Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Gastronomie

Alice Albinutza si povestea retetelor cu chef de viata

"Nu sunt genul de gospodina ce se trezeste dis-de-dimineata, sufleca manecutele si pana-n noapte framanta, coace, fierbe. Imi place sa-mi petrec timpul din bucatarie facand ceva cu veselie, cu muzica intotdeauna si nelipsita mea cana rosie cu cafea. Retetele apar pe blog doar dupa ce au trecut testul, gust-estetic-culoare, si a avut loc sedinta foto". Asta spune despre ea Alina Ciobanu, un food blogger foarte apreciat, cunoscut sunt numele de Alice Albinutza.

--Albinutza. Food-blogger. Ce inseamna, mai exact, chestia asta?

-- Simplu. Albinutza e un nickname pe care mi l-a atribuit cu foarte multi ani in urma o fosta colega de serviciu. Ma agitam mult, trebaluiam toata ziua si zumzaiam ca o albina (zicea ea) cand ma enervam. Si ma enervam des! Mi-a lipit un post-it pe monitor cu nickname-ul asta, sa-l vad zilnic si sa ma temperez. Aiurea! Asa ca in momentul in care am deschis blogul meu culinar, numele a venit de la sine: alice-albinutza (http://alice-albinutza.blogspot.ro/). Ma reprezinta. E un blog bun si frumos, cu poze apetisante si retete scrise intr-un stil personal, cu cate ceva umor si buna dispozitie. E un blog savuros, la propriu si la figurat.



--De unde pasiunea pentru gastronomie?

-- De gatit am gatit mereu, cate putin si nu foarte variat, fara prea mare entuziasm. Gateam bine, dar pentru ai mei, fara expunere publica. La un moment dat, o prietena mi-a zis: deschide un blog! Am stat putin si m-am gandit, nu eram sigura, nu stiam ce e ala blog, n-aveam idee despre ce as putea scrie, dar l-am deschis. Am postat primele retete fara prea mare entuziasm, scrise mai mult decat timid, reprimat chiar, cu poze urate, luate ca din avion, dar a fost inceputul. Treptat, pasiunea a iesit navalnic la suprafata, am devenit din ce in ce mai prinsa in vartejul asta blogosferic, deja mi-e imposibil sa ma opresc, sa inchid blogul sa renunt.

--Retele propuse de tine sunt savuroase. Cum le alegi? Care intra in finala?

-- Simplu: ma uit sa vad ce e prin frigider sau prin camara sau poate zice al meu sot ca are pofta de ceva anume (asta se intimpla cam rar). Deschid cate o carte din mica mea biblioteca culinara, o revista, netul, cheful de viata! Astea sunt sursele mele de inspiratie in ceea ce priveste retetele. Si daca nu am toate ingredientele, atunci inlocuiesc, inovez, experimentez. Am ajuns sa-mi placa mult sa ma joc in bucatarie cu diverse ingrediente, mixuri de condimente, de arome. E fun. Retetele finaliste si deci cele ce apar pe blog sunt numai si numai acele retete care trec testul "gust – estetic –culoare".

--Gatesti des, Alice? Iti place sa stai in bucatarie?

-- Gatesc des, da. Chiar foarte des. Nu sunt dependenta de bucatarie, insa. Nu-mi place sa stau in bucatarie. Nu sunt genul de gospodina ce se trezeste dis-de-dimineata, sufleca manecutele si pana-n noapte framanta, coace, fierbe. Imi place sa-mi petrec timpul din bucatarie facand ceva cu veselie, cu muzica intotdeauna si nelipsita mea cana rosie cu cafea. Retetele apar pe blog doar dupa ce au trecut testul (gust-estetic-culoare) si a avut loc sedinta foto. Aici e uneori mai greu, depinde si de preparatul in sine, de programul Mirunei mele (copila ei superba, de doi ani si jumatate – n.r.), de lumina. Uneori se intampla dupa orele 23 din noapte.

--Ce gastronomie iti place?

-- N-as concepe viata mea culinara fara bucataria traditionala, fara mancarurile noastre, alea cu care am crescut toti, dar imi mai place sa gatesc din bucataria italiana, spaniola, araba. Mai nou ma fascineaza bucataria indiana. Imi plac mancarurile grele, consistente si care stau bine in farfurie.

--Care este meniul tau ideal pentru o zi?

-- Cafea si inghetata, cu ceva mai multa ciocolata. Nu pot spune exact ce anume ar constitui meniul perfect al unei zile din viata food-bloggerului albinutza. E complicat. Mananc variat, destul de putin, dar des. Eu n-am trei mese pe zi. Am uneori sase, alteori doar una, depinde. Insa n-as renunta la mic-dejunul perfect ce-l constituie cana mea rosie de cafea, la nelipsita ciocolata si la inghetata indiferent de vreme.

--Cum arata bucatele tale?

-- Arata bine. Eu asa zic.Uitati-va pe blog si veti vedea. Tot ce e acolo e facut de mine, testat de mine, ai mei si cativa prieteni. In primul rand, orice prepari trebuie sa fie neaparat proaspat, sa aiba culoare vie, tu sa fii deschis cu mintea si sufletul spre a experimenta, sa nu fii incrancenat. Si atunci orice preparat se transforma in niste bucate fenomenale. Parol!

--As schimba registrul si as trece in cel personal. Cine este Alice Ciobanu?

-- Alice Ciobanu e un bun food-blogger. Alina Ciobanu e un om simplu plecat de demult dintr-un oras de provincie. O fiinta vesela, dar foarte pesimista. Un om ciudat si complicat in acelasi timp, dar de cele mai multe ori nesuferit. Un om caruia nu-i place sa fie mintit si sa fie tradat de cei care-si spun prieteni. Sunt o persoana fara prea mare incredere in sine si, uneori, n-am incredere nici in cei de langa mine. Sunt in tratament, ca sa spun asa. Incep sa cunosc din ce in ce mai multi "oameni frumosi" si asta ma ajuta. Sunt pe drumul cel bun, si e un drum ascendent.

--Ce altceva decat cookingul te mai pasioneaza?

-- Lucrurile normale. Imi place sa ies, sa ma vad cu prietenii, cu oamenii, sa radem, sa povestim. Sunt o fiinta sociabila si sociala. Sunt dependenta de oameni. Pe langa bucatarit, ador sa citesc. Stephen King e my favourite, ma relaxeaza. Imi plac plantutele si mi-am amenajat o mini-gradina de apartament in micul meu balcon de bloc. Imi place sa vad un film bun, dar din pacate Miruna, inca, nu imi acorda acest rasfat. Oh, ce-as mai face un weekend maraton de filme…seria completa din Nasul, popcorn, ciocolata si multa bere rece…ce vremuri! O mare dragoste a mea e muntele. Mersul pe munte ma reincarca pozitiv pentru cateva luni bune. Insa marea e locul unde ma regasesc, eu cu mine si cu ale mele ganduri. Imi doresc ca macar o data in viata sa pot sta o vara intreaga la mare. In concluzie: iubesc lucrurile marunte si obisnuite, aflate la indemana oricui, lucrurile aflate atat de langa noi. Nimic iesit din comun. That's me!


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando scoala de astrologie fidelia pechora tulip vox iasi internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi