Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Gastronomie

Tocanita

Zilele trecute am trecut pe la scoala de bucatari a doamnei Iulia. Am nimerit la lectia despre tocanita. Ce mare lucru, spuse Iulia, sa faci o tocanita? Este cea mai des facuta mancare din lume. Aproape orice mancare cu ceapa e o tocanita de ceva. De cartofi, de dovlecei, de pui, de porc, ce sa mai insir? Cum o facem? E foarte simplu si doar doua ingrediente sunt absolut necesare: ceapa si obiectul tocanitei. E bine sa avem niste ardei si usturoi, dar poate sa lipseasca.

http://ospatariaiancului.wordpress.com

S-o luam de la inceput. Pai, intii luam la atita lume niste piept de pui.Un piept. Uitati-l, fara piele, fara oase. Niste muschiulet de porc. Un muschiulet. Curatat de pielite poate fi privit. Ii simtiti fragezimea? Niste ceafa de vitel. O Pardon. O bucata mai mica de ceafa de vitel. Asta-i carnea. Cepe de toate culorile. E foarte important. Una alba, una rosie, o salota, nu sarlota, doamnelor si domnilor, zise bucatareasa zambind ironic. Lumea din sala nu vazu aceasta unda de ironie. Isi nota constiincioasa reteta. Cand toti ridicara ochii, Iulia toca ceapa si usturoiul. Nu chiar marunt. Nu uitati de boiaua dulce, vorba domnului Razvan, care se pune la-ncingerea grasimii.

Domnilor si doamnelor, atentie, puteti marunti obiectele, mai putin carnea, din aceasta reteta de la cubulete pana la felii ceva mai largi. Textura va face diferenta intre diversele apropieri. Eu tai mediu, dar se pot face felii mai mari sau cubulete mici. Punem ceapa si apoi usturoiul in cratita unde am pus la calit niste costita afumata in ulei de seminte de struguri sau de floarea soarelui. Daca doriti, puteti pune de masline, dar parca nu imi suna bine. Adaugam morcovii si telina. Amestecam mereu, de aceea pentru inceput e bine ca toate sa fie tocate de la inceput. Dar e bine sa ne miscam cat de repede se poate ca sa nu se oxideze. Carnea, in schimb, o taiem cat sa incapa in gura. Nimic nu e mai neplacut decit folosirea cutitului la tocanita. Punem ardei rosu, verde si iute. Cine nu vrea sa nu puna. La ardeiul iute ma refer. Acum punem carnea. Cand s-a albit pe toate partile, la carne ma refer, punem supa de carne sau de oase. Mai adaugam niste buchetele de conopida, cimbru verde sau uscat, piper, sare si oarece dovlecel. Mai spre final, dar nu chiar la final, punem vin rosu sec, cat sa fie toata zeama rosie. Cand scade, se da la masa. Nu ai nevoie de garnitura pentru ca toate-s acolo. Va rog, pe rand, ca sa nu va opariti. Elevii cuminti asteptau ca Iulia, de pe podiumul ei, sa le inmaneze o farfurie cu portia de degustare.

Am gustat si eu. si e chiar tocanita.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando scoala de astrologie fidelia pechora tulip vox iasi internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi