Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Gastronomie

DULCE ROMANIE, regalul gastronomic al bloggerilor romani din toata lumea

Pe 1 Decembrie, un grup de 30 de food-bloggeri vor oferi o expozitie inedita. Este vorba despre proiectul "DULCE ROMANIE", initiat de Mihaela Pesa Dascalu, o romanca stabilita in Statele Unite ale Americii.

http://mihaelapd.blogspot.com aceasta este adresa la care pe 1 Decembrie va putea fi urmarita o parada a bucatelor romanesti. Initiativa apartine unei romance pasionate de gastronomie, care si-a propus sa adune intr-un regal culinar bloggerii romani raspanditi prin lume. Au raspuns apelului ei bloggeri din SUA, Israel, Marea Britanie, Italia si, bineinteles, Romania. Din Iasi, portdrapel va fi Alice Ciobanu (http://alice-albinutza.blogspot.ro)

„Locuiesc de cativa ani buni in SUA si am observat in fiecare an cat de mult sarbatoresc americanii ziua lor nationala. Anul acesta, cand Ama, una din fetele din blogosfera culinara romaneasca, mentiona si ea cat ii place cum americancele pregatesc ceva specific pentru 4 iulie, m-am gandit ca trebuie sa ne mobilizam si noi. Nu e vorba sa copiem, e vorba sa invatam de la altii, iar lucrurile bune sa le aplicam. Mi s-a parut perfect sa aplic ideea sarbatoririi Zilei Nationale in provocarea lunara "Dulce Romanie", ne-a spus Mihaela Pesa Dascalu, gazda regalului care poate fi urmarit pe http://mihaelapd.blogspot.com.  

Provocarea "Dulce Romanie" aduna in fiecare luna bloggerii culinari, dupa o tema sau un ingredient. „In luna noiembrie, tema a fost Ziua Romaniei: sa gatim si sa prezentam preparate romanesti, in cadru specific romanesc, sau preparate care sa reflecte culorile nationale. Am pregatit o tarta cu lamaie si fructe, fructele rosii si albastre combinandu-se cu galbenul cremei de lamaie. Tarta am servit-o acasa prietenelor venite in vizita si a fost primita foarte bine. Abia au asteptat sa ii fac cateva fotografii sa o putem gusta. Reteta si fotografiile le puteti vedea pe blogul meu "De prin lume adunate...".

In acest eveniment, Mihaela Pesa Dascalu a incercat sa implice toti bloggerii culinari romani: „Americanii stiu foarte putin despre Romania, iar cea mai cunoscuta este Nadia Comaneci, urmata, la foarte mare distanta, de Ceausescu si Dracula. Despre bucataria romaneasca stiu si mai putine, din pacate. Acum doi ani, am participat la un concurs organizat de www.cookingchanneltv.com, iar prajiturelele romanesti cu untura au castigat si apar in fiecare an de Craciun pe site-ul Cooking Channel”.

Catalina Zaharescu, sau www.kissthecook.ro,  este  un alt food blogger care va „marsalui” in parada de 1 Decembrie. „Am participat pana acum la trei editii şi am gazduit-o pe cea din august 2012. La prima editie la care am participat am pregătit Prajiturele  lipicioase cu ghimbir, la cea de-a doua Tarte tatin cu caramel, caise si lavanda si la cea de-a treia Tarte cu mure si bezea aromata cu lavanda. Au fost expuse pe site-urile gazdelor şi pe al meu şi au fost  primite cu entuziasm”, ne-a spus Catalina. In proiect  se poate implica oricine are un blog culinar si este roman, indiferent ca locuieste in Romania sau Diaspora. La parada "Dulce Romanie" va etala preparate romanesti.

Brandusa Scheaua este un alt blogger pasionat de culinarie. Eu recunosc ca nu am participat de la prima editie, dar m-am revansat si am deja vreo 15 participari. La sfarsitul lunii decembrie 2011 am fost gazda paradei lunare, unde am avut mai bine de 80 de retete participante, toate trimise de bloggeri romani atat din tara, cat si de peste hotare. Preparatele gatite de mine pentru "Dulce Romanie" sunt multe si variate, in functie de tema fiecarei luni. Le puteti gasi pe blogul meu "Cooking with my soul" (http://brindusascheaua.blogspot.ro/)”, ne-a spus Brandusa. Ea ne-a dat si cateva retete delicioase --Tarta cu smochine, Branza cu mucegai si ceapa caramelizata, Curry de pui cu ghimbir si lapte de cocos, Tiramisu cupcakes. Pentru parada din 1 Decembrie, Brandusa a pregatit un bulz cu branza de burduf de la mama ei!

Cristina Toth, www.divainbucatarie.ro, a  incercat sa faca un produs in care sa scoata in evidenta culorile drapelului fara sa  deranjeze cu expunerea lui langa un fel de mancare.  „Am pregatit Trifle cu fructe si un bulz ciobanesc”, ne-a spus Cristina, apoi ne-a vorbit despre Trifle cu fructe. Este un desert delicios in straturi de piscoturi, crema si fructe, original din  Anglia, care te cucereste de la prima inghititura. Se face rapid, nu este  nimic complicat asa ca putem sa ne rasfatam la orice ora cu un trifle cu  fructe. Reteta aceasta am ales sa o inscriu la editia speciala a  provocarii Dulce Romanie”.
 

INGREDIENTE pentru 6 portii:
 12 piscoturi
  200 g mascarpone
  50 g zahar pudra
  200 g frisca batuta
  3 tipuri de fructe in culori diferite
  6 linguri lapte
  1 lingura whiskey cream
 PREPARARE:

Mixam mascarpone cu zaharul pudra, apoi adaugam frisca batuta si omogenizam compozitia.

Piscoturile le inmuiem putin in amestecul de lapte cu whiskey cream (doar  cat le scufundam si le scoatem imediat). Asezam in pahare straturi  alternative de piscoturi, fructe si crema, apoi dam la rece pentru 30 minute.  Dupa acest interval de timp aromele s-au imbinat, iar paharele aburite ne
 indeamna sa le servim.

Alice Ciobanu a fost raspandacul vestii de parada. De la Albinutza (http://alice-albinutza.blogspot.ro), asa cum este cunoscuta ca food blogger, am aflat de proiect.  Mihaela a avut o idee minunata atunci cand a pornit proiectul Dulce Romanie, acela de a aduna bloggeri romani din toate colturile lumii, de a ne intalni virtual, lunar, pe blogul cuiva si de a ne expune retetele, de a ne cunoaste. Initiativa s-a bazat mai mult pe pasiunea fiecaruia dintre noi de a gati astfel incat lucurile au venit de la sine si deja incheiem cel de-al doilea an de Dulce Romanie printr-o fastuoasa parada culinara romaneasca. Preparatele au fost gatite de fiecare in parte. Fiecare a ales sa prepare ceva din bucataria neaosa sau ceva nu neaparat romanesc, insa in culorile drapelului national. Fiecare si-a expus reteta pe blogul propriu, apoi a trimis linkul Mihaelei, ea fiind gazda Paradei culinare de 1 Deecmbrie”, ne-a spus Alice. Ea a pregatit drob in aluat.

Pe 1 Decembrie va asteptam la cea mai mare parada culinara a bloggerilor de food romani, de pretutindeni. Vom deschide o adevarata carte de bucate care sa trezeasca in fiecare sentimentul ca avem o tara frumoasa si o mancare buna. Avem cu ce ne mandri. Astfel ca va asteptam pe toti la festinul culinar virtual, ce va avea loc pe 1 Decembrie, pe blogul Mihaelei. Daca armata are parada ei, si bloggerii de food vor avea parada lor. Si, parol, ca va fi mult mai faina!


1

Comentarii:1


1# Scris de

AdinaM

in data de:

30/11/2012 21:09

Bravooo fetelor !!!!


Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando scoala de astrologie fidelia pechora tulip vox iasi internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi