Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Liga Studentilor Romani din Strainatate

"Consider ca puterea schimbarii sta in noi, generatia tanara si foarte bine pregatita" - Irina Nicoleta Scarlat, masterand in Economie Politica la BI Norwegian School of Management


Continuand seria discutiilor cu studentii romani aflati la studii in strainatate, am primit zilele trecute un email de la Irina Nicoleta Scarlat, masterand in Economie Politica la BI Norwegian School of Management. Tanara, ambitioasa si dornica sa afle si sa cunoasca oameni si locuri noi, Irina ne-a marturisit ca totusi, dupa studii, se va intoarce in Romania, unde isi doreste o cariera in educatie care sa-i permita sa-si bifeze pe lista realizarilor profesionale un obiectiv foarte ambitios, acela de a aduce Academia de Studii Economice in top 500 universitati din intreaga lume.
irina scarlat

Scrisoare catre Romania

"Spre deosebire de parerea generala despre Romania, eu cred cu tarie in aceasta tara si in posibilitatile noastre de dezvoltare si consider ca ar trebui sa avem putina rabdare cu economia care inca se zbate sub povara tranzitiei catre un sistem de piata capitalist. Consider ca puterea schimbarii sta in noi, generatia tanara si foarte bine pregatita, si acesta este motivul pentru care am ales sa ma implic in Liga Studentilor Romani in Strainatate.

Paradoxal este faptul ca desi in afara Romania este privita ca o tara avand mari probleme, studentii romani sunt apreciati la justa lor valoare. Ceea ce am remarcat in Norvegia discutand cu profesori de acolo este faptul ca noi, studentii romani, am obtinut intotdeauna rezultate foarte bune, reusind astfel sa generam o imagine pozitiva tarii din care provenim in ciuda problemelor sociale existente.

Personal, cred cu tarie ca exista si in Romania oportunitati de dezvoltare profesionala pentru tinerii absolventi si incurajez intoarcerea lor in tara. Persoanele care spun ca nu exista oportunitati sunt in opinia mea oamenii care refuza sa identifice aceste oportunitati si aleg calea cea mai simpla. Este adevarat ca in afara oportunitatile sunt mai usor de sesizat si speculat, dar eu cred cu tarie ca putem sa fim niste oameni de succes si aici si sa contribuim la un tel mult mai inalt - ma refer aici la dezvoltarea tarii din care provenim si care, ca vrem sau nu sa recunoastem, ne-a oferit un punct de plecare, oricat de instabil ar parea acesta.

In ceea ce priveste planurile mele de viitor, dupa finalizarea programului masteral voi reveni in tara pentru a aplica ceea ce am invatat de-a lungul anilor de studiu in strainatate. Planuiesc sa urmez inca un program de masterat in Romania, urmand sa imi finalizez studiile cu un doctorat. Nu mai vreau sa studiez in strainatate pe termen lung, insa ceea ce imi doresc este sa reusesc sa plec un an in timpul programului doctoral ca visiting exchange student la o universitate de renume (am ca target Harvard University si London School of Economics).

Deoarece cred ca problemele pe care Romania le confrunta in mod direct isi au originea in deficientele sistemului educational romanesc, imi doresc sa urmez o cariera in educatie si sa contribui la modificarea sistemului. Astfel cred ca pot sa pun in slujba generatiilor viitoare cunostintele acumulate si consider ca acest mod de a gandi imi da in permanenta puterea de a merge mai departe, de a studia si de a lucra. Consider ca reformarea sistemului educational romanesc este un punct de plecare pentru ca tinerii romani sa aiba perspective mult mai bune decat au in prezent. Poate parea idealist, insa obiectivul meu primordial este acela de a aduce Academia de Studii Economice in top 500 universitati din intreaga lume. Iar in urmarirea acestui obiectiv ma ghidez dupa principiul "a goal is a dream with a deadline".

Voi concluziona prin a spune ca pentru mine profesionalismul, perseverenta si ambitia au fost determinante cruciale ale reusitei in domeniul educational. Asa cum apa nu gaureste piatra prin puterea ei, ci prin staruinta caderii sale constante, eu continuu sa lupt pentru a imi definitiva studiile si pentru a ma intoarce in tara, unde voi avea oportunitatea de a aplica ceea ce am invatat! Cred cu tarie in Romania, in romani si in puterea noastra de a face masinaria sistemului sa functioneze normal si sunt convinsa ca lucrurile se indreapta spre bine si ca noi suntem cei care le putem transforma!"


1 2

Comentarii:5


1# Scris de

Alin - da acel Alin

in data de:

22/06/2010 19:33

buna Irina, imi place ca esti optimista. imi place mesajul tau. intrebarea mea: cata experienta ai in sistemul romanesc? "Deoarece cred ca problemele pe care Romania le confrunta in mod direct isi au originea in deficientele sistemului educational romanesc".... aici te inseli. problemele noastre nu provin din sistemul educational. nu vreau sa te descurajez dimpotriva te incurajez sa-ti urmezi visul cu dead-line, dar ai sa constati cand te vei intoarce definitiv care este starea de fapt a lucrurilor, care sunt cauzele si efectele.


2# Scris de

doris

in data de:

18/06/2010 18:46

Bogdan, in primul rind noi trebuie sa dam bani pe noi! Noi trebuie sa stim cum sa ne vindem!


3# Scris de

Gabi

in data de:

18/06/2010 06:46

Buna Irina, Frumos mesaj. Nu avem alta alegere ca popor decat sa fim popor roman. Suna simplist dar asta este adevarul. Asa ca indivizi multi pot sa plece dar ca popor nu avem alta sansa decat sa privim problemele in fatza si sa le rezolvam. Mai devreme sau mai tarziu, cu voie sau fara voie o sa o facem. Poate ca tocmai criza economica ne va "ajuta" sa ne miscam din pozitia de spectator in pozitia de participant activ la ce se intampla. Felicit si sustin orice tanar care vrea sa se intoarca.


Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi