Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Gastronomie

Prajitura de post cu miere si nuci

Daca tot veni sezonul rece, iar Craciunul bate la usa, plus ca suntem si in post, ne-am gandit sa va propun ceva bun si usor de preparat. In acest sezon sunt nelipsite nucile si mierea de la niste albinute harnicute, cum suntem noi toate gospodinele.

Astazi am pregatit o prajitura  de post cu miere si nuci, delicioasa pentru musafirii pe care ii veti avea de Sfantul Andrei.

Elena Padurariu, master chef la www.culinare.tv, ne spune ca avem nevoie de:

Pentru blat: ulei – 100 ml, apa minerala – 200ml, ness- 3 linguri, miere- 4 linguri, nuci macinate- 200 gr, faina – 2 cani, esenta de rom – 1 lingurita, praf de copt – 1 pliculet, cognac- 3 linguri;

Pentru sirop: 50 ml apa, zahar- 5 linguri, esenta de rom- o lingurita;

Pentru glazura: apa- 4 linguri, zahar- 4 linguri, cacao- 3 linguri, ulei- 1 lingurita.
Timpul de preparare al retetei de prajitura  de post cu miere si nuci este de o ora.

Bun, avem ingrediente, ne trebuie metoda. Cum facem?

1. La inceput, punem intr-un vas  uleiul, mierea, esenta de rom, cognacul si apa minerala. Nessul se dizolva in 50 apa si il incorporam, apoi adaugam nucile si amestecam constiincios. Urmeaza  faina turnata in ploaie si amestecata bine, apoi praful de copt.

2. Incingem cuptorul  buclucas la 180 de grade si pregatim o  tava. Punem si hartie de copt, apoi turnam toata compozitia in tava, pe care o asezam in cuptor si il rugam sa ne dea ceva bun dupa 45 de minute!

3. Odata expirat timpul, extragem minunatia din cuptor si pregatim siropul. Toate ingredientele le punem  la fiert intr-o oala si asteptam sa se topeasca zaharul. Intepam blatul cu furculita pentru a patrunde mai bine siropul. Bineinteles, il turnam si pe acesta.

4. Urmeaza operatiunea GLAZURA. Punem doua cratite una peste alta pentru bain mare, turnam apa in cea mai mare, iar in cea mica punem ingredientele enumerate mai sus pentru glazura si asteptam sa se topeasca zaharul si sa semene compozitia cu ciocolata topita.

5. Turnam deasupra blatului si asteptam sa se raceasca. Odata racorita o ornam cu fulgi de cocos. Pe cuvant, arat bestial, de gust nici nu mai spun. Nu va ramane decat sa o taiati felii si sa o gustati 

Nu va pot ura decat spor la gatit si pregateli pentru marea sarbatoare


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando scoala de astrologie fidelia pechora tulip vox iasi internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi