Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Gastronomie

Pasca pufoasa

Alice Ciobanu este unul dintre cei mai indragiti blogger de food si sfetnicul meu de taina si de sarbatoare. Si fiindca mai sunt cateva zile pana la Paste, am rugat-o sa ma ajute cu o reteta de pasca. Delicioasa!

Dulce, aromata, moale si pufoasa. Super buna. Dar inainte de a va da reteta in randurile de mai jos, trebuie sa va mai spun ca dupa ce m-am apucat de framantat manual aluatul  m-a cuprins o panica specifica zilelor pre-sarbatoare, asa ca am rasturnat aluatul din castron direct in cuva masinii de paine, am setat-o pe programul de framantat&dospit si am abandonat-o uitarii. La modul propriu.

A doua zi, dis-de-dimineata, inca somnoroasa si in cautarea unei cafele savuroase, mi-am aruncat un ochi prin geamul masinii de paine. Uimire: stiti lava de pe Etna? Ei, cam asa era de involburat si-al meu aluat. Olecutica mai avea si dadea sigur pe-afara.
Care este reteta secreta a aluatului pufos de pasca?

Pentru aluat avem nevoie de :

600 gr faina

20 gr drojdie

260 ml lapte

80 gr zahar

2 galbenusuri

1/2 lingurita sare

coaja rasa de la lamaie si portocala

Umplutura are la baza un amestec de:

500 gr branza de vaci

3 oua

2 lingurite amidon alimentar

80 gr stafide

100 gr zahar

esenta de rom

1 plic de zahar vanilat

Nu uitati ca pentru un face-lift aveti nevoie de 1 galbenus si cateva linguri de lapte

Cum se prepara o pasca delicioasa?

Mai intai am frecat drojdia cu o lingura de zahar si am amestecat-o cu putina faina, apoi am lasat-o la dospit intr-un loc caldut, ferit de curent si acoperita un un prosopel curat. Cam jumatate de ora a stat si s-a odihnit. Untul l-am topit si l-am amestcat cu laptele caldut, coaja de lamaie si portocala. Intr-un vas am pus faina, sare si am turnat amestecul de lapte si unt. Am pus galbenusurile, drojdia dospita si am inceput sa framant. Cand s-au incorporat toate am inceput sa presar zaharul si sa tot framant. Cam pe aici m-am plictisit, panicat, stresat si l-am lasat in gria masinii de paine. Voi nu faceti ca mine! Ori il framantati bine de tot si il lasati apoi la crescut o ora-doua intr-un loc caldut, ori puneti ingredientele in masina de paine si gata!

Si uite Pasca!

Cand aluatul a crescut l-am pus pe planseta de lucru si l-am impartit in doua parti. Din una am facut o foaie rotunda, pe care am pus-o in forma de 26cm, unsa cu unt si tapetata cu faina. Din cealalta bucata, mai micuta, am facut trei snururi. Doua le-am  rasucit si l-am pus imprejurul formei rotunde. Spatiuldin miloc l-am umplut cu crema de branza, peste care am pus o cruce facuta din cel de al treilea snur. Am uns bine cu un galbenus de ou amestecat cu cateva linguri de lapte si am losat tava in gria cuotprului. Aveti grija sa incalziti bine cuptorul inainte de a baga tava. Am copt pasca cam 45-50 minute, la 180 grade, depinde de cuptor. Am scos-o si m-am gandit ca si de aceste sarbatori pascale voi putea sa-mi bucur prietenii si familia cu o pasca delicioasa.

Hristos a inviat!

Retetele Albinutzei poti fi rasfoite si aici: http://alice-albinutza.blogspot.ro/


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando scoala de astrologie fidelia pechora tulip vox iasi internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi