramuri: promovarea sportului, (pe cat posibil in aer liber prin antrenamentele de grup, saptamanale, regulate, in aceeasi locatie si la aceeasi ora pt a creea o obisnuinta si pentru a atrage noi oameni spre miscare), dezvoltarea personala (vom organiza lunar seminarii si workshop-uri de informare asupra beneficiilor unui stil de viata echilibrat, prin alimentatie sanatoasa, prin gandire pozitiva si bineinteles prin activitate fizica constanta) si activitati sociale (vom contribui la activitati ale comunitatilor locale acolo unde va fi nevoie si vom simti ca ne putem organiza pentru a da o mana de ajutor; noi glumeam ca asteptam sa vina zapada ca atunci cu siguranta ne va folosi antrenamentul si va trebui sa ii ajutam pe multi)

--  Cine se poate inscrie in proiect? Exista si conotatii financiare?

-- In proiectul Fitness Urban Grup se pot alatura persoane de ambele sexe si toate varstele care impartasesc aceias dorinta pentru un stil de viata sanatos care vor sa obtina sanatate, forta si frumusete practicand fitness-ul in aer liber folosind doar propria greutate.

-- Spuneti-ne cate ceva despre dvs. Cine este Doru Dorobat?

-- Doru Dorobat este o persoana care a invatat din propria experienta ce inseamna sa iti recladesti viata, bucata cu bucata printr-un program de autodisciplina si determinare. Cautand solutii am citit si am aplicat pe mine sfaturi pentru un stil de viata sanatos, atat prin alimentatie, dar mai ales prin sport.

Cel mai mult as vrea sa contribui la dezvoltarea personala prin fitness urban a tinerilor ce provin din familii dezorganizate, fara posibilitati financiare, fara o educatie deosebita, dar cu dorinta de a ajunge acolo unde vor, prin forte proprii. Imi doresc sa-si schimbe atitudinea, sa nu mai caute recompense rapide, ci sa priveasca pe termen lung, dar sa actioneze in prezent. Nu mai vreau sa vad tineri manipulati din dorinta lor de afirmare! Vreau tineri "cu coloana vertebrala" si care "sa-si merite ingerul".

Am sa fac asta, dandu-le exemple concrete din viata mea, care nu a fost una de invidiat, dar pe care, privind in urma, nu as schimba-o cu alta mai fericita. Trecutul meu este fundatia personalitatii mele de acum, am invatat lectia, dar m-am detasat de emotiile negative ce le-au lasat acele intamplari. Viata mea e un roman, plin de picanterii si intamplari, ce m-au facut sa trec rapid de la agonie la extaz ....si invers.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi