Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Psihologie / Spiritualitate

Constiinta cosmica

"Totul in univers pulseaza de viata, de la cea mai mica particula, pana la cea mai spirituala entitate; toate sunt legate intre ele prin adeziunea interioara, prin eros - iubire," adica Cuvantul prin Care toate s-au facut si care poarta natura iubirii, adevaratul liant universal, ne dezvaluie sfantul Dionise Areopagiul." (sursa: lucrarea "Suflet si raspuns", autor Florin Caragiu, cartea "Chipul Iconic Crochiuri antropologice, Reflexii ale chipului mistico-teologic ghelasian" ed. Platytera, 2012)

Sfantul Dionise Areopagiul marturiseste ca fara o intentie sau o motivatie interioara, nimic nu s-ar misca in univers. Daca legatura cu Dumnezeu n-ar exista, nici omul nu si-ar putea exercita influenta spirituala asupra lumii; prin urmare “limbajul vietii este inaintea celui chimic. Chimismul este semn si urma de limbajul vietii”, concluzioneaza parintele Ghelasie Gheorghe in cartea sa “Medicina isihasta” Ed. Platytera, Bucuresti, 2007. Parintelui Ghelasie Gheorghe, recomnda medicina isihasta, care presupune sa ne trezim in primul rand constiinta cosmica:  “Fiecare dintre noi suntem in legatura deplina cu intreaga existenta. Creatia, dupa caderea din Rai, a pierdut aceasta constiinta cosmica. Prin acest reper, facem primul pas de reidentificare a propriei existente.” (sursa: “Medicina isihasta”, autor Ghelasie Gheorghe)

Inspirati de constiinta cosmica, cercetatorii au cautat dovezi in aceasta directie si s-au efectuat o serie de experimente pe plante si animale: s-a dovedit ca natura, uneori “reactioneaza violent la distrugerea viului” sau “prin empatie activa, chiar si la mare distanta”; ea reactioneaza cu dragoste, cand primeste din partea omului ganduri cu dragoste. De exemplu, cand niste plante au fost izolate sub clopote de sticla, s-a observat ca ele au comunicat prin transfer de emotie, de informatie si de materie. De pilda, cand una dintre ele era udata, s-a constatat ca are loc un transfer straniu de umiditate catre celelalte plante, care nu au fost udate.

Experimentul privind expunerea timp de un minut “ a unei culturi de drojdie, in fata ochilor unui subiect uman, a dus la cresterea cu treizeci la suta a celulelor dezvoltate in cultura, comparativ cu etalonul martor.” Analizand datele, cercetatorii au afirmat: “Actul perceperii de catre o entitate constienta, face materia sa prinda viata concreta. Factorul care indeamna atomii sa treaca dintr-o stare non-materiala, de unda, in cea concreta, de particula, este mintea. Fara observator nu este nimic”. Un parinte ortodox, de la Frasinei, vine in sprijinul descoperirilor si ofera umatoarea explicatie: “Materia cauta ochiul (al treilea ochi al omului), care la randul lui, Il cauta pe Dumnezeu.” “In acest fel, fizica cuantica, indiferent de interpretarea ei, pune constiinta in centrul intregii realitati.”  

Numeroase experimente de aceeasi factura au fost intreprinse, experimentul “Findhorn” ramane cel mai uluitor: cum a fost posibila agricultura pe un teren nisipos si steril? Profesorul Lindsay R. Robb, expert ONU in agricultura, afirma urmatoarele: “ Vigoarea, starea de sanatate si prosperitatea vizibila a plantelor de acolo, chiar in toiul iernii, pe un sol constituit aproape in exclusivitate de un nisip steril, ca orice nisip, nu se poate explica prin simpla imbogatire a solului cu compost si nici cu practicarea unora sau altora din metodele biologice pe care le cunoastem noi. Opera aceasta de a transforma un desert intr-un paradis al vegetatiei apartine unor gradinari ai iubirii, asa cum au fost numiti cei ce s-au aratat convinsi ca natura reactioneaza la gandurile si emotiile bune ale omului, insotite de rugaciuni, si ca ea are nevoie de o hrana sufleteasca bogata pentru a rodi “darul din dar”.

Ingrijit cu rabdarea dragostei si beneficiarul unei veritabile comuniuni cu omul, solul acela initial steril, lipsit practic de elemente nutritive, s-a transformat intr-o substanta fara carenta, proportia principiilor nutritive aratandu-se, la analizele de laborator, perfecta. Toate elementele necesare cresterii normale a plantelor, inclusiv cele foarte rare, care nu se gasesc in sol decat uneori si in cantitati infinitezimale, erau aici reprezentate intr-o armonie rar intalnita.”  Concluzia este zguduitoare: sufletul omenesc poate afecta procesele formarii celulelor.” (surse: “Viata secreta a plantelor” si “Chipul iconic”). Mai mult decat atat s-au format si premisele pentru sustinerea unei noi teorii : aceea a existentei unei memorii globale, sau “constiinta cosmica, in raport cu Originea suprema a existentei, Dumnezeu”, dupa cum a numit-o si o stie preabine parintele Ghelasie.

Cercetatorul indian Sir Jagadish Chandra Bose descopera inca un aspect frapant:  existenta unei similitudini intre raspunsurile vegetalelor si cele ale animalelor -“substante compuse pe baze de metale reactioneaza aidoma tesuturilor de origine animala: oricat ar putea sa para de incredibil, metalele au nevoie de odihna dupa oboseala asemeni oamenilor si animalelor.

Trecand de pe teritoriul fizicii pe cel al fiziologiei, Bose intreprinse studiul comparat al curbelor reactiilor moleculare ale substantelor anorganice si al curbelor realizate de tesuturile vii de origine animala. Spre marea lui surprindere, curbele produse de oxidul de fier magnetic usor incalzit semanau straniu cu cele ale muschilor. In ambele cazuri, raspunsul si recuperarea se micsorau pe masura ce efortul crestea.”

Un pas inainte pentru istorie constituie si cercetarile romanului etolog Mihai Beniuc, care “a constatat un fapt demn de retinut: achizitiile verbale la animale tin de ontogeneza, adica animalul se arata interesat de om, se dezvolta in raport cu acesta, vorbeste de dragul relatiei cu omul.

Psihologii si etologii confirma ca e deja un fapt constat ca animalele care convietuiesc multa vreme cu omul reusesc performante impresionante: unele – pasari, maimute, delfini, imita limbajul articulat; delfinii de pilda, invata repede cuvinte si le articuleaza, intr-un ritm foarte accelerat, care inregistrat, trebuie redat cu incetinitorul. Ce se aude e o adevarata surpriza: e acolo un mic om care vorbeste foarte repede. Concluzia e ca animalele au capacitatea de a invata.” (sursa: lucrarea “Suflet si raspuns”, autor Florin Caragiu, cartea “Chipul Iconic – Crochiuri antropologice, Reflexii ale chipului mistico-teologic ghelasian” ed. Platytera, 2012).

Cercetator a fost si renumitul Nicola Tesla, care in urma diferitor realizari si descoperiri, a concluzionat ca “in ziua cand fizica va incepe sa cerceteze lucruri care nu tin, pare-se, de fizica, ea va progresa intr-un singur deceniu de o mie de ori mai mult, decat a progresat in sutele de ani de pana acum.” (idem.p 144)

Arhiva articolelor semnate Stefania Andra Simionescu, se gaseste si pe site-ul ei www.calatoriiprinunivers.hostei.com.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi