Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Gastronomie

Prajitura Sah-Mat

De mult timp ma gandesc sa fac un tort Sah. Problema e ca nu am trei tavi rotunde de aceeassi dimensiune, adica vreo 20-22 cm, pentru a da drumul la treaba. Mai demult, tot gandindu-ma la ce fel de prajitura-tort sa ii fac fiica-mii de Sfantul Ion (o cheama si Ioana, nota bene!) am hotarat brusc sa-i fac o prajitura Sah. Mat a fost efectul!

Eh! Este mult mai simplu de facut, dar, totusi, de efect. Am vrut sa o imbrac in cocolata, dar pe ultima suta de metri am improscat-o bine de tot cu frisca si am impanat-o cu fulgi de migdale. Asa a iesit pentru toti pofticiosii Prajitura Sah-Mat, o prajitura cu efect, pentru casele boieresti.
Daca vreti sa o preparati si voi, aveti nevoie de
1. Pentru blaturi:
300 gr unt
400 gr zahar pudra
15 ml esenta de vanilie
500 grame faina
2 lingurite praf de copt
6 oua
4 linguri de cacao
un praf de sare
o cana de compot de caise, pere pentru insiropat
2. Pentru crema:
200 gr ciocolata amaruie
250 ml frisca lichida
150 gr unt
50 ml lichior de caise sau cirese (optional)
3. Pentru ornat:
250 ml frisca lichida
80 gr fulgi de migdale
bilute mici-mici colorate, optional.

Mai intai preparam blaturile. Intr-un bol curat frecati spuma untul la temperatura camerei, cu zaharul pudra. Adaugati treptat ouale mixate bine cu un praf de sare, vanilia si faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Impartiti apoi compozita astfel rezultata in doua boluri in cantitate egala. In unul din ele adaugati cacaoa si omogenizati bine. Turnati apoi compozitia alba (cea fara cacao) intr-o tava intinsa (24*35), unsa bine cu unt sau puneti o hartie de copt. Si coaceti la foc potrivit cam 25-30 minute, pana se coace uniform, faceti testul cu scobitoarea, e mai sigur! Apoi procedati identic si la fel si cu compozitia cu cacao.

Lasati blaturile sa se raceasca pe un gratar metalic, apoi le insiropati putin cu sirop din compot, sirop de zahar ars sau ce vreti voi, sau le lasati asa... neinsiropate.

Intre timp vom prepara crema. Este un proces foarte simplu, dar cu un rezultat spectaculos si delicios. Intr-o craticioara, pe baie de aburi, topiti ciocolata si lasati-o apoi la racit, la temperatura camerei. Separat mixati frisca lichida pana sta “teapana”. Adaugati in ea mixand continuu ciocolata topita, racita, dar inca fluida si untul topit dar rece. Mixati si dati la rece.

Pentru asamblarea Prajiturii Sah-Mat va trebuie doar putintica rabdare, incredere si migala. Pe un blat de lucru se va desfasurta intreg procesul de asamblare.

Mai intai taiati blaturile (pe lung) in fasii egale, cam de 4 cm. Apoi puneti o fasie alba, una neagra, una alba si iar una neagra. e ca intr-un joc cu alba-neagra? Hmnmm...n-as crede! E mai tare! Dupa ce ati aranjat fasiutele, lipiti-le intre ele (una de alta adica) cu crema. Puneti crema si lipiti, asa ca-ntr-un pupic! Cand ati terminat de lipit cele patru bucati, ati format baza. Ungeti-le cu crema pe deasupra bine de tot dintr-un capat in altul (puneti un strat de crema :P).

Continuati sa ridicati al doilea etaj de fasiute, dar de data aceasta veti porni cu culoarea opusa celei de jos, adica negru, alb, negru alb. Inteles? Le lipiti si pe acestea, exact ca la primul strat. Apoi le ungeti pe deasupra cu crema si procedati la fel si cu cel de al treilea strat de fasiute. Astfel ca la sfarsit veti obtine o minunata prajitura cu efectul tablei de Sah. Strangeti bine prajitura in folie de alimente si dati la rece cateva ore.

Pentru ornat puteti folosi o tableta de 200-250 gr ciocolata amaruie, topita si apoi turnata direct peste preajitura si ornata dupa cum va duce imaginatiunea. Sau puteti proceda cum am facut eu. Adica am mixat teapan 250 ml frisca lichida cu care am uns bine de tot prajitura pe toate fetele,.... dar mai inainte de asta....uitai sa ma spun: taiati capetele prajiturii si transferati-o pe un platou lung, apoi treceti la ornat! Deci inveliti-o bine in frisca si apoi va jucati dupa cum va duce imaginatia. Cam asta e tot! Greu? Nu cred! E usurel, poate doar migalos, dar usurel.

Am uitat sa va spun ca mi-ar mai fi trebuit putina crema, dar am avut un ajutor de nadejde care facea gimnastica cu "Maimu vede..." si mai dadea si cu lingurita prin bolul cu crema de cioco. Asadar, aveti grija la aia mici!

Hugs! Cu mare drag,  Alice


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando scoala de astrologie fidelia pechora tulip vox iasi internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi