Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

Gastronomie

Craciun cu prajiturile lui Alice

Pe Alice Ciobanu am cunoscut-o pe Facebook. Mi-au atras atentia prajiturile, de fapt fotografiile lor. Apoi, am citit si retetele, dar mai ales fragmentele nespuse din spatele randurilor. Am incercat sa inlocuiesc ingredientele naturale cu parti din sufletul cald pe care le pune in fiecare bucatica de aluat din care plamadeste daruri pentru pofticiosi.

Alice Ciobanu este food blogger. Adica, un blogger care scrie despre mancare si pe care o si gateste. Nimic din ceea ce veti vedea pe http://alice-albinutza.blogspot.ro, asa cum se numeste blogul Albinutzei (numele de cod al lui Alice) nu a trecut in virtual fara sa fie fost pe masa ei si a prietenilor ei.

De mai bine de o luna, Alice „prajitureste” de zor. A copt tavi cu bunatati pentru cei aflati in grija Fundatiei „Bethany”, a sustinut proiecte sociale si a adus bucurie pe chipul multor copii carora vrea sa le spuna ca Mos Niculae si Mos Craciun le-au primit scrisorile. „Am sustinut si voi sustine intotdeauna campaniile cu suflet, cele pentru copii in special. La indemnul unei bune prietene, bloggerite din Germania, am initiat o frumoasa campanie de a-l aduce pe Mos Nicolae copiilor din Centrul de zi Mia Casa din Barnova, Iasi. Acolo se afla in ocrotire 27 de copii proveniti din mediul rural al Iasului, respectiv comunele Barnova si Pietrarie, copii aflati la limita subzistentei. Am ales sa il ajutam putin pe Mos Nicolae sa ajunga si la acesti copiii, sa le duca zambete si prajituri in ziua 6 decembrie, cand ei vor impodobi bradutul”, ne-a spus Alice.

Albinutza s-a alaturat si campaniei „Globuri cu suflet”, derulata de un alt blogger iesean, Anda Elena (www.saptepietre.ro). Alice a pregatit prajituri pentru 70 de copii din satul Lunca Rates, comuna Scanteia.

De unde pasiunea pentru bucatarit? „A venit firesc. Nu m-am gandit niciodata ca voi prajituri pentru copii, dupa cum nu m-am gandit niciodata ca voi deschide un blog culinar”, ne-a spus Alice.

Pentru bloggerul cu „subiecte dulci”, prajitura copilariei sunt saratelele, „pe care le faceam impreuna cu mama si sora mea”, si prajiturile acelea mici, gen cornulet cu rahat, „copii infasati, le ziceam noi”. „Ce vremuri! E straniu, dar ceea ce-mi aduce aminte de sarbatorile de iarna, de Mos Craciun si de cadourile copilariei mele nu e vreo aroma sau vreo prajiturica buna si pufoasa. Mirosul bananelor ce se coc in timp, asta mi-a definit copilaria. Eu am crescut in alte vremuri, intr-un minuscul oras din Moldova, cu Mos Gerila la scoala si un Mos Craciun pe-ascuns, acasa, intre ai mei. Pe vremea aia o bomboana buna, o portocala sau banane vedeam doar de sarbatori. Le cumpara bunicul meu, dupa ce statea noaptea la coada. Bananele erau verzi, tari si fara noima. Le puneam sus pe dulap si asteptam sa se faca galbene. In fiece dimineata ma uitam la ele si le miroseam”, isi aminteste Alice.

Si daca tot vorbim de dar, cel mai frumos cadou pe care l-a oferit a fost un tort din briose, pregatit pentru sora ei cand a implinit 30 de ani. „De primit... Privirea oamenilor din jurul meu cand le duc prajituri, atunci totul se transforma si au ochii aceia calzi de copil”, a zambit Alice, apoi si-a aruncat ochii pe calendarului anului 2013. Deja notase zilele altor daruri delicioase.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanandoilikeiasi