Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Naturalis

Armonie intre minte si suflet - dialog cu dr Cristina Orleanu, medic de laborator la Spitalul CFR Iasi, un specialist pasionat de terapiile alternative, medic cu competente in homeopatie, Terapia Bach si Terapia Bowen

Noi medicii, am fost invatati sa explicam totul stiintific, sa cercetam, sa dam tot felul de analize pacientilor. Dar de multe ori, medicul nu gaseste nimic care sa ne vindece de starile noastre care ne pot apasa si dezechilibra confortul dr. Cristina Orleanu, cristina.orleanu@yahoo.com

-- Stiu ca este o intrebare cliseu, dar ce este terapia florala Bach? Care sunt principiile prin care actioneaza?

-- Terapia Bach este una dintre terapiile complementare pe care in ultima vreme le avem la indemana pentru rezolvarea problemelor cu care ne confruntam fiecare, este o terapie "a sufletului". Intemeietorul ei, dr. Edward Bach, medic si bacteriolog englez (a trait la sfarsitul secolului al XIX-lea inceputul secolului XX, n.r.) a ajuns la concluzia printre primii ca, de fapt, cauza reala a tuturor bolilor si suferintelor noastre porneste de la nivel mental-emotional, din dizarmonia dintre minte si suflet adica. Mai devreme sau mai tarziu, fiecare ne dam seama (avem un declic in viata, legat sau nu de un eveniment) ca mai exista ceva in afara de planurile fizic - material si mental - al ratiunii si logicii. Este sufletul, care lucreaza pe un nivel subtil-emotional.

De multe ori, cei care au probleme spun adesea "ma doare sufletul..." sau "...in adancul sufletului...", adica acel ceva imaterial, dar pe care il simti fie la un necaz, fie la o bucurie si care ne-am dori sa fie in echilibru mereu. Terapia Bach readuce armonia intre minte si suflet, echilibreaza psihicul, urmand apoi sa rezolve problemele pe plan fizic. In alte cazuri este folosita preventiv: prin aducerea echilibrului si armoniei in interiorul nostru nu se vor materializa suferinte fizice. Capatam un confort psihic, vindecam emotii negative mai vechi sau recente. Se stie ca starea psihica influenteaza sistemul imunitar si vitalitatea. S-a demonstrat ca afectiunile fizice sunt ultima forma de manifestare a unei dezordini mai profunde. Toate perturbarile emotionale sau defectele de personalitate afecteaza sistemul neuro-endocrin, diminuand forta de apararea organismului si pregatind terenul pentru afectiuni fizice dupa predispozitiile fiecaruia.

-- Ce sunt remediile florale Bach?

-- Dupa multa cercetare si observatie, dr. Bach a gasit in laboratorul naturii plante, flori, copaci, arbusti, inflorescente din flora spontana (exceptie Rock Water care se prepara din apa unui izvor tamaduitor), care sunt culese din anumite locuri, in soare sau umbra, dimineata pe roua s.a.m.d. Prin doua metode speciale, metoda soarelui sau a fierberii, se obtine esenta sau tinctura mama in brandy special englezesc la renumitul Bach Center din Marea Britanie. Sunt 38 de remedii, plus o combinatie din 5 remedii care poate fi folosita in situatii dificile, stresante, acute sau chiar de soc, denumita Rescue Remedy.

Va pot spune ce nu sunt remediile florale Bach. Nu sunt remedii homeopatice, deci nu sunt necesare restrictiile din homeopatie, nu au acelasi mecanism de vindecare, nu dau agravari, nu sunt medicamente. Sunt complet lipsite de toxicitate, nu au contraindicatii, nu dau reactii secundare sau adverse, nu dau dependenta. Se pot administra concomitent cu orice alta terapie.

-- Cum ne poate ajuta in imbunatatirea starii de sanatate ?

-- Fiecare esenta florala reprezinta o calitate sufleteasca umana, putandu-se trata chiar si bebelusi, gravide, persoane in varsta, nu exista limite de varsta. Rezultatele sunt rapide. Somnul, atacurile de panica si cosmarurile se amelioreaza dupa primele zile, pacientul isi recapata increderea in sine, se echilibreaza sentimentele de ingrijorare, teama, nesiguranta, anxietate, suferinte provocate de experiente traumatizante, socuri emotionale, oricat de vechi. Apoi sunt persoane care au o personalitate cu tendinta spre critica si intoleranta sau persoane care iau greu o decizie, sunt nesiguri pe ei, sau care se autoinvinovatesc si au lipsa constientei propriei valori, sau persoane geloase, posesive, suspicioase. Este uimitor cum o esenta de floare, diluata si administrata cu picatura te scoate din depresie, disperare si lipsa bucuriei de a trai, redandu-ti sensul vietii.

De asemenea, terapia Bach poate fi folosita de persoane care se simt obosite si simt stari de disconfort pentru care nu au un diagnostic. Dr. Bach a identificat cele 7 zone conflictuale care interactioneaza cu starea noastra de sanatate si tot asa a definit stadiile de vindecare ale bolii: Pacea, Speranta, Bucuria, Increderea, Siguranta, Intelepciunea si Iubirea. Impartirea este legata si de tipologia umana pe care dr. Bach a studiat-o profund, aici avand acelasi principiu cu homeopatia, anume ca se adreseaza individului si nu bolii. El grupeaza cele 38 de remedii in 7 clase mari, fiecare remediu avand nuanta sa. Grupa I pentru cei care au frici; grupa II pentru cei nesiguri; grupa III pentru cei ce nu manifesta interes suficient pentru realitate; grupa IV pentru cei singuri; grupa V pentru cei sensibili la influente, idei sau mediu extern; grupa VI pentru cei fara curaj, disperati; grupa VII pentru cei ce se preocupa prea mult de problemele altora, care sunt prea grijulii.

Remediile florale Bach sunt eficiente si animalelor, darsi plantelor. Animalutelor de apartament prea agresive sau melancolice le administram picaturi in apa de baut si se observa imbunatatirea starii lor afective. Pentru plante: de exemplu, administrand Rescue Remedy unei plante transplantate sau proaspat rasadite, o ajutam sa nu sufere dupa mutarea in alt vas.

-- De unde va procurati esentele? Se pot prepara si in casa?

-- Nu se pot prepara in casa. Tehnicile de preparare sunt foarte stricte, dupa retetele originale ale doctorului Bach. Esentele le comandam direct de la Centrul Bach, urmand sa alegem remediul in urma unei discutii cu pacientul, din care incercam sa aflam cat mai corect ce suferinta are si care este cauza. Tratamentul nu se face "dupa ureche", de aceea nici nu se gaseste in farmacii. As vrea sa mentionez ca au aparut deja pe piata remedii florale ce au aproape aceleasi denumiri si prezentare, dar de la diverse firme. Specialistul identifica exact problema si apoi ofera solutia optima. Este posibil ca un pacient cu suferinte vechi si acumulate sa aiba nevoie de indepartarea strat cu strat a tulburarilor pana la deplina vindecare.

-- Ce recomandari aveti pentru cei care apeleaza la o astfel de terapie?

-- Pot sa le dau exemplul meu. Noi medicii, am fost invatati sa explicam totul stiintific, sa cercetam, sa dam tot felul de analize pacientilor. Dar de multe ori, medicul nu gaseste nimic care sa ne vindece de starile noastre care ne pot apasa si dezechilibra. Eu, trecand prin niste evenimente tragice, incepusem sa-mi dau seama ca starea mea fizica de sanatate se deterioreaza. Constienta fiind ca la mijloc este psihicul si emotiile, am simtit nevoia unui ajutor, dar nu agresiv, medicamentos. Am incercat aceasta terapie si efectul a fost uimitor, mi-am recapatat increderea in mine, in viata, m-am simtit revitalizata si optimista. A fost ciudat ca abia dupa ce am folosit remediile mi-am dat seama ca, de fapt, nici nu realizasem ca pot gandi si altfel, ca viata are sens, ca ma pot simti implinita si fericita. Pana atunci m-am complacut in suferinta si nu realizasem.

-- Cat timp ar trebui luate aceste remedii?

-- Dupa cum am spus, fiecare individ este unic, are un mod de reactie propriu, deci si timpul de actiune va fi altul, de la persoana la persoana. Daca treci printr-o depresie declansata brusc, aparent fara motiv, poti sa observi o imbunatatire imediata dupa cateva picaturi de MUSTARD. Daca intr-o dimineata te trezesti cu o senzatie de lehamite de toti si de toate, tipica de "luni dimineata", poti lua cateva picaturi de HORNBEAM si vei infrunta ziua cu energie si calm. Pe de alta parte, daca starea emotionala este profund instalata, pot trece cateva zile pana la o saptamana pana sa-ti dai seama ca alta este starea ta. In general, imbunatatirea apare chiar de a doua zi. De obicei, o sticluta este de ajuns pentru 3-4 saptamani, la sfarsitul carora ar fi indicat sa reconsideri starea pacientului si implicit remediile, daca mai sunt necesare.

-- Stiu ca aveti preocupari legate si de alte terapii complementare.

-- Da, imediat dupa 1990 mi-am luat competenta in homeopatie, care necesita o aprofundare si o intelegere mai speciala a pacientului. Trebuie sa-ti dai seama, in urma discutiei de esenta, de cauza patologiei sale, de la ce nivel ii provine, asta insemnand ca trebuie sa sondezi in asa fel incat poate nici pacientul nu constientizeaza ce sau cat de mult l-a afectat ceva in viata. Uneori iti spune singur, alteori poti merge pana in copilarie. De aceea, discutia cu pacientul abordeaza multiple aspecte si dureaza uneori mai mult. Este o terapie care, la fel, se adreseaza individului si nu bolii.

Apoi ar mai fi terapia prin Tehnica Bowen, o terapie holistica prin care organismul este reprogramat sa se vindece de la sine. Sunt miscari delicate aplicate asupra muschilor si tesutului conjunctiv, care transmit mesaje prin intermediul sistemului nervos, reactivand memoria celulara a unei stari pre-existente de bine, sanatate, echilibru si optim existential.

-- Cum va pot contacta cei interesati?

-- La adresa de e-mail cristina.orleanu@yahoo.com.cristina.orleanu@yahoo.com


1

Comentarii:1


1# Scris de

Maria

in data de:

03/10/2010 18:32

Frumos interviu.Dumnezeu sa ii dea sanatate si putere de munca. Maica Preacurata sa te ocroteasca!


Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi