Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

Glare's Interviews

Lucrurile se misca. Daca faci valuri

Pe 6 iulie, iesenii sunt invitati la Swinathon, un eveniment inedit prin care se doreste adunarea de fonduri pentru sustinerea a diferte cauze. In competitie vor intra peste 60 de inotatori, care vor sustine cauze despre care merita sa vorbim si sa scriem.

Organizat sub forma unei competitii de inot, Swimathon ofera iesenilor un cadru inedit de implicare: pe site-ul oficial, http://www.swimathon.fundatiacomunitaraiasi.ro/, fiecare isi poate alege o cauza cu care se indentifica si pentru care se angajeaza prin formularul online sa plateasca o suma pentru fiecare tura de bazin. Apoi, pe 6 iulie sustinatorii isi incurajeaza inotatorii sa realizeze cat mai multe lungimi de bazin si afla valoarea finala a contributiei lor. Evenimentul este organizat de Fundatia Comunitara Iasi, iar partenerul principal este Tester- Casa Auto Iasi.

La start s-au aliniat foarte multi inotatori si am avut placerea sa discutam cu unii dintre ei despre cauzele pe care le vor sustine.

1. Fondul de Burse

Prin Fondul de burse, Fundatia Comunitara Iasi sustine in performanta tineri cu aptitudini inalte ce urmeaza ciclulul gimnazial sau liceal. Cei mai buni dintre tinerii ieseni beneficiaza de o bursa anula in valoare de 1.800 RON pentru participarea la concursuri nationale si internationale, pentru achizitionarea materialor necesare sustinerii talentului artistic ori a performantelor scolare.
Pentru Fondul de Burse va inota echipa SoftVision, aduca Cristian Popa si Vlad Cosneanu. Am discutat cu ei despre performanta si lucrurile bune care se intampla in viata. Daca ti le doresti, evident.

Cristian Popa
Reporterii Glare: Care a fost cel mai bun record personal la inot pana acum?
Cristian Popa: Am traversat lacul Bicaz pe latime, dus-intors.
R.G -- Cate ture de bazin crezi ca vei face la Swimathon
C.P. -- Daca nu e de viteza, ci de rezistenta, evident fara pauze, cred ca pot inota cativa kilometri buni. Nu pot sa apreciez, depinde si de lungimea bazinului.
R.G. -- Ce cauze ai mai sustinut si cu ce rezultate?
C.P. -- Este prima cauza pe care o sustin si sper sa nu dau gres.
R.G. -- Transmite un mesaj celor care doresti sa te sustina la Swimathon si sa ofere o suma de bani pentru fiecare lungime de bazin pe care o inoti.
C.P. -- "Impreuna, eu in apa si voi pe uscat, suntem o echipa si gestul nostru ajuta enorm!"

Reporterii Glare -- Care a fost cel mai bun record personal la inot pana acum?
Vlad Cosneanu -- Nu stiu, nu am masurat niciodata. Cred ca fac o tura de bazin in ~2 min.
R.G. -- Cate ture de bazin crezi ca vei face la Swimathon?
V.C. -- Vreo 20, dar cred ca doar ma laud si de fapt fac numai 7!
R.G. -- Ce cauze ai mai sustinut si cu ce rezultate?
V.C. -- Nu m-am mai implicat. Eu fac putine si bune :) !
R.G. -- Transmite un mesaj celor care doresti sa te sustina la Swimathon si sa ofere o suma de bani pentru fiecare lungime de bazin pe care o inoti.
V.C. -- Cine alege sa ma sustina pe mine o sa aiba parte de un adevarat spectacol. Ori ma inec ori bat recordul mondial la lungimi de bazin facute intr-o ora. Si daca eu sunt dispus sa ofer atatea pentru un caz social, puteti si voi sa pariati pe mine niste bani !

2. Fondul "Ideile tale schimba Iasul"

Fondul "Ideile tale schimba Iasul" finanteaza acele initiative venite din comunitate care contribuie la producerea unor schimbari pozitive in domenii precum participare publica, voluntariat, antreprenoriat social, educatie sau sport, fara insa a ne limita la acestea. Prin Fondul "Ideile tale schimba Iasul" ne dorim sa aducem o schimbare pozitiva la nivelul mentalitatii colective, sa dam un imbold comunitatii inspre a se coagula si a infaptui lucrurile pe care si le doreste. Fondul gestionat de Fundatia Comunitara Iasi este constituit prin participarea donatorilor persoane publice sau companii si finanteaza proiecte cu o valoare medie de 5000 RON.

Inotatorul care va face valuri pentru acest Fond este Vali Tatar, cunoscut pentru sucurile celebre de la Fructe Naive (www.naive.ro). Daca alta data am dscutat cu el despre business si pasiunea pentru afaceri, acum vom schimba registrul si vom trece in cel social.

-- Care este cauza pe care o sustii? Si de ce?
-- Eu inot in numele "Fructe Naive", care este o companie care incearca sa schimbe mentalitatile de consum in domeniul sucurilor de fructe. As acum ideile noastre schimba mentalitatile de consum in Iasi, speram sa apara si alte idei care sa schimbe Iasul in bine.
-- Care a fost cel mai bun record personal la inot pana acum?
-- Locul al 3-lea la campionatele judetene de inot pentru juniori de la Targu Mures.
-- Cate ture de bazin crezi ca vei face la Swimathon?
-- 30!
-- Ce cauze ai mai sustinut si cu ce rezultate?
-- Sustin de mai bine de 10 ani toate cauzele tinerilor studenti care vor sa se specializeze in domeniul marketing-ului si publicitatii. Iashington, Zilele Carierei, Brio, Team Adventure sunt doar citeva din cauzele si initiativele pe care le-am sustinut de-a lungul anilor, cauze care au reusit sa se impuna si cu aportul meu.
-- Transmite un mesaj celor care doresti sa te sustina la Swimathon si sa ofere o suma de bani pentru fiecare lungime de bazin pe care o inoti.
-- Schimbarea Iasului este o alegere personala si nu una de masa sau una politica... Noi facem, noi desfacem. Acum avem ocazia sa facem mai bine. Eu inot pentru mai bine in Iasi...

3. Asociatia de Alumni AIESEC Iasi participa la Swimathon cu un proiect conceput din dorinta de a sprijini activitatile organizatiei prin sustinerea tinerilor care aloca timp si efort pentru a se dezvolta si a derula proiecte de impact in Iasi. Concret, ei doresc sa ofere o serie de premii de excelenta celor mai implicati membri AIESEC Iasi, premii constind in burse pentru a participa la programe de pregatire de la nivel national sau international (seminarii, conferinte, programe de internship) sau materiale educative (carti, Kindle etc).

Severin Sanzianu este unul din inotatorii acestei echipe. Am discutat cu el despre victorie si pasii care duc spre performanta.

-- Care este cauza pe care o sustii? Si de ce?
-- Premii anuale de excelenta pentru membrii AIESEC Iasi. Pentru ca:
a. Viseaza
b. Fac voluntariat
c. Schimba Iasiul, schimba Romania si Fac lumea mai frumoasa.
-- Care a fost cel mai bun record personal la inot pana acum?
-- 30 min de inot
-- Cate ture de bazin crezi ca vei face la Swimathon?
-- 7.
-- Ce cauze ai mai sustinut si cu ce rezultate?
-- Voi participa samabata 8 septembrie la Transmaraton 2012, pe Transfagarasan, ca sa strang fonduri pentru Hospice, in scopul oferirii de ingrijire paliativa gratuita la domiciliu pentru 150 de pacienti (copii si adulti) si familiile lor pentru o perioada de 3 luni. Am strans pana acum 700 lei. Daca vrei sa donezi pentru cauza pe care am ales sa o sustin poti face asta, completand un formular accesand acest link: http://transmaraton.org/ro/competitors/view?hash=d18ea6bb61f303b0dc86d23f283f3757779145f5
-- Transmite un mesaj celor care doresti sa te sustina la Swimathon si sa ofere o suma de bani pentru fiecare lungime de bazin pe care o inoti.
-- Toti cei care vor sa faca pe cei din jurul lor fericiti pot dona pentru cauza noastra.

4. "Upside Down este un proiect de antreprenoriat social angajat in reducerea cantitatii de deseuri nebiodegradabile si crearea de locuri de munca pentru persoane cu dizabilitati si dezavantajate financiar. In acest scop, ne propunem sa organizam un atelier pentru crearea de prototipuri ale produselor (portofele) din materiale reciclabile, in urma caruia vom alege cele mai bune design-uri", spune Andreea Zaharescu, membru in echipa Upside Down.

Pentru ei va inota Nicu Enache, cu care am stat de vorba.
– Care este cauza pe care o sustii? Si de ce?
-- Upside Down. Este o initiativa foarte faina. Motivatia mea vine odata cu sentimentul de a da ceva inapoi in comunitatea in care traiesc si de a sti ca intr-o zi acest proiect va aduce impact.
– Care a fost cel mai bun record personal la inot pana acum?
-- Cel mai bun record a fost de 150 m (trei ture de bazin – n.r.), dar sper sa il depasesc.
– Cate ture de bazin crezi ca vei face la Swimathon?
-- Daca este alternativ, adica cu pauze, imi propun sa fac 15 ture.
– Ce cauze ai mai sustinut si cu ce rezultate?
-- Am fost implicat in mai multe proiecte, dar nu cu impact social. Am sustinut proiecte precum Bring it on!, un proiect de dezvoltare personala, SMARTer, un proiect pentru dezvoltarea abilitatilor de leadership.
– Transmite un mesaj celor care doresti sa te sustina la Swimathon si sa ofere o suma de bani pentru fiecare lungime de bazin pe care o inoti. -- Va multumesc pentru sustinere si sa credeti in ceea ce faceti!

Tiberiu Prian este un alt inotator Upside Down. Si el ne-a vorbit despre cauza pentru care lupta.
– Care este cauza pe care o sustii? Si de ce?
– Particip la Swimathon pentru a sprijini echipa Upside Down, intrucat consider ca acest atelier poate fi un mijloc de a face cunoscut conceptul Upcycle in randul iesenilor. De asemenea, pe aceasta cale, echipa Upside Down poate beneficia de un start bun in implementarea proiectului lor.
– Care a fost cel mai bun record personal la inot pana acum?
– Cel mai bun record a fost de 40 de ture de bazin intr-o ora.
– Cate ture de bazin crezi ca vei face la Swimathon?
-- Tinand cont ca echipa va fi formata din mai multi inotatori si vom face si pauze, eu cred ca voi inota 20 de ture.
– Ce cauze ai mai sustinut si cu ce rezultate?
-- Pana acum nu am mai auzit de astfel de initiative precum Swimathon, dar sper ca de acum inainte sa pot ajuta si alte proiecte.
– Transmite un mesaj celor care doresti sa te sustina la Swimathon si sa ofere o suma de bani pentru fiecare lungime de bazin pe care o inoti.
– Upside Down este un proiect inovativ, dar si cu impact social si chiar merita sustinut. Va multumesc pentru sustinere!

5. Fundraising pentru Stefanut este o alta cauza inscrisa la Swimathon. Stefanut a fost diagnosticat in 2011 cu leucemie, a invins o mare parte din boala, dar mai are un ultim impas: trebuie sa ajunga la o clinica din Israel pentru a efectua operatia de care depinde recuperarea lui totala -- un transplant de maduva. Anul trecut, in lungul sir de sedinte de chimioterapie si radioterapie, gandurile lui Stefanut aratau cam asa: "Ma gandeam la ce anume las eu in urma mea. N-am sapat o fantana, n-am plantat un copac, n-am facut nici macar o cusca la un caine. Sunt singur la parinti si in urma mea nu am ce lasa altceva decat durere" Acum, dupa aceasta operatie, isi poate continua viata asa cum isi doreste si are sansa de a lasa in urma lui ceva mai mult decat o amintire a unei boli.

Pentru cauza lui va inota Ionut Ailenei, un voluntar la inceput de cariera.
-- Care este cauza pe care o sustii? Si de ce?
-- Strangerea de bani pentru colegul meu Stefanut, pentru a-l ajuta sa se faca bine.
-- Care a fost cel mai bun record personal la inot pana acum?
-- Nu am asa ceva, nu obisnuiesc sa ma conometrez.
-- Cate ture de bazin crezi ca vei face la Swimathon? -- 4 ture
-- Ce cauze ai mai sustinut si cu ce rezultate?
-- Este prima cauza pe care o sustin.
-- Transmite un mesaj celor care doresti sa te sustina la Swimathon si sa ofere o suma de bani pentru fiecare lungime de bazin pe care o inoti.
-- Va astept sa veniti la strand pe 6 iulie si sa sustineti financiar cauza

Bianca Ville va inota tot pentru Stefanut. Am stat devorba cu ea despre cauza, dar si despre proiectele personale.
-- Care este cauza pe care o sustii? Si de ce?
-- Fundraising pentru Stefanut. De ce? Pentru ca are nevoie de noi, singur nu ar reusi sa treaca peste tot greul ce il asteapta. Are nevoie de sustinerea noastra si de tot suportul moral si financiar pe care i-l putem oferi.
-- Care a fost cel mai bun record personal la inot pana acum?
-- Pentru a obtine o buna performanta mi-am impuns ca de fiecare data cand inot sa-mi depasesc ultimul record stabilit. Imi doresc ca la aceasta competitie sa stabilesc cel mai bun record de pana acum.
-- Cate ture de bazin crezi ca vei face la Swimathon?
-- Sper ca toata echipa sa parcurga cat mai multe lungimi, iar eu imi doresc sa inot minimum 3 ture.
-- Ce cauze ai mai sustinut si cu ce rezultate?
-- Am avut o profesoara care a trecut printr-o situatie similara si impreuna cu colegii am facut tot ce am putut pentru a-i oferi tot suportul de care avea nevoie. Rezultatele sunt bune, drept dovada inca ii ajuta pe studenti sa inteleaga enigmele matematicii.
-- Transmite un mesaj celor care doresti sa te sustina la Swimathon si sa ofere o suma de bani pentru fiecare lungime de bazin pe care o inoti.
-- Stefanut are nevoie de cati mai multi bani, iar eu am nevoie de cat mai multi sustinatori asa ca inscrie-te si vino sa sustinem cauza lui Stefanut impreuna.

6. Tester-Casa Auto, partener principal Swimathon si companie inotatoare sustin prin acest eveniment programul YouthBank Iasi al Fundatiei Comunitare Iasi. Adresat liceenilor ieseni, YouthBank cultiva implicarea tinerilor in viata comunitatii si oferao alternativa inedita de petrecere a timpului liber. Programul YouthBank este administrat de catre un grup de adolescenti, selectati si instruiti in acest scop, si urmareste constituirea, promovarea si administrarea transparenta a unui fond special destinat proiectelor propuse si implementate de catre liceeni.
YouthBankerii desfasoara campanii ample de strangere de fonduri, mobilizand sume pe care le acorda ulterior catre proiecte jurizate de ei. Fundatia Comunitara Iasi dubleaza sumele astfel mobilizate, valoarea totala a finantarilor acordate ridicandu-se la aproximativ 15000 RON pe an. Echipa Tester – Casa Auto va inota la Swimathon.

-- Care este cauza pe care o sustineti? Si de ce?
-- Implicarea noastra in acest proiect este cat se poate de personala. Suntem o echipa de 18 inotatori (sase dintre noi sunt rezerve) si sustinem programul YouthBank Iasi. Ne-au placut initiativa si curajul tinerilor din acest program si-i vom sustine cu mare drag si pe viitor. Credem ca lucrurile se pot schimba in mai bine in Iasi odatacu generatiile care vin.
-- Care a fost cel mai bun record personal la inot pana acum?
-- Record? Nu ne-am inecat niciodata!
-- Ce cauze ati mai sustinut si cu ce rezultate?
-- Ne-am implicat anual in proiecte sociale, pentru copii si pentru batrani. Ne amintim si acum de zambete si oameni bucurosi.
-- Transmiteti un mesaj celor care va vor sustine la Swimathon.
-- Daca ati avut vreodata dorinta sau vointa sa deveniti mai buni, sustineti o cauza care merita, sustineti cat si cu cat puteti. Haideti sa fim "pe val" si sa demonstram ca putem realiza ceva impreuna!

Evenimentul din 6 iulie are ca partener creativ pe Namogo.

Sponsori: Betty Ice, Club Hygeea, Club Moving, Fructe Naive, Migdalin, Studio Alb, Tricorp, Utildeco Evenimentul este sustinut de Magic FM si partenerii media, Glare, Evenimentul, Ziarul de Iasi, Iasi Fun, Radio Romβnia Iasi, CITV, Belva, inoras.ro, Cronica de Iasi, Curierul de Iasi, TVR Iasi, TELEM, Digi24 TV.


Comments (0)

Add comment:

Name:

Email:

(doesn't appear in page )

Comment:

 

Disponible characters

 

Anti-spam code - introduce in the above field the three characters of black colour


sanandoilikeiasi