Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Psihologie / Spiritualitate

"Imi place sa-mi impartasesc cunostintele cu toti cei care sunt dispusi sa creasca si sa isi extinda constiinta" - dialog cu maestrul Mohamad Al-Gazzali, celebru practicant al tehnicilor spirituale Mer-ka-ba

2012 este anul in care se raspunde la intrebari, in care vor avea loc schimbari care afecteaza umanitatea si in care oamenii vor fi nevoiti sa apeleze la noi metode de a reactiona la factorii externi care ii influenteaza in mod negativ.

In intervalul 5-9 decembrie 2012, maestrul Mohamad Al-Gazzali, practicant al tehnicilor spirituale Mer-ka-ba, va fi prezent la Iasi pentru a sustine conferinta ”2012 - The year of Ascension, Our legacy” si pentru a conduce sesiunile intensive de tehnici energetice, mediatie si activare a campului Mer-ka-ba pentru adepti, in cadrul workshop-ului „Awakening The Illuminated Heart”.

Am stat de vorba cu maestrul Mohamad Al-Gazzali, celebru practicant al tehnicilor spirituale Mer-ka-ba, si am aflat cum putem fi mai buni si cum putem avea o viata frumoasa.

-- Inainte de a va cunoaste si de a va asculta, cred ca este necesar pentru public sa afle cine este omul Mohamad Al-Gazzali. Asadar, cine este Mohamad?

-- Mohamad Al-Gazzali are un doctorat in Administrarea Afacerilor, titlul de BBA (Bachelor of Business Administration) in domeniul Managementului si diploma de master in Management. Are peste 11 ani de experienta ca manager de proiect autorizat si detine multe alte diplome in domeniul tehnologiei informatiei. Diplomele in management ale lui Mohamad si experienta acestuia in domeniul IT,  impreuna cu abilitatea sa de a identifica eficient si eficace punctele tari si slabe ale unei companii pentru a-si atinge scopurile, l-au facut pe Mohamad un consultant de management foarte cautat in ultimii 25 de ani.

Desi se bucura de succes in domeniu IT, dorinta lui Mohamad de a gasi semnificatii mai profunde pentru viata sa personala au condus ca, in 1976, sa porneasca intr-o calatorie de o viata dedicata studiului si explorarii diferitelor discipline spirituale. Mohamad detine cunostinte in ceea ce priveste traditia mistica islamista Sufi, este un maestru in Eckanar, iar cea mai recent realizare a sa consta in diploma de trainer autorizat in ceea ce reprezinta munca de o viata a faimosului lector si scriitor Drunvalo Melchizedek.

Workshopurile sale sub denumirea „Awakening the Illuminated Heart” au avut participanti din mai multe zone ale Statelor Unite ale Americii, Africa si Europa. La momentul actual, Mohamad planuieste sa extinda zona in care va sustine workshop-uri pe teritorii precum Africa sau Caraibe. Acesta sustine ca ”Nu ma pot gandi la o onoare sau la un privilegiu mai mare decat cel de a impartasi aceasta informatie cu altii… daca vor alege sa asculte. Onorez cu adanc respect si recunostinta pe cei care au ancorat pe aceasta lume minunata lumina si sansa pe care acum o putem impartasi prin experienta noastra”.

-- De unde sunteti, unde ati crescut, care este background-ul dumneavoastra?

-- M-am nascut in Jamaica, in West Indies am studiat primii ani de scoala, apoi m-am mutat in Canada si iar in Jamaica, unde am urmat studii in domeniile Muzica si Afaceri.

-- La ce varsta ati inceput sa intrati mai mult in contact cu partea dumneavoastra spirituala?

-- Pe la 16 ani am inceput sa caut cu sinceritate ceva ce eu denumeam pe atunci ”Dumnezeu”, dar nu cel in care credea familia mea, ci acel Dumnezeu care vibra alaturi de sufletul meu. Eram elev de liceu cand un coleg mi-a deschis calea catre meditatia transcendentala. Mai tarziu am studiat Yoga Kriya Kundalini cu Marshall Govindan in Montreal, Canada, urmand ca in 1986 sa intru in Fratia Propriei Realizari (grupul Paramahansa Yogananda).

-- Cum s-a intamplat acest lucru? A existat un mentor in viata dumneavoastra sau o intamplare anume care sa va schimbe perspectiva asupra vietii?

-- S-a intamplat datorita strictetii tatalui meu in ceea ce priveste viata in sine si dublul standard pe care il vedeam in casa la mine: ”Fa cum iti spun eu si fa cum fac eu”. Atunci am inceput sa il caut pe acel ”Dumnezeu” pentru mine si pentru propria mea placere. Eu nu eram de parere ca trebuie sa faci asa cum iti spune cineva doar pentru ca are impresia ca asa e corect.

-- Ce sfat ati da oamenilor care inca nu sunt conectati cu ”vocea” lor interioara si care poate sunt prea prinsi in realitatile sceptice ale vietii si in grijile cotidiene?

-- Daca o astfel de persoana cere ajutor, ar trebui sa comunice cu ingerul ei sau cu o alta entitate -- oricare i-ar fi numele: ca este Iisus, Mohammed sau orice alta sursa --, si sa ii ceara umil sprijinul divin. Sunt sigur ca il va primi, atat cat va crede si va accepta existenta unei astfel de forte.

-- Ati putea explica -- pentru cei dintre noi care nu stiu prea multe despre acest concept -- in cuvinte simple ce este Merkaba si de ce ar trebui oamenii sa o adopte?

-- Cuvantul Merkaba sau Merkava – ”caleasca” pe ebraica sau ”a calari un animal, a fi intr-o caleasca”- este utilizat in Biblie (Ezekiel 1:4-26) pentru a face referire la tronul-caleasca al lui Dumnezeu, vehiculul pe patru roti condus de catre cei patru heruvimi, fiecare dintre acestia avand cate patru aripi si patru chipuri (om, leu, bivol si vultur). Simbolul 4 inseamna ”timp” in domeniul alchimiei. Merkaba este utilizat pentru a denumi lumina corpului omenesc. Conform profesorului meu, Drunvalo, ”una dintre functiile Merkaba este de a ghida creatorul acestui camp energetic dintr-o lume in alta.

De fapt, nu exista alta posibilitate de a te muta constient dintr-o lume in alta in afara de cea in care te afli intr-o ”nava spatiala” bazata pe stiinta Merkaba. Si, chiar si atunci, aceasta nava are extrem de putine abilitati de a se misca. Mer-ka-ba individului si posibilele sale tranzitii stabile au abilitatea de a se misca oriunde in existenta, desi s-ar putea altera daca persoana insista in a se muta in diferite zone de timp/spatiu/dimensiune/marime”.

-- Cand ati inceput sa fiti interesat de tehnica Mer-ka-ba?

-- In anul 2009, in timp ce faceam cercetari pe tema vechilor tehnici sexuale taoiste, un prieten al meu, maestru in Chi Gong,  mi-a sugerat sa arunc o privire peste cartea lui Drunvalo Melchizedek- ”Vechiul secret al Florii Vietii” (The Ancient Secret of the Flower of Life), Volumul II, pagina 333, in care se vorbeste despre ”Ankhing”. Am comandat cartea, insa editorul mi-a trimis volumul I in loc de al doilea. L-am citit si am devenit foarte interesat in Mer-ka-ba, asa cum o descria Drunvalo, astfel ca am comandat si celelalte carti ale sale si am participat la toate workshopurile pe care le organiza.

-- Cum v-a influentat tehnica de meditatie Mer-ka-ba stilul de viata? Cum v-a schimbat?

-- Prin exersarea zilnica a tehnicii Mer-ka-ba, cred ca am reusit sa imi eliberez campul energetic (aura) de lucruri care nu mai foloseau scopului meu in viata. Membri ai familiei si prieteni ai mei care nu isi mai aveau locul in viata mea au incetat sa mai sune, iar daca ii sunam eu, deodata nu mai aveau timp pentru mine. Am abilitatea de a o folosi ca o tehnica de a-mi proteja casa si ceea ce imi apartine. O foloseam, de asemenea, atunci cand calatoream, mai ales pe autostrazi si Africa.

-- Poate oricine sa utilizeze pe cont propriu tehnica de meditatie Mer-ka-ba? Ce ar trebui sa stie oamenii despre ea si de cat antrenament este nevoie pentru a o putea aplica corect?

-- Da si nu. Raspund astfel pentru ca exista persoane care isi pot aminti cum sa isi reactiveze propria Mer-ka-ba…desi acest fenomen este destul de rar. Tehnica Mer-ka-ba se invata cel mai bine de la un trainer specializat care a fost instruit si certificat de catre Drunvalo Melchizedek. Motivul pentru care spun asta porneste de la faptul ca exista foarte multe informatii comunicate gresit pe internet de catre profesori/traineri neautorizati despre ce este Mer-ka-ba si cum ar trebui ea folosita. Acest lucru poate fi foarte periculos pentru ca in cateva cazuri neascultarea acestui avertisment a condus la deznodaminte tragice, inclusiv moartea.

-- Cat de important este numele Drunvalo Melchizedek pentru tot ce inseamna Mer-ka-ba?

-- Drunvalo Melchizedek este prima persoana din timpurile noastre moderne care a definit corpul de lumina uman din punct de vedere matematic si geometric. Daca veti cauta pe Google termenul Mer-ka-ba, veti obtine 246.000 de rezultate, mai mult de 75% dintre acestea fiind citate ale lui Drunvalo sau link-uri catre site-ul sau, canalul de YouTube sau pagina sa de Facebook.

-- De-a lungul carierei dumneavoastra, cu siguranta ati vizitat multe tari si ati cunoscut foarte multi oameni. In calatoriile dumneavoastra, ati observat vreodata diferente culturale intre diversele categorii de public -- reactioneaza oamenii diferit la tehnici, avand in vedere diferentele de la nivel cultural dintre ei?

-- Nu, nu am observant niciodata diferente in ceea ce priveste reactia oamenilor la exercitiile de meditatie. Cel mult, am observat sa opuna o oarecare rezistenta mentala la inceput, pana sa inceapa exercitiul propriu-zis.

-- Nu este pentru prima data cand va aflati in Romania. In timpul primei vizite, ce impresie v-au facut romanii?  Suntem un public diferit? Cum reactioneaza romanii la aceste tehnici de meditatie? Intreb pentru ca romanii au tendinta de a fi mai sceptici atunci cand vine vorba despre astfel de experiente?

-- Este o intrebare foarte buna. Romanii, la fel ca orice alta nationalitate, sunt foarte mandri de statutul lor national in contextul mondial. Am invatat ca sunt extrem de spirituali si deschisi in a-i accepta pe altii, mult mai deschisi decat suntem noi, cei din vest si din Nordul Americii. Desi romanii, ca si credinta, sunt in marea lor majoritate ortodocsi, sunt mult mai deschisi si mai toleranti fata de alte credinte- comparativ cu alte tari in care am mai calatorit. Ceea ce tu denumesti scepticism s-ar putea sa fie doar o tipica rezistenta mentala cauzata de slaba intelegere a cailor ezoterice, avand in vedere ca au convingeri crestine.

-- Ce vor afla si ce vor invata romanii si iesenii din vizita dumneavoastra?

-- Ceea ce vor afla despre mine romanii si iesenii este ca sunt o persoana care vine aici cu inima deschisa, sunt iubitor si prietenos, imi place foarte mult sa imi impartasesc cunostintele cu toti cei care sunt dispusi sa creasca si sa isi extinda constiinta. Ma inteleg bine cu aproape toata lumea cu care intru in contact, eman energie vindecatoare pura, fina fata de oamenii din preajma mea.

-- Ati putea spune publicului de ce este diferita conferinta de workshop si invers?  

-- Conferinta este un precursor a ceea ce un cursant va putea intelege la workshop. Dati-mi voie sa va dau un exemplu pentru a raspunde la aceasta intrebare geniala. Conferinta e ca si cum ai vedea o fotografie a unui concept -- o schita -- ce urmeaza sa fie construit, un widget sau ceva de genul. Workshopul se ocupa de intelegerea procesului (a mecanicii) si de cum sa construiesti widgetul.

-- Care este, in opinia dumneavoastra, viitorul tehnicii Mer-ka-ba? Credeti ca oamenii o vor adopta?  

-- DA! Aceasta este parerea mea, pe masura ce ne apropiem de 2013 si de schimbarea polilor magnetici. Din cauza schimbarilor geoclimatice, agitatiei politice si sociale din jurul globului, oamenii vor simti din ce in ce mai mult nevoia conectarii cu partea divina din ei. Cu cat nevoile si problemele materiale ale oamenilor -- lipsa banilor, spre exemplu -- devin mai mari, cu atat ei au tendinta de a simti mai puternic nevoia de spiritualitate, apropierea de Dumnezeu.

-- Aveti incredere in viitor?

-- Da, trebuie sa am incredere in viitor, asta ii invat pe oameni -- sa faca schimbari la nivelul constiintei astfel incat sa fie pregatiti pentru a-si lua locul intr-o noua societate care va apartine celor cu  o constiinta elevata, elaborata. Da, viitorul nostru este luminos si trebuie sa traim acum ca si cum ne-am afla in viitor.

-- Care considerati ca este cea mai mare problema cu care se confrunta umanitatea in zilele noastre?

-- Dupa parerea mea, cea mai pregnanta problema a umanitatii este frica. Important este sa ne oprim din a trai din pozitia fricii si sa incepem sa traim din cea a belsugului si a iubirii.

-- Care este cel mai important efect pe care tehnica Mer-ka-ba il are asupra oamenilor?

-- In modesta mea opinie, cred ca cel mai important efect extern pe care tehnica Mer-ka-ba o are asupra oamenilor este ca ii va ajuta sa realizeze schimbari de la comportament si mod de viata 3D, la cele 4D, ajungand astfel la o unitate a constiintei.


1 2

Comentarii:4


1# Scris de

in data de:

23/11/2012 10:01

Buna ziua! Va multumim pentru interes. Conferinta va incepe la ora 17, iar intrarea este libera. Amanunte puteti obtine aici: https://www.facebook.com/2012AnulAscensiunii


2# Scris de

Mariana

in data de:

23/11/2012 06:50

Buna dimineata, Care este costul Workshopului,si care este programul(pe zile,ore,teme) va multumesc


3# Scris de

maura

in data de:

19/11/2012 10:48

Buna ziua! Va multumim pentru interes. Conferinta va incepe la ora 17, iar intrarea este libera.


Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi