Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Gastronomie

Tahini a la Alice Albinutza

Am facut pasta de susan in casa. Si pentru ca mi-a iesit si sunt mandra de asta, va voi oferi reteta, poate mai incearca cineva.

Tahini, pasta de susan, este una din componentele de baza ale humusului. Este folosita si in multe mancaruri si poate fi ingredient principal si in supe. Pasta este specifica bucatariilor arabe si israeline ca si gustare sau garnitura, incluzant pe langa ingredientele principale, suc de lamaie, sare si usturoi.

Ca ingrediente aveti nevoie de:

-- seminte de susan - plic de 100 gr din supermarket

-- 25 ml ulei

-- rabdare cat cuprinde!

Se pun semintele de susan intr-o tigaie la foc mic, mestecand tot timpul pentru ca se prajesc foarte repede. Semintele de susan nu trebuie sa se rumeneasca, ci doar sa devina putin casante si lucioase.

Se iau apoi de pe foc si se pun intr-un bol inalt si se mixeaza cu ulei. Aveti grija sa mixati semintele cu mixerul vertical, cu lama mica si in reprize scurte. Nu tineti mixerul pe viteza mare si nici timp indelungat pentru ca riscati sa-l stricati. La viteza mica, in reprize scurte de cate 20-30 secunde, cu multa rabdare veti obtine pasta de susan atat de necesara pentru unele preparate arabesti. Mie nu mi-a iesit atat de fina ca cele din comert, dar pentru ustensilele casnice obisnuite cu care a fost prelucrata, eu sunt mai mult decat multumita. Iar raportul pret - calitate bate de departe pe cele de pe raftul magazinelor cu specific.

Spor la lucru si multa rabdare!

Alice Ciobanu (pentru food bloggeri, alice albinutza -- http://alice-albinutza.blogspot.ro) este "cheful" revistei Glare. Ea ne ofera retete delicioase, pe care le impartasim tuturor!


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando scoala de astrologie fidelia pechora tulip vox iasi internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi