Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Interviurile Glare

“Eu nu sunt Tanta”

2012 i-a adus lui Nuami Dinescu un nou rol. Cel de scriitor de autor de carte. La finele lui decembrie a lansat prima ei carte, “Eu nu sunt Tanta”, primita foarte bine de catre public. Am discutat cu Nuami Dinescu despre roluri, despre carte, despre pasiuni si despre viata.

-- Sunteti la prima aparitie editoriala. Ati oferit publicului un volum-jurnal. Cum a inceput colaborarea cu foaia de hartie? 

-- Exista o vorba pe care am exersat-o in cei sapte ani de emisiune la tv, cand vacantele mele nu au depasit doua saptamani: “M-am invatat cu munca precum magarul cu bataia!” Pentru ca nu am fost obisnuita sa stau, m-am apucat sa scriu pe un blog, la indemnul unei prietene, Corina Constantin, o fata minunata cu care lucrasem in Pro Tv. De la ea a plecat povestea cu scrisul pe blog.

Pana la momentul acela eu scriam asa, sporadic, pentru mine sau cand ma ruga cineva de la vreo revista sa-i dau cateva randuri despre un subiect anume. Asa am prins curaj sa scriu si sa dau drumul gandurilor mele sa zburde libere pe internet, constienta fiind ca, din clipa in care scriu, va citi multa lume tot ce pun eu acolo. Nu a fost in mintea mea vreodata sa scot o carte, nu as fi indraznit nici in gand, insa, slava Cerului, a venit aceasta propunere de la editura Cartea de suflet. Asa a aparut cartea “Eu nu sunt Tanta!”

-- Ce v-a adus aceasta carte? 

-- Artistilor li se cere tot timpul sa se reinventeze. Cred ca, instinctiv, mintea mea si-a cautat si alte resurse. E un fel de a ma reinventa - sunt tot eu, aceeasi persoana, dar am descoperit ca-mi face placere sa impart cu oameni ca mine  ginduri, stari, bucurii, lacrimi. Cartea asta sper sa fie un prieten bun pentru cei care o citesc, care se regasesc si care vor simti ca dincolo de povestile mai triste sau mai vesele , e mereu o cale de a o lua de la capat. Ca asta e singura viata pe care o avem si, chiar cand totul e in negura, imaginea unui ghiocel in zapada, a unui copil care alerga, a unei mese mari unde stam toti, e un argument puternic in lupta cu neajunsurile existentei.

-- Titlul ar putea induce publicul in eroare. Cine sunteti dvs, daca nu sunteti Tanta? 

-- Titlul... E si un pic de iz comercial aici, marchetarea unui produs e si ea parte din succesul lui. Pe de alta parte, foarte multa lume ma stie jucand un personaj - poate e timpul sa stie ce se ascunde in spatele acelei imagini.Tot ce am scris in carte e si parte din Tanta. E un text in carte care se numeste exact asa, “Eu nu sint Tanta”.

-- Tanta. Cine este Tanta? 

-- E un personaj, personajul meu, eu l-am creat, eu l-am crescut, uneori ma identific cu el, alteori nu. In asta consta frumusetea in a crea un personaj - el poate sa faca tot ce ai vrea tu, si nu poti, el poate sa spuna ce nu poti  spune  tu, el te poate pune in situatii in care tu nu te-ai pune niciodata in viata reala!! .E asa bun un personaj sa te ascunzi dupa el!  Mi-e greu sa-i spun cuiva, caruia as vrea sa-i spun, Te iubesc, ei bine , Tanta, in emisiune, putea, intr-un anume context,  sa-i spuna ea. Ei ii este la indemana, ea poate. Mi-e dor de Tanta uneori, de emsiunile in care radeam de uitam ca noi de fapt suntem in direct…Dar sper sa mai fie si alte lucuri  care sa ne  faca sa radem de acum incolo. 

-- Cu ce altceva, in afara de scena si de scris, se mai ocupa Nuami Dinescu?

--  “Cine sunt eu? Intreaba-ti muntii”... Eu sunt un oarecare din viata asta care isi petrece o parte din timp ocupat cu fericirea lui. Pasiuni? Hmmm… Mi-as petrece toata viata uitandu-ma la filme si ascultand muzica, as calatori pana mi-as toci incaltarile, mi-as petrece zile intregi facand cadouri, sunt cel mai fericit om de pe lume cand reusesc sa  implinesc dorinta cuiva, mai ales cand stiu ca isi doreste lucruri mici, dar care pentru el sunt imposibile. Imi place sa ies sa ma vad cu oamenii, sa vorbim de toate - cu mine se pot spune si cele vesele si cele triste. Incerc sa gasesc  o cale sa indulcesc situatia de fiecare data cand e cazul. Mi-ar placea sa nu trec prin viata degeaba, sa ramana ceva in urma mea.

-- Cum a fost primita cartea de catre public? 

-- Eu cred ca a fost primita frumos, se vinde bine. Vom merge in primavara si prin tara sa o relansam, avem deja o prima propunere de la Craiova, avem prieteni acolo, indragostiti de mine si de cartea mea. Ma laud si eu cu ei… Sunt –culmea! - medici, fotografi... artisti, ce mai!

Imi place sa scriu, am zile in care nu vreau sa fac nimic altceva decat sa scriu. Sunt un om atent la ce se intampla in juriul meu si cateodata asa multe povesti raman neluate in seama incat mi se pare ca e de datoria mea sa le spun. Sper sa mai pot scrie lucruri cat sa intereseze pe cineva sa le puna intr-o carte pe care altcineva s-o ia in avion sau in tren, sa-i deschida sufletul si sa-i puna zambet pe fata!


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi