Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Gastronomie

Pui aromat la cuptor cu cimbru si busuioc

M-am inscris in provocarea tinuta de Ama pe blogul ei. Marturisesc ca mi-ar fi placut sa ma inscriu de mai multa vreme, insa nu am reusit. Dar vorba ceea: niciodata sa nu spui niciodata... sau mai bine mai tarziu decat niciodata... iata-ma inscrisa.

Bucuria mea a fost deplina caci mi-a revenit spre rasfoire blogul Polianei, EnjoyDessert. Tare frumos blogul si multe retete mi-au facut cu ochiul. M-am decis sa prepar pentru masa  de pranz, o masa mai speciala (am sarbatorit 14 ani de casatorie! ufff, na ca am zis-o!) Am ales reteta Polianei de Pui aromat la cuptor cu cimbru si busuioc. Si alegerea a fost ... mega-senzationala. Poliana, multumesc!



Asadar ingrediente:

un pui de 1.5 kg
1 lamaie
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 lingurita boia dulce
1 lingurita busuioc uscat
1 lingurita cimbru
1 lingurita sare de mare
1/2 lingurita piper
2 linguri ulei de masline
1/2 cana apa
pentru garnitura:
cartofi, cam un kg , daca nu si mai mult
3 linguri ulei de masline
2 linguri pesmet
2 linguri susan
1 lingurita sare de mare
1 lingurita boia dulce

Reteta este super usoara si mare lucru nu aveti de facut, insa rezultatul e fantastic!
http://alice-albinutza.blogspot.ro/2012/09/pui-aromat-la-cuptor-cu-cimbru-si.html

Luati puiul si spalati-l bine de tot in cateva jeturi de apa rece. Lamaia o spalati si o intepati pe alocuri cu varful unei tepuse de frigaruie, cat mai adanc. Ceapa o curatati de coaja si o taiati in doua. N-am inteles de la Poliana daca trebuia sau nu taiata, insa eu am taiat-o in doua bucati si bine am facut pentru ca altfel nu reuseam sa o folosesc intreaga. Frecati cavitatea puiului cu putin sare de mare. Apoi introduceti o jumatate de ceapa,  lamaia si cealalta jumatate de ceapa. Pe alocuri, introduceti si usturoiul curatat de coaja. Legati picioarele puiului cu o sfoara sau ata de bucatarie, pentru a sta strans si a se coace frumos si a nu o lua la fuga cand  se va vedea aruncat intr-o caldura zapusitoare.

Puneti puiul asa legat fedeles intr-o tava potrivita ca marime, stropiti-l cu ulei de masline si frecati-l bine de tot pe toate partile cu amestecul de condimente pregatit cu cateva minutele inainte... adica intr-un bol ati amestecat frumusel boia de ardei, sare, busuioc si cimbru. Frecati-l bine de tot, turnati apa rece, acoperiti-l cu o folie si dati-l in cuptorul incis la 190 grade pret de o ora. Dupa care scoateti folia si rumeniti-l pana prinde o culoare atragator de aramie :) cam inca vreo jumatate de ora. Folositi termometrul pentru friptura pentru a fi sigur ca puiul vostru e copt bine si patruns exact atat cat trebuie. Aveti grija si nu uitati cat sta puiul la rumenit fara folie, sa il mai stropiti din cand in cand cu zeama din tava.

Pentru garnitura am optat tot pentru cea pregatita de Poliana,..... am zis hai sa fie meniul complet!
Cartofii ii curatati de coaja si taiati in felii grosute. Puneti-i la fiert in apa cu sare de mare. Lasati cateva clocote, cam 7 minute. Apoi ii scurgeti de apa, lasati sa iasa tot aburul din ei si sa se zvante bine. Cand aproape sunt reci ii stropiti cu ulei de masline si ii aruncati intr-un bol in care ati amestecat  pesmetul, susanul, sarea de mare si boiaua de ardei dulce. Tavaliti-i bine de tot, pe toate partile, scuturati-i de exces si puneti-i la copt intr-o tava, pe o foaie de copt. Dati foc iute, pe treapta cea mai de sus a cuptorului sau folositi optiunea de grill, daca aveti.

Scoateti si serviti impreuna cu puiul pastrat cald. Mega-fabulos de delicios. Parol!
Mai adaug ca l-am acompaniat si de un must rece si dulce!

Pofta buna!

Blogul Amei este aici: http://amainbucatarie.blogspot.ro/, iar reteta mea o puteti vota aici: http://www.bucataras.ro/concurs/?bid=BP00230#BP00230

 

Alice este master-cheful cuhniilor de la revsta Glare. O puteti intalni si pe blogulpersonal: http://alice-albinutza.blogspot.ro


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando scoala de astrologie fidelia pechora tulip vox iasi internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi