Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Naturalis

Busuiocul, floare magica

În traditia populara, busuiocul ocupa un loc foarte important, fiind considerat o planta magica. De fapt, acest atribut îi este conferit în toate culturile si religiile. Busuiocul este originar din India, unde exista credinta ca este planta lui Krishna si a lui Vishnu. La romani era considerat iarba dragostei si a fertilitatii, înflorirea lui fiind celebrata prin serbari grandioase. La greci si în aproape toate tarile unde religia crestin-ortodoxa este majoritara, busuiocul este considerat o planta sacra, aducatoare de noroc.

Legenda spune ca planta îsi sporeste puterile în zilele de sarbatoare si nu putine sunt ritualurile în care este folosita. Fetele care vor sa-si viseze ursitul îsi strecoara sub perna fire de busuioc, mamele care vor ca pruncii lor sa fie feriti de rele le pun mladite pe perna, iar cei încredintati ca planta îi poate feri de necazuri o poarta mereu cu ei.

Potrivit traditiei populare, semintele de busuioc se pun în pamânt la Dragobete (24 februarie), obligatoriu în ghivece. Când cred, rasadurile se transplanteaza în gradina în ziua Sfântului Gheorghe. Mladitele se culeg pâna toamna târziu, când cade bruma. Dincolo de functiile magice, este si un aliat de nadejde în vindecarea multor boli ale trupului si sufletului. Despre busuioc se spune ca vindeca orice suparare, alunga mânia si aduce dragostea.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi