Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Gastronomie

Secretul amandinelor de vis

In acest week-end, Alice ne rasfata cu amandine. Delicioase, pline de ciocolata si purtatoare de ganduri pline de dragoste!

In sfarsit, am reusit sa fac rost de putin timp si sa fac si eu una din retetele de amandine (multumesc Felis). Am gresit putin cu crema, in sensul ca am facut-o putintel cam moale si ca am copt blatul intr-o tava ceva mai marisoara , asa ca nu au iesit destul de inalte. Dar am facut amandine si au fost de vis! Leputeti vedea si aici:  http://alice-albinutza.blogspot.ro/2011/05/amandine-1.html

 

 

 

 

 

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

1. Pentru blat:
6 oua
6 linguri de apa rece
300gr zahar
 260 gr faina
 40 gr cacao
 1 plic de praf de copt,
 o esenta de vanilie

1. Pentru crema:
500 ml lapte
3 linguri amidon alimentar
3 galbenusuri
6 linguri zahar tos
3 linguri faina
4 linguri de cacao (cred ca ar merge si 3, maxim)
2 linguri zahar pudra
150 gr unt (eu am folosit margarina Unirea)

3. Pentru sirop:
sirop de zahar ars plus un plic de capucino cu vanilie

4. Pentru glazura:
100 ml frisca lichida
200 gr ciocolata menaj (am gasit foarte faina, cu 50% cacao, ...foarte ieftina)

Blatul l-am preparat astfel: am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma, apoi am adaugat treptat zaharul tos si am mixat in continuare, adaugand si apa rece. Apoi am adaugat galbenusurile si am mixat. Faina am amestecat-o cu cacaoa si cu praful de copt, dupa care le-am incorporat in compozitie. Am pus si esenta si am dat totul la coptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Crema se prepara astfel: se amesteca zaharul cu faina, cacao si amidon. Se adauga galbenusurile, apoi treptat si laptele si se omogenizeaza. Se pune pe foc domol si se amesteca pana se ingroasa. Apoi se trage de pe foc si se lasa la racit. Separat se bate spuma untul/margarina cu  cele doua linguri de zahar pudra.. Cand crema de lapte este racita se adauga in untul/margarina spuma si se incorporeaza treptat. Se da la frigider.

Cand este rece, blatul se taie in doua. Se pune in tava folie alimentara usor umezita, apoi blatul si se insiropeaza cu sirop de zahar ars. Se pune apoi crema si apoi cealalta bucata de blat insiropata, deasupra. Din crema se pastreazi doua-trei linguri pentru moturile de deasupra. Se inveleste cu folia alimentara si se da la frigider peste noapte...si se doarme linistit...visand amandine (cazul meu :P).

Glazura se face astfel: se pune intr-o cratita pe foc frisca lichida, apoi se adauga ciocolata rupta bucati, lasand pe foc pana se dizolva toata. Se toarna fierbinte peste blatul taiat bucati. Din crema pastrata se fac deasupra fiecarei amandine, niste moturi sau in cazul meu  niste balti de crema pentru ca le-am pus (cu scule neperformante) peste glazura de ciocolata fierbinte, dar nu mai aveam rabdare.

Asa ca, indiferent de aspect, amandinele mele au fost ultra-mega delicioase, de vis.
Alice este maste-chef in bucataria revistei Glare.  Retetele ei delicioase pot fi vazute aici: http://alice-albinutza.blogspot.ro


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando scoala de astrologie fidelia pechora tulip vox iasi internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi