Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Psihologie / Spiritualitate

Haina de Lumina a Omului

Omul a fost facut de Dumnezeu sa fie Inger - Imparat peste Creatia divina, insa odata cu caderea in pacat haina lui de Lumina s-a sfasiat, si a imbracat haina de tarana a materialului tridimensional. Astfel, in acest spatiu Ingerul Kronos - Timpul a fost insarcinat de Dumnezeu sa orcheztreze o iluzie a scurgerii perioadelor temporale, pentru ca omul sa invete prin experimentarea diferitor griji si intamplari sa-si trezeasca Constiinta Sf. Duh primita in dar de la Insasi Sfanta Treime, Dumnezeu.

Sansa materialului este chemarea Domnului catre sufletul uman, chemare ce trebuie privita ca o lucrare de revenire in cer si la starea ingereasca ce i-a fost menita omului de la bun inceput, lumea materiala si spiritele negative finalizand prin a se dezintegra si a se pierde.

Desi in bratele iubirii divine, omul a mai gresit si Domnul l-a iertat; i-a trimis Ingeri pazitori, dar omul i-a ignorat; Si-a trimis Insusi Fiul Sau, Iisus Hristos-Cuvantul; toti ingerii si toate fiintele vii din univers s-au bucurat de darul, Haina de Lumina, ce i-o aducea omului pentru salvarea sa si spalarea de pacate. Iisus a vorbit omului de hrana eterna a sufletului cu Lumina si cu Trupul si sangele Sau – Sf. Impartasanie, dar omul L-a ironizat; Iisus a vorbit despre Dumnezeu Tatal din cer, dar omul L-a rastignit.

Iisus a fost in iad si a adus Lumina, a invins moartea prin Invierea Sa pentru a-l ridica pe om din conditia sa spirituala decazuta in care se afla din cauza pacatului stramosesc de la Adam, dar omul n-a inteles cum este posibila Invierea din morti; Iisus S-a inaltat la ceruri si a promis omului ca se va intoarce, insa unii oameni au incercat sa-L dea uitarii; atunci El le-a vorbit necredinciosilor prin oameni care au devenit sfinti; altii L-au pictat pe pereti si pe icoane, iar acolo unde icoanele si bisericile au fost arse, El s-a mutat in muzee; mai mult decat atat, minunile Sale le-a starnit interesul si oamenilor de stiinta, care desi sceptici, au inceput totusi se cerceteze creierul uman si forta gandului, descoperind aspecte uluitoare; astfel ei au emis atentionari asupra putereii cuvantului si a necesitatii gandirii pozitive, dovedind ca prin puterea vorbelor se poate modifica chiar si structura ADN-ului uman, fapt deja cunoscut de crestinii lui Hristos - Cuvantul iubirii lui Dumnezeu.

Marturia rolului esential jucat de lumina o aflam si de la titanii Renasterii mature, Leonardo da Vinci, Michelangelo si Rafael, din "Dialoguri romane cu Michelangelo" a lui Francisco de Hollanda , Ed. Meridiane, Bucuresti 1974. Timpul nu a sters declaratia lor subtila: pentru Michelangelo insasi lumea era o "pictura divina" si pentru Leonardo da Vinici pictura reprezenta "locul de mediere intre natura si spirit".

Ecoul operelor lor se datoreaza tocmai atitudinii nemultumitoare fata de conditia limitata a omului in acest existential material efemer. Prin pensula, culoare si cu mintea mereu in zbor catre cosmos, catre infinitul-esenta si entitatii angelice superioare omului, artistul calatoreste in timp si reuseste sa inventeze ceea ce "inca nu a fost descoperit", concluzioneaza sculptorul italian Michelangelo.

Pe scena stiintei incepand cu secolul XV pana in ziua de azi, credinta acestora in esenta divina si energia pura a Luminii la care se ajunge prin inalaturarea materiei (credinta animata in suflet de fericirea sublima de a realiza o opera desavarsita, perfecta, imitand asadar actul creatiei, asa cum si Creatorul Dumnezeu a desavarsit opera sa, adica lumea) a alimentat si a trezit curiozitatea multor oameni, incepand cu fenomenul alchimiei, al metafizicii, pana la a investi chiar sume uriase de bani pentru aflarea acelei particule divine ce sta la baza tuturor lucrurilor in univers, amintind aici de experimetele de impartire a nucleului si de cele din Elvetia din cadrul Centrului European de Cercetari Nucleare.

Pentru a ilustra frumosul, fie decoratie sau pictura, arhitectura sau sculptura, calitatea estetica este simtita prin vibratia luminii, Lumina lui Hristos care atrage indubital sufletul. Daca ea n-ar exista, ar fi un intuneric care ne picura teama in suflet si am deveni fluturi inghetati fara a-i simti vreodata bucuria sau caldura.

Astfel, tu il ai in suflet pe Dumnezeu cand te rogi, traiesti pentru tine prin contemplare si fericire, traiesti pentru cei apropiati prin iubire, daruire si dedicare.Inchei prin a o cita pe Katy Serban, poet si publicist din Sibiu, cu o parte din a ei poezie:

"Si de-ar fi"

"Si de-ar fi sa revin pe-acest pamant
Oare o sa ma-mbrac mai cu prudenta
In asta haina muncita de lut?
Olarul, venit din alta emisfera
Imi va crea si aripi de-mprumut?
Viata mea va fi altfel
De voi avea sansa de un nou inceput?
….
Da, de-ar fi sa revin pe-un alt pamant
Voi fi un gand mai iubitor, mai sfant
Si cu credinta tare, neatinsa!"


1

Comentarii:1


1# Scris de

Serban Ecaterina

in data de:

31/07/2012 09:11

Am citit această carte minunată scrisă de Andra Ștefania Simionescu, este o carte care abordează un subiect foarte actual, care ține de ”trezirea” celor care vor acest lucru. Care conține poate și răspunsuri la unele din întrebările pe care ni le-am pus în decursul călătoriei noastre cu ”trenul iluziei”, în care toți avem un loc rezervat. V-o recomand cu drag și sigur veți ieși mai îmbogățiți spiritual după ce o veți citi. Un comentariu personal dacă mi se permite ar fi ca să încercăm fiecare din noi, pentru oamenii ceilalți, să fim o licărire de speranță, o clipă de liniște aducătoare de putere, spre a clădi și a clădi taina sufletului...


Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi