Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Psihologie / Spiritualitate

"Cine esti TU?" Dialoguri de taina cu Mooji

"Este important sa faci diferenta intre Sinele tau si efectele care ti se intampla tie" -- Mooji
Cu doua luni in urma, discutand despre cautare, redescoperire si alte intrebari ale sufletului, un prieten mi-a recomandat sa urmaresc cateva clipuri video ale unor maestri spirituali, oameni contemporani cu noi, care au ajuns sa se cunoasca pe ei insisi in cel mai adanc si misterios mod, devenind astfel liberi de conditionarile psihologice ale vietii moderne.

Asa l-am descoperit pentru prima data pe Mooji. Imi amintesc cum privirea lui patrunzatoare mi-a adus brusc o liniste interioara, ca si cum toate gandurile au amutit dintr-o data. Acelasi efect il are si acum, astfel incat, de fiecare data cand ma gasesc prinsa in frenezia vietii, ma recentrez doar privindu-i o fotografie la intamplare.

Cine e Mooji? Sa-l lasam chiar pe el sa ne spuna:
“Cine este Mooji? [Rade].... Mooji, la fel ca oricare alta persoana, este expresia a ceea ce este infinit. Fiinta infinita manifestandu-se in fiecare corp, nu numai in corpurile umane, ci in fiecare fiinta inzestrata cu simtire – aceasta este ceea ce sunt. Sentimentul interior al acesteia este ‘’Eu sunt. Eu Exist’’. Iar acest “Eu” semnifica de fapt pura Constiinta.  Cumva, aceasta

Constiinta se identifica cu trupul, care are nevoie sa se exprime si sa experimenteze. Identificarea cu trupul este cea care poarta numele Mooji sau John sau Susan.” (Sursa: "Suflarea Absolutului", traducerea in limba romana, nepublicata inca, a cartii lui Mooji "Breath of The Absolute")
Daca este sa vorbesc in termeni biografici, pot spune ca Anthony Paul Moo-Young, cunoscut azi drept Mooji, s-a nascut pe 29 ianuarie 1954 in Jamaica. In 1969, el s-a mutat in Marea Britanie unde a trait pana acum aproximativ doi ani cand s-a stabilit in Portugalia. Maestrul lui a fost invatatorul spiritual indian Hariwansh Lal Poonja (sau Papaji), care la randul lui i-a fost discipol lui Ramana Maharshi.

In decursul anilor, Mooji a calatorit in Spania, Italia, Germania, Suedia, America de Nord, Argentina, Brazilia si India, tari unde a sustinut intalniri satsang. Satsang se traduce din sanscrita ca si “in asociere cu adevarul” sau “in compania adevarului”, care vine din cuvintele sat, adica adevar, si sanga, ce inseamna companie.

Modul lui de a fi si de a vorbi este cald, plin de carisma, deschis si direct, de multe ori presarat cu un umor natural si molipsitor, ceea ce l-a facut usor de inteles, devenit astfel atat de drag pentru mii de oameni care ii urmaresc activitatea si invataturile.

Increderea infailibila cu care vorbeste, calmul, rabdarea si claritatea lui, izvorasc dintr-un suflet care a trait multe, care si-a privit proprii demoni direct in ochi. A descoperit ca dincolo de orice lucru trecator din lumea asta si dincolo de orice imagine iluzorie, oricat de frumoasa ar fi, adevarata lui identitate se afla in cele mai profunde unghere ale inimii.

In intalnirile lui cu cei care vin sa-l asculte, Mooji pune cu predilectie o intrebare: “Cine esti TU?”. Am simtit ca raspunsul, adevarul ce va fi revelat din spatele acestei intrebari imi va aduce multa lumina si o intelegere nebanuita a vietii, a felului cum poate fi ea traita. La aceasta intrebare, cum spune chiar el, poti raspunde numai in tacere.

Intreaga mea experienta privind inregistrarile cu el a fost si este inca orientata spre descoperirea mea, a Sinelui meu. Stilul practic si clar de a te conduce spre regasire mi-a adus si unele rezultate. Am invatat sa fiu mai prezenta in corpul meu si sa ma ascult mai bine, lucruri care m-au pus fata in fata cu o latura a mea care imi era staina. Am descoperit ca adevarul este mai simplu decat credeam si mai aproape decat vedeam.

Am aflat ca si in tara noastra sunt multi care il urmaresc si care au fost atinsi de “efectul Mooji”, cum imi place mie sa spun. Mai mult, chiar am gasit oameni care s-au organizat in Bucuresti intr-un grup si fac satsang prin internet. Cum distantele de multe ori sunt prea mari si timpul prea mic, am hotarat sa replicam aceasta initiativa si la Iasi. Asa a luat fiinta un mic grup care urmeaza sa aiba prima intalnire duminica, 25 noiembrie 2012, la Scoala „Petru Poni” Iasi (cartierul Pacurari), incepand cu ora 17.

Sunt asteptati toti cei care impartasesc aceasta pasiune spre (re)cunoastere, sub indrumarea lui Mooji.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi