Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Psihologie / Spiritualitate

Memoria apei

Replica unui om cu mintea luminata, Hipocrate - parintele medicinei, a devenit la fel de celebra ca si cel care a rostit-o: "Un om intelept trebuie sa socoteasca sanatatea drept cea mai mare binecuvantare pentru fiinta umana".

Apa ne decoreaza viata zi de zi, fie ca constientizam, fie ca nu. Organismul uman este aproape 70% apa, prin urmare pasii evaluatori pentru o sanatate de fier incep cu apa pe care o bem, deoarece "ea este raspunzatoare de fiecare proces din corp, incluzand digestia, absorbtia, circulatia si excretia." Adeseori se consuma apa cat sa "potoleasca uscaciunea sau sa curete gatul, dar nu este destul, ca urmare corpul se deshidrateaza. Odata cu varsta, senzatia de sete incepe sa se diminueze. In acelasi timp, avem un procent mai scazut de rezerva de apa in organism decat la tinerete. De aceea este important sa bem apa chiar cand nu ne este sete" scrie Phyllis A. Balch in cartea sa "Nutritie si biotratamente". In acesta directie, ea explica si o serie de mecanisme: "Apa este implicata in reglarea temperaturii corpului prin transpiratie si este lubrifiant pentru incheieturi, ex. in cazul artritelor; de asemenea si tesutul pulmonar trebuie sa fie umed ca sa faciliteze patrunderea oxigenului si eliminarea dioxidului de carbon (numai prin acest proces al respiratiei aproape jumatate de litru de lichid se pierde zilnic)".

Pe scena stiintei secolului XX geniul roman Henri Coanda face un studiu cu privire la apa, mentinerea fluidelor in corp si la populatiile de pe glob; rezultatele au schimbat perspectiva consumului de apa, deoarece au dovedit ca oamenii care locuiesc in zone geografice mai putin poluate (precum in munti, in nordul Siberiei, in Pakistan populatia Hunza) inregistreaza o gandire mai lucida si o durata de viata mult mai lunga, chiar pana la 120 de ani; aceasta dovada trimite cu gandul la oamenii inceputurilor lumii, cand se stie ca Noe, de exemplu, a trait 950 de ani, Matusalem - 969 ani, Enoh - 905, Adam - 930 ani s.a.m.d., de unde putem trage concluzia ca de-a lungul timpului omul si-a poluat singur si principala resursa de mentinere a vietii de pe planeta.

Savantul japonez Masaru Emoto zugraveste in sec.XXI un orizont si mai larg de intelegere, care reverbereaza si zdruncina precum un cutremur teoriile stiintei. Atac de cord pentru unii, blocaj mintal pentru altii, cert este ca ecoul descoperirilor sale a facut inconjurul lumii cu viteza luminii si inca suscita capacitatea de intelegere a unora, dar nu surprinde cu nimic iesit din comun pe vazatorii cu Duhul sau pe crestinii ortodocsi, care zilnic la prima ora a diminetii isi beau agheasma.

Mai exact, despre ce descoperire de proportii este vorba? Savantul japonez Masaru Emoto a realizat urmatoarele experimente: pe cateva eprubete cu apa distilata, sigilate, a lipit etichete, pe care a scris cuvintele: iubire, multumesc, iar apa din alte eprubete a ascultat muzica clasica. Aceste esantioane au fost inghetate si fotografiate cu ajutorul microscopului. Surprinzator, apa a format diferite forme dovedind ca are capacitatea de a memora informatii si de a le trasforma in cristale informationale ce imita structura energo-informationala. Mai mult decat atat, ea a reactionat si la emotii, si ori de cate ori era nevoie isi remodela structura informationala. Prin urmare emotiile si gandurile joaca un rol esential in viata noastra demne de luat in calcul. Masaru Emoto a mers mai departe cu experimentul, si noi eprubete au fost expuse in fata televizorului, a calculatorului si a telefonului mobil, dovedind astfel in mod stiintific, influenta negativa a radiatiilor electromagnetice de acest tip asupra sistemului bioenergoinformational si al sanatatii umane.

Structura energetica a apei, pe de alta parte, nu constituie o descoperite epocala pentru cei familiari cu apa sfintita (ex.: agheazma mare, agheazma mica), pentru ca Biserica Ortodoxa specifica pentru prosperitatea si sanatatea crestinilor ca "sfintirea apei inseamna aducerea ei la starea initiala, asa cum o crease Dumnezeu la inceput, cand era apa vie, sfanta si nealterabila. Dar, dupa caderea omului in pacat, a inceput alterarea si pierderea calitatii de apa vie. Preotul nu face decat sa-i redea apei actuale, ale carei molecule se misca dezordonat (miscarea Browniana), nealterabilitatea - stare in care miscarea moleculelor este ordonata si ritmica. Astfel, sfintitii liturghisitori ai Bisericii noastre ortodoxe, prin Sfintele Taine pe care le savarsesc, sfintesc materia prin harul Duhului Sfant. Doar in felul acesta se vor impartasi oamenii de energiile necreate ale Duhului Sfant ce exista in compunerea ei", noteaza site-ul http://biserica.org/ro/viataduhovniceasca/ghidpastoral/aghiasma.htm.

Cu scop terapeutic sunt, de pilda, si izvoarele, apele termale sau apele minerale. Dumnezeu a fost generos si i-a dat Romaniei multe tinuturi cu astfel de ape; se stie ca inca de pe vremea dacilor si romanilor la Baile Homorod, Baile Praid, Baile Tusnad, Baile Olanesti sau la Baile Herculane, oamenii veneau ca sa se trateze de diferite afectiuni pulmonare, reumatice, digestive, cardiace etc. La manastirea Prislop, unde este inmormantat parintele Arsenie Boca, este un izvor cu apa tamaduitoare; Laurentiu Dodu afima ca izvorul de la manastirea Ghighiu din Ploiesti l-a vindecat pe fiul sau de acnee; in muntii Calimanesti, apa minerala de la izvorul nr. 6 a vindecat-o pe Stoian Stela de keratita dentrica de la ochiul stang (sursa: Biblioteca Formula As, "Leacuri de sanatate"). In ceea ce privesc apele alcaline, acestea sunt utile in afectiunile gastro-intestinale, hepatobiliare, apele feruginoase - pentru anemii, apele radioactive bogate in radiu si toriu sunt folositoare in uz extern in caz de nevralgii, nevrite, hipertiroidii; apele hipotone diminueaza afectiunile endocrine-tiroidiene si ovariene, ateroscleroza, guta, hiperglicemie, iar in uz extern sunt folositoare pentru psoriazis, reumatism sau afectiuni ale cailor respiratorii (sursa "Incursiune in medicina naturista, autor Speranta Anton").

Drept urmare concluzionam ca nu este suficient ca apa sa fie filtrata sau tratata, apa cu adevarat buna pentru organismul uman este cea inconjurata de Lumina unui gand pozitiv si sentimente de iubire; in caz contrar, paradoxal omul reuseste sa se imbolnaveasca cu propriile ganduri negative. Apa impreuna cu lumina gandului tau si a emotiilor tale iti intareste nu doar imunitatea, iti curata organismul de toxine, iti spala sufletul de pacate, dar iti intareste si barajul energetic impotriva gandurilor rautacioase (vezi si articolul meu "Muzeul istoriei de ganduri"). Pe aceste nobile adevaruri stiinta, prin tehnologia limitata, inca nu reuseste sa le decupeze sau sa le atribuie explicatii bine conturate, care sa definesca intr-un mod cat mai fidel numeroasele fenomene ale naturii, legi ale universului si ale intregii Creatii Divine. Si totusi, cum explicam aceste mistere, echivalente cu niste gauri de intrebari infinte in puzzle-ul stiintei: le rezolvam cu ceva egal tot cu un infinit. Si cine sau ce este infinit in spatiu si in timp, ca sa avem si cheia raspunsului?

Arhiva articolelor scrise de Stefania Andra Simionescu se gaseste si pe website-ul ei www.calatoriiprinunivers.hostei.com.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi