Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

Gastronomie

Raw Generation Expo – Targ de sanatate

Pe 25 martie 2012, in Sala Expo de la Rin Grand Hotel in Bucuresti, se va desfasura a patra editie nationala a Targului Raw Generation®, primul din Romania care promoveaza alimentatia "raw food". Primele trei editii au avut un mare succes, aratand inca o data profesionalismul organizatorului -- Ligia Pop, Raw Chef, YouTube Next Chef. Ligia este ai autor de carte, ea semnand pana acum trei volume despre raw food, "Retete Vegane Fara Foc", "Deserturi Pentru Parinti si Copii Sanatosi" si "Germeni si Vlastari: Surse de Sanatate si Energie". Ligia este si gazda show-ului "Ligia's Kitchen®".
Targul de Primavara Raw Generation® va fi deschis publicului incepand cu ora 10 pana la ora 20 iar intrarea va fi gratuita, peste 50 de expozanti asteptand sa incante publicul cu o gama larga de produse pentru o viata si dieta sanatoasa. Vor avea loc prezentari despre raw food, degustari de produse, demonstratii culinare si workshops.

Prin acest targ, Ligia Pop (www.ligiapop.com) isi doreste sa promoveze un stil de viata sanatos. "Prin raw food consumam un procent cat mai mare de alimente vegetale in stare cruda, neprocesate termic, pe langa mancare gatita vegetariana. Cand spunem gatit, ne referim la preparatul cat mai lent al alimentelor la cuptor, la aburi sau in slow cooker, fara prajeli, rantasuri si alte alte procedee care pot schimba calitatile cruditatilor in otravuri", ne-a spus Ligia.

Denumirea "raw food" sau "raw vegan" inseamna preparate fara foc (vegan = fara ingrediente de origine animala) in care alimentele de baza sunt legumele, intr-o varietate cat mai larga, germenii si vlastarii, surse majore de proteine complexe, usor de asimilat si digerat, semintele si nucile, de asemenea surse de proteine si acizi grasi esentiali, fructele in stare naturala sau uscate si superalimentele, gen algele marine, care reprezinta sursa cea mai complexa de minerale din lume, pana la cacao raw si diverse prafuri vegetale bogate in nutrienti complecsi.

Cu toate aceste ingrediente se pot face variatii si combinatii corecte din punct de vedere nutritional, deosebit de delicioase, chiar si pentru gusturile gurmanzilor.

De ce sa consumam raw food? "Traim intr-un mediu tot mai poluat, tot mai plin de substante nocive. Trebuie sa facem ceva pentru generatia noastra, cat si pentru cele viitoare si acesta este si scopul acestui targ, de informare si schimbare a calitatii vietii, printr-o alimentatie mai sanatoasa, insotita si de schimbari pozitive in celelalte aspecte al intregului pe care il numim "persoana" sau "fiinta", ne-a explicat Ligia..

Cercetarile recente au demonstrat ca suntem ceea ce mancam: calitatea nutrientilor cu care ne hranim determina calitatea vietii noastre. Acest fel de alimentatie se adreseaza intregului public care doreste sa-si imbunatateasca sanatatea, sa-si pastreze un corp mai tanar si o minte mai agera. Astazi cand piata este invadata de produse procesate, semipreparate, pline de inlocuitori, aditivi, conservanti, coloranti, potentiatori, amelioratori de gust si alte chimicale, cand oamenii se imbolnavesc de boli cardiovasculare, diabet, obezitate, cancer si o multitudine de alergii, datorita unei diete necorespunzatoare, trebuie sa ii informam ca exista alternative alimentare mult mai sanatoase, mai gustoase, pline de vitalitate care, combinate intr-o dieta corespunzatoare, pot reda corpului sanatatea ideala.

?n lume sunt sute de mii de adepti ai alimentatiei raw vegane, care ia amploare de la an la an, alaturi de peste un 1 milion de vegani si peste 7,3 milioane de vegetarieni aflati doar in SUA. Printre ei se afla si celebritati care consuma o dieta raw vegana precum Robin Williams, Bryan Adams, Gwyneth Paltrow, Woody Harrelson, Demi Moore, Natalie Portman, Uma Thurman, Kirsten Dunst, Alicia Silverstone si multi altii.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanandoilikeiasi