Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Interviurile Glare

ANCA IACOB, romanca din Arizona specializata in "CRIMINAL DEFENSE"

Anca Iacob s-a nascut si a crescut in Bistrita, iar in prezent locuieste de opt ani, impreuna cu sotul si fiul ei, care a implinit de curand un an, in Phoenix, Arizona, unde i s-au stabilit de altfel, si fratele si parintii. A absolvit dreptul, este specialist in Criminal Defense, Immigration, Bankruptcy si Chapter 7 si a reprezentat sute de cazuri in care inculpatii se faceau vinovati de posesie si vanzare de droguri sau arme, furturi, frauda ori infractiuni contra persoanei. S-a orientat mai mult spre family based immigration si considera ca datorita crizei economice, numarul cazurilor de backruptcy va creste in fiecare luna. Desi pana acum a lucrat mai mult pentru romani, intentioneaza sa isi diversifice clientela si cu persoane din alte nationalitati.
Anca Iacob

Principiul dupa care se conduce in munca este onestitatea, mai ales ca in relatia client-avocat, spune Anca Iacob, nimic nu este mai important decat comunicarea, acesta fiind si unul din motivele, pe langa imposibilitatea de a dezvolta o relatie bazata pe incredere, pentru care mai si refuza unele solicitari. Isi percepe onorariul in functie de complexitatea cazului si recunostinta clientului este pentru ea cea mai mare recompensa, cu atat mai mult cu cat profesia pentru care s-a pregatit este o permanenta provocare intelectuala.

Daca ar fi sa schimbe ceva, Anca Iacob declara ca si-ar dori mai putin stres, insa ce mai conteaza acest lucru, din moment ce face totul din pasiune, astfel ca satisfactia pe care o are atunci cand castiga un caz este enorma. Dupa parerea ei, greseala nu face casa buna cu aceasta profesie, iar atunci cand vine vorba sa le dea un sfat celor mai tineri in bransa, le recomanda networking-ul.

-- Ati fost un copil care de mic avea simtul dreptatii? Exista in trecutul dumneavoastra "pre-universitar" ceva care sa indice ca aveati sa va hotarati pentru drept? De ce ati ales totusi, dreptul?

-- In cazul meu, cred ca simtul dreptatii s-a dezvoltat din copilarie si s-a perpetuat de-a lungul timpului. Consider ca intotdeauna am "simtit" ca vreau sa ma dedic acestei profesii, de aceea toate deciziile pre-universitare pe care le-am luat au pornit de aici. Am ales dreptul tocmai pentru ca nu vedeam ce altceva as fi putut face nimic nu ma atragea mai mult.

-- In munca aveti voie sa gresiti?

-- Cu totii gresim, a gresi este omeneste, dar in aceasta meserie, prudenta este imperativa.

-- Cateva cuvinte despre familie?

-- Sunt casatorita, tot cu un bistritean, pe care l-am cunoscut insa, aici. Cosmin si cu mine am spus "da" pe 31 decembrie, 2004, in Phoenix. Dupa ce si-a terminat MBA-ul, sotul meu s-a specializat in financial services.

-- In ce alte orase/state ati mai locuit pana sa va stabiliti in Arizona si in ce perioada?

-- Inainte sa venim in Arizona, am mai locuit doi ani si jumatate in Tallahassee, Florida, unde am si urmat de altfel, dreptul, la Florida State University College of Law.

-- Credeti ca in cazul unui absolvent de drept, notele obtinute pe parcursul anilor de studii reflecta in mod clar tipul de activitate pe care o va desfasura ca avocat?

-- Pe perioada studiilor am lucrat pentru mai multe organizatii non-profit care ofereau servicii celor mai putin privilegiati. Oricum, la absolvire nu stiam inca spre ce ma voi indrepta in cariera, ci doar ca pasul urmator era sa trec examenul de barou in Arizona, iar apoi sa imi caut un post. Pentru un proaspat licentiat, notele nu reflecta sub nici o forma optiunea pe care o va face ca viitor avocat, intrucat aceasta depinde de o multime de alti factori.

-- In ce ramura v-ati specializat?

-- Imediat dupa ce am terminat studiile, am lucrat ca avocat din oficiu pentru Maricopa County criminal defense.

-- De ce ati decis sa va specializati in criminal defense si care sunt cele mai frecvente cazuri pe care le reprezentati?

-- In ceea ce ma priveste, se poate spune ca am ajuns sa ma specializez in "Criminal defense" mai mult printr-un joc al sortii. De cand am inceput sa profesez si pana acum, am reprezentat sute de persoane aflate in diferite situatii ar fi multe de enumerat, dar printre altele, as aminti posesie si vanzare de droguri sau arme, furturi, frauda, infractiuni contra persoanei etc.

-- Cum este sa aperi inculpatul si de ce credeti ca unui inculpat este mai bine sa i se aplice pedeapsa minima si nu cea maxima, in cazul in care se dovedeste ca este vinovat?

-- Raspunsul nu este unul concret depinde de situatie. Uneori, ai cazuri foarte bune, in sensul ca dovezile nu suporta acuzatiile si deci, poti face foarte multe pentru client. Alteori insa, cazurile sunt mai dificile si avocatul apararii are datoria sa obtina cel mai bun rezultat, in functie de dovezile existente. Referitor la cea de a doua intrebare, trebuie sa stiti ca nu toti inculpatii merita o pedeapsa minima. Cateodata, in cazul recidivistilor, unde acuzatiile au fost deja dovedite, este potrivita o pedeapsa mai aspra, insa nu trebuie neglijate nici diferitele aspecte ce tin de situatia inculpatului, cum ar fi cele socio-economice, intelectuale, psihologice, etc. Foarte multi dintre acestia prezinta circumstante atenuante care in ansamblu, sunt cea mai buna explicatie pentru comportamentul lor deviant. Iata de ce, din cand in cand, masura care se impune nu este pedeaspa, ci mai degraba rezolvarea acestor probleme.

-- Cum este sa ramai singur in apararea celui vinovat?

-- Asa cum am mai amintit, depinde de situatie. Daca ajungi sa castigi, satisfactia este enorma. Alteori, desi suntem datori sa facem tot ce putem pentru client, nimeni si nimic nu ne ajuta, pentru ca practic, toate dovezile sunt impotriva.

-- Ce ne puteti spune despre activitatea dvs. in immigration si care sunt cele mai frecvente cazuri cu care va confruntati in acest domeniu?

-- Mi-am concentrat atentia mai mult spre family based immigration, desi am atins, desigur si alte aspecte. Din pacate, immigration-ul fiind un subiect foarte dezbatut in ziua de azi, nu exista prea multe sanse pentru cei ce vor sa ramana legal in aceasta tara. In specialitatea mea, majoritatea cazurilor sunt cele care implica solicitarile de rezidenta permanenta (applications) din partea unuia dintre membri familiei pentru alt/alti membru/membri ai familiei.

-- S-a intamplat sa reprezentati vreodata vreun emigrant care avea ordin de deportare din SUA? Mai exista vreo sansa pentru asemenea persoane?

-- Sigur ca am intalnit si astfel de situatii si de curand chiar am incheiat un proces de acest gen. Bineinteles ca mai exista unele sanse pentru persoanele ce se incadreaza la anumite categorii de emigranti, iar factorii care influenteaza posibilitatea ca astfel de persoane sa ramana sau nu in tara sunt destul de numerosi.

-- Am dori sa ne spuneti cateva cuvinte si despre un alt domeniu in care aveti specializare si anume, despre banckruptcy. Care este procedura in Statele Unite pentru o persoana fizica aflata in incapacitate de plata, in ce masura poate fi aceasta iertata de datorii, in ce conditii si cu ce consecinte?

-- Datorita schimbarii majore din 2005, orice persoana fizica poate sa aplice pentru "iertarea" de datorii, insa conditiile au devenit deja mai multe si mai stricte. Desigur ca datoriile respective pot fi stinse, pentru ca sa nu uitam ca exista diferite tipuri de bankruptcy, care se aplica in functie de fiecare situatie in parte. De exemplu, conform Chapter 7, in cazul unei persoane care ajunge la curtea federala si se califica, este posibila iertarea datoriilor, cu mici exceptii, insa standardele sunt diverse si utilizarea lor depinde de circumstante.

-- Sunt usor sau dificil de reprezentat in instanta asemenea cazuri? Pe masura ce criza economica avanseaza, cat de mare devine incidenta unor astfel de procese? Ce gen de persoane sunt cele care ajung in asemenea situatii?

-- Inca o data, nu am un raspuns direct. Exista cazuri grele, unde pot sa apara o serie de dificultati pe parcurs sau altele, care trec foarte repede si usor prin sistem, insa asa cum va puteti imagina, datorita crizei economice, numarul lor va creste in fiecare luna. Oricum, in aceasta situatie ajung persoane din toate paturile sociale pentru ca repet, criza economica din prezent nu tine cont de nici un fel de bariere sociale.

-- Puteti sa ne redati pe scurt, exeprienta dvs. de pana acum, ca avocat? Cine sunt posibilii dvs. clienti si cum ii descoperiti?

-- Deocamdata, marea majoritate a clientilor mei sunt romani, insa intentionez ca pe viitor sa imi diversific clientela, in sensul ca as dori ca persoanele care vor apela la serviciile mele sa fie si din alte nationalitati.

-- Joaca Internet-ul vreun rol in acest sens?

-- Desigur, si inca unul foarte important, datorita faptului ca tot mai multe persoane folosesc Internet-ul ca pe un instrument cu ajutorul caruia gasesc raspunsuri la intrebarile pe care le au, indiferent de natura lor. Un procent destul de semnificativ din cei care ma contacteaza obtin coordonatele mele de pe Internet.

-- Pe ce se bazeaza in primul rand relatia pe care o aveti cu clientii?

-- Vreau sa cred ca relatia mea cu clientii se bazeaza pe incredere si imi doresc in primul rand, ca toti cei care ma contacteaza sa descopere in mine si un om cu care sa poata sa comunice.

-- Obisnuiti sa refuzati anumiti clienti sau acceptati toate cazurile pentru care sunteti solicitata?

-- Nu accept toate cazurile, sunt situatii cand o anumita relatie profesionala pur si simplu nu poate sau nu ar trebui sa existe, iar eu incerc sa evit asemenea lucruri. Ori de cate ori accept un caz, factorul cheie este comunicarea intre mine si client, iar daca pe altele le refuz, de vina sunt fie conflictul de interese, fie faptul ca eu consider ca nu pot sa fac nimic in acea situatie, fie lipsa de comunicare si imposibilitatea de a dezvolta o relatie bazata pe incredere.

-- Cum colaborati cu alti avocati?

-- Depinde de imprejurari. De obicei, colaborez foarte bine cu colegii de breasla, insa atunci cand se intampla sa ne situam pe pozitii adverse, presiunea situatiei schimba cursul obisnuit al lucrurilor.

-- Care este principiul dupa care va conduceti in profesia dvs.?

-- Onestitatea.

-- Obisnuiti sa acceptati si cazuri in care clientul nu va poate achita onorariul cerut?

-- Da, pot sa spun ca fac foarte multe ore pro bono, ceea ce nu ma deranjeaza pentru ca ma bucur sa ii ajut si pe cei care nu au posibilitatea materiala de a-si permite un avocat.

-- Care este cea mai mare recompensa in profesia dvs.?

-- Nimic nu se compara in aceasta privinta cu recunostinta clientului, atunci cand este multumit de rezultatul obtinut.

-- Ce anume vi se pare cel mai periculos in profesia dvs.?

-- Nimic nu mi se pare mai periculos in aceasta profesie decat greseala.

-- Este necesar ca tu, ca om al legii sa fi suferit mai intai, ca sa ii poti intelege pe cei care devin victime sau cazurile de violenta?

-- Mi-ati pus o intrebare interesanta. Dupa parerea mea, trebuie sa dispui macar de capacitatea de a te transpune intr-o asemenea situatie, daca vrei sa intelegi anumite aspecte si nuante ale unui caz.

-- Ca avocat cu experienta, ce recomandare le-ati face celor care abia acum se apuca de treaba, in aceasta bransa?

-- Cred ca networking-ul este vital. Fara doar si poate...


Comments (0)

Add comment:

Name:

Email:

(doesn't appear in page )

Comment:

 

Disponible characters

 

Anti-spam code - introduce in the above field the three characters of black colour


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi