Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Naturalis

FRUMUSETE NATURALA DE SEZON: CODITA SORICELULUI

Supranumita si regina plantelor medicinale din Romania, codita soricelului (Achillea Millefoliul) face parte din flora spontana si poate fi intalnita de la campie pana in zona montana. Se pare chiar ca utilizarea acestei plante a inceput in urma cu 4-5 mii de ani in urma, gasindu-se dovezi arheologice in aceasta privinta. Medicul militar roman Dioscoride noteaza denumirea dacica a plantei: chodela, apropiata de cea din ziua de azi.
coada soricelului 1

Am sa ma opresc pentru inceput asupra unui aspect tipic pentru sezonul cald, transpiratia excesiva. Studii facute de o echipa de cercetatori din cadrul Universitatii din iasi in anul 1988 au aratat ca baile cu extrat apos din codita soricelului, repetate de 2-3 ori pe saptamana, ajuta impotriva transpiratiei excesive, reduc eruptiile cutanate cauzate de iritarea cu transpiratie si praf. Se folosesc 5 litri de infuzie la o cada de baie. Temperatura apei nu trebuie sa depaseasca 37 de grade Celsius, iar durata baii sa nu fie mai lunga de 30 de minute.

Planta are rol cicatrizant, calmant pentru diversele alergii cutanate. Baile cu flori de codita soricelului ajuta la intarirea sistemului nervos al copiilor sensibili. Femeilor le este de un deosebit ajutor in tratarea leucoreei, atat prin spalaturi locale cat si prin consum intern. Are de asemenea rol reglator hormonal, ajutand foarte mult in tratamentul ovarelor polichistice, al simptomelor androgenizarii la femei si hirsutismului (cauzate tot de dereglari hormonale).

Planta era folosita din vechime pentru tratarea amenoreei (lipsa sau intarzierea menstruatiei), studii recente dovedindu-i eficacitatea. Trateaza de asemenea candidoza vaginala, calmand senzatiile neplacute si ajutand la reducerea ciupercii. Este un tratament bland, fara efecte secundare asupra florei locale benefice.

coada soricelului 2

Este de ajutor in cicatrizarea gingivala dupa extractiile dentare si inchiderea oricaror rani sangerande. Este de asemenea foarte utila infuzia din coada soricelului in tratarea atat externa, cat si interna a acneei. Compresele cu infuzie aplicate pe zonele afectate ajuta la cicatrizarea, dezinfectarea, detoxifierea pielii. Consumul intern de infuzie din codita soricelului ajuta la rezolvarea dereglarilor metabolice si digestive ce duc la agravarea acneei. Planta este de asemenea detoxifianta pentru ficat si bila, stimuland si mai mult regenerarea si curatarea organismului.

Este de asemenea utila in hemoragii interne, reducand mult timpul de coagulare. Amelioreaza cu succes simptomele deranjante ale colitelor spastice, dispepsiilor, colecistitei, reduce senzatia de greata, avand efecte calmante asupra vezicii biliare si tubului digestiv.

Combate cu succes simptomele alergiilor cutanate, ajuta la reepitelizare in cazul arsurilor provocate de substante chimice.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi