Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

Gastronomie

Masters of Flames – Duelul bucatarilor

Pe 30 si 31 martie Iasul va fi gazda unui regal culinar. Este vorba despre Campionatul International de Gatit in Aer Liber, o competitie care isi propune sa aduca in România conceptul de „bucatarie-cultura”.

Fie ca ne place sau nu, bucataria, generic vorbind, ocupa un spatiu extrem de important in viata fiecaruia dintre noi. Ridicarea gatitului de la rangul de „obligatie conjugala” la statut de arta presupune schimbarea unei mentalitati impamantenite. Campionatul International de Gatit in Aer Liber se adreseaza atat specialistilor (maestri ai artei culinare, bucatari), cat si amatorilor (celor pasionati de gatitul in aer liber).

De ce in aer liber? Conceptul isi propune sa scoata bucatarul din spatiul sau traditional de lucru, transformandu-l intr-o vedeta, iar celui pasionat de gatit, sa-i stimuleze imaginatia, sa-i ofere ocazia sa-si exerseze talentul altfel decat o face de obicei.

Campionatul le ofera, astfel, amandurora, oportunitatea de a se intalni si de a da frau liber creativitatii (nu este impusa tematica in competitie).

“Particip la show pentru ca gatesc pentru oameni”
In duelul bucatarilor va intra si Alice Ciobanu, un cunoscut food-blogger iesean, pe care o puteti cunoaste si aici -- http://alice-albinutza.blogspot.ro/

“Eu voi participa la Gospodina de aur, sectiunea Camara Gospodinei, si apoi la Masters of Flames, sectiunea amatori, in echipa cu Iulian Sasz si Cristian Papusoiu”, ne-a spus Alice. Anul trecut, ea a fost si la Campionatul International de la Cluj, unde a avut un alt rol. “Am participat din postura de... non-concurent. Am urmarit maestrii si am ajutat la impartirea bucatelor in public. Tot ce se gateste in piata la Masters of Flames se imparte la privitori”, ne-a spus Alice.

Bucatarii vor avea la dispozitie ceaune imense, din care bucatele delicioase vor ajunge in public. “Eu particip la show pentru ca e fun si pentru ca gatesc pentru oameni. Vreau sa impart putina bucurie. Fac acest lucru din pasiune. Ma bucur ca gatesc la show-ul asta alaturi de oameni valorosi! Oameni care asta fac pentru care mancarea in sine e o bucurie. Ma bucur ca voi fi in echipa cu Iulian, un tanar tare pasionat care are si un site culinar, si alaturi de Cristian Papusoiu, care a fost un masterchef veritabil”, ne-a spus Alice.

Campionatul International de Gatit in Aer Liber este o competitie culinara internationala. Este singura Competitie Gastronomica Continentala din Romania certificata de World Association of Chefs Societies.Competitia se adreseaza atat profesionistilor, cat si amatorilor. Sistemul de inscriere este organizat pe doua grupe: Profesionisti si Amatori. Fiecare grupa este jurizata separat de catre o comisie internationala.

Amanunte despre competitie putet afla aici -- http://www.campionatdegatit.ro/ si aici http://zarnescuradu.blogspot.ro/

Cu Iulian Sasz va puteti intalni aici – www. retete-bune.ro, iar cu Cristian Papusoiu aici -- https://www.facebook.com/cpapusoiu?fref=ts.

Foto – Alice Ciobanu.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanandoilikeiasi