Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Psihologie / Spiritualitate

"Copilul interior ne invata sa ne bucuram si sa fim mereu noi insine" - dialog cu Maestrul Reiki Karyn Maria Taulescu

Cand v-ati ascultat ultima oara sufletul? Ati incercat vreodata sa discutati cu cel, cu minunea ascunsa in inima si cunoscuta de specialistii in Analiza Tranzactionala drept Copilul Interior? Purtam hainele adultilor, avem preocuparilor lor, dar uitam sau nici macar nu stim ca in noi exista un copil abandonat, certat sau optimist, vesel. Atitudinile noastre din viata de zi cu zi ne arata cum este Copilul nostru interior si tot el ne poate ajuta sa ne schimbam. Primul pas este sa ni-l amintim, sa-i recunoastem existenta, sa intram in contact cu el si sa-i oferim iubirea, atentia si suportul de care are nevoie si pe care poate nu le-am primit de la persoanele semnificative din copilaria noastra. Despre toate acestea am discutat cu Karyn Maria Taulescu, Maestru Reiki (http://puterea-prezentului.com/), care ne-a impartasit cu mult drag sfaturi despre cum putem deveni mai buni cu ajutorul Copilului interior.

– Psihologii vorbesc foarte mult despre Copilul Interior. Ce este sau mai bine cine este Copilul Interior? Cum ne intalnim cu el? Cum il apelam?

-- Copilul interior este spiritul liber care doreste sa fie iubit si ingrijit. El este cel mai adesea negat si ascuns prin diverse masti, din cauza ranilor pe care le-a suferit din frustrare si din frica. O copilarie pierduta din cauza abuzurilor si violentelor sau uitata pentru a ascunde durerea locuieste inca in subconstient. Copilul interior are nevoie de vindecare pentru a putea deveni un adult, are nevoie sa isi invinga fricile si sa isi accepte schimbarile din viata pentru a creste personal si spiritual. Copilul interior a ascuns si a reprimat ceea ce a vrut sa ascunda de exterior. Coplesit fiind de vina, a creat lumea sa interioara pentru ca numai altfel ar fi reusit sa fie destul de bun. Reprimarea copilariei a creat un Copil interior serios, sobru, orientat catre succes. Devenind adulti de mici, invatam sa crestem prea repede si aceasta aduce vulnerabilitate emotionala si reprimarea continua a bucuriei si a sentimentelor. Copilul interior se manifesta atunci cand negam cine suntem cu adevarat, cand refuzam sa simtim si ne este teama sa ne manifestam sentimentele si placerile, cand incercam sa facem mereu pe plac celorlalti si sa le aratam cat suntem de buni, cand privim mereu viata cu gravitate dar ne comportam mereu copilareste.

Copilul interior nu il putem apela decat prin impacarea personala, aducandu-l in interiorul nostru si adresandu-i ceea ce simtim pentru el. "Te iubesc, imi pasa de tine si te accept asa cum esti. Imi pare rau ca te-am ranit, neglijat, uitat, ignorat. Poti avea incredere in mine pentru ca voi avea grija de tine, voi fi acolo pentru tine, te voi proteja de durere, ne vom distra si juca impreuna", acestea sunt cuvintele pe care trebuie sa i le adresam. Copilul interior este cea mai pura, igenua, sensibila si vulnerabila parte din Suflet. Copilul interior devine poarta catre lumea noastra interioara, catre iad sau catre Dumnezeu. Fiind in conexiune cu Copilul nostru interior avem puterea de a tranforma orice rana a sufletului in sublima lumina a puritatii, pentru ca inceputul nostru a insemnat doar Iubire si Lumina.

-- Am aflat unde si cum ne putem intalni cu Copilul Interior, dar cum incepem o discutie cu el? Ce ii spunem? Ce ne raspunde? Cum il auzim?

-- Copilul interior are nevoie sa iti deschizi inima si sa il primesti in casa sufletului tau, acolo unde este locul lui, dar il poti auzi doar daca in fiinta ta este cu adevarat liniste. Pentru a te conecta cu Copilul tau interior ai nevoie sa mergi in sufletul tau, sa mergi in trecut si sa iti amintesti de copilaria ta. Sa te privesti ca si cum ai privi un film, cautand sa observi emotiile pe care le traiesti in preajma mamei tale, a tatalui tau, a celorlalti membri ai familiei, a prietenilor de joaca si colegilor de scoala. Ce anume ti-a placut si ce nu ti-a placut? Profesorii, scoala etc. Daca vezi doar un copil trist si nefericit, cauta sa iti amintesti ultima experienta fericita ca si copil.

Acesta este Copilul interior care a urcat in fiinta noastra pentru a face fata stresului. Ce ii putem spune? Sa aleaga doar pentru el insusi, sa faca lucrurile care ii plac, sa accepte sa primeasca si sa ofere dragoste, sa lase pe cei din jur sa aiba grija de el, sa se bucure de ceea ce face fara a se mai simti vinovat, sa se joace si sa se distreze in fiecare zi, sa fie flexibil, sa fie responsabil pentru viata sa, dar sa nu lase pe ceilalti sa ii dicteze, sa fie sincer cu gandurile si sentimentele sale, sa isi elibereze creativitatea si sa rada de propriile greseli, sa se bucure de viata, sa fie trist doar daca sunt sentimentele sale dar sa nu le mai reprime, sa iubeasca si sa fie iubit. In acest fel, lasam Copilul interior sa creasca, sa accepte dragostea, sentimentele, placerea si sa se joace.

-- Cum ii aflam nevoile, suferintele, dorintele? Cum putem sa il ajutam mai mult? Cum ne putem repara eventualele greseli fata de el?

-- Invatand sa ascultam linistea interioara vom auzi vocea copilului care ne va transmite dorintele sale, ranile sale si tot el ne va invata sa le vindecam caci ne va purta catre puritatea sa, in fata careia nu putem rezista fara sa ne deschidem inimile si sa dam drumul iubirii.

-- Cum ne poate ajuta Copilul Interior pe calea devenirii? Cum ne poate sprijini?

-- Ar trebuie sa raspundem si la o alta intrebare Ce inseamna sa ne vindecam ranile sufletului? Inseamna sa intelegem unde am gresit, sa constientizam rolul nostru in acesta viata si sa ne intoarcem in suflet. Vindecand ranile, vindecam de fapt copilul interior care ne deschide poarta spre propriul Eden. Copilul interior ne invata sa ne bucuram si sa fim mereu noi insine, ne invata sa crestem, dar sa ramanem mereu copii. Copilul interior ne deschide portalul nasterii in noi, adevaratul potential si drumul catre propria creatie.

-- Cand si cum stim ca avem o relatie corecta si completa cu Copilul Interior? De ce este bine sa avem o astfel de relatie?

-- Avem o relatie completa atunci cand ne este imposibil sa mai fim tristi, deprimati, bolnavi. A fi in relatie completa cu Copilul interior inseamna a trai in inima, in iubire, iar in iubire nu poti manifesta decat Lumina. Indepartand intunericul din fiinta noastra vindecam ranile, fricile, indoielile ceea ce ne duce la mantuirea sufletului.

-- Karyn, tu cum ti-ai intalnit Copilul Interior?

-- In urma cu ceva vreme am stat de vorba cu Copilul meu interior si iata ce dialog am purtat: Ce vrei sa faci de acum inainte?, l-am intrebat. "Vreau sa termin ceea ce am inceput dar inca nici nu m-am apucat! Este Cheia cu care sa pot Deschide Portile Cerului". Dar de ce sa deschizi Portile Cerului?, l-am intrebat. "Pentru ca Lumina sa coboare pe Pamant". Lumina?"Da, Lumina. Pentru a putea ajunge la cele 7 peceti ai nevoie sa vindeci Sufletul". Si cum poti sa creezi o asemenea Cheie? "Din insasi Iubirea... putem sa reDevenim ceea ce Suntem… Insa totul incepe cu un Cuvant..".


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi