Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Psihologie / Spiritualitate

Muzeul istoriei de ganduri

"Cu un gand bun iti construiesti viitorul. Cu un gand bun si o idee mareata, iti poti construi un destin", spune Stefania Andra Simionescu in volumul "Calatorii prin Univers".

Modalitatile de manifestare a gandului necesita o atentie speciala: in primul rand, amintesc aici ca "fiintele lipsite de iubire Divina nu pot sa-ti auda sau sa citeasca energia gandurilor, atata timp cat tu nu le rostesti; in momentul in care ai deschis gura si ai vorbit, ai si emanat fluxul energetic" incarcat cu gelozie, iubire, frica. (sursa "Calatorii prin Univers" Vol. I, Ed. Sedcom Libris, Iasi, 2011, autor StefaniA Andra Simionescu, (www.calatoriiprinunivers.hostei.com).

Gandurile pe care le avem, indiferent de natura lor (incarcate cu iubire, griji, suparari, ura etc), se "inregistreaza in eter" (sursa "Calatorii prin Univers" Vol. I,) si planeaza sute de mii de ani in preajma planetei unde au fost concepute. Raportand la cate ganduri are omul numai intr-o zi, apoi intr-o viata si la cate milioane de oameni au populat planeta, reusiti sa va conturati o imagine despre cate tipuri de energie lasa oamenii mostenire generatiilor viitoare. Daca mai punem in ecuatie si efectele fiecarui gand in parte la nivel sufletesc-psihic-fizic, ne este lesne de inteles necesitatea de a gandi pozitiv pentru a evita aceste toxine energetice.

Mircea Eliade, inca din 1943 prin lucrarile sale, "Mitul eternei reintoarceri", "Cosmologie si alchimie babiloniana", "Aspecte ale mitului", indeamna la o mai profunda abordare si valorificare a capacitatilor si abilitatilor spirituale umane, inclusiv asupra trecutului romanesc secret: de exemplu in "Comentarii la legenda Mesterului Manole" el afirma ca toata creatia repeta actul cosmogonic, "Creatia lumii", prin nastere, prin urmarea invatamintelor date de Domnul nostrum Iisus Hristos, prin legea Liberului Arbitru, si a puterii gandului de a ne proiecta viitorul, culminand cu concluzii ca miturile au un adevar, descriu evenimente care au avut loc la inceputurile istoriei omenirii pe Pamant, iar cultura traditionala romaneasca inca pastreaza unele din aceste obiceiuri si invataminte (a nu se confunda cu superstitiile).

Pe fundalul regimului comunist din Romania, descoperirile si scrierile lui Mircea Eliade nu au fost vazute cu ochi buni, mai ales cand pentru viata cotidiana invatamantul reprezenta o eleganta modalitate de propagare accentuata a "rationalitatii stiintifice-realism", de modelare si coordonare a constiintei publice in detrimentul credintei in Hristos (din acest motiv multi preoti romani au fost inchisi in secret in inchisori precum cele de la Pitesti, Suceava etc, multe biserici au fost distruse, iar o parte din cultura spirituala a fost impinsa spre aria profanului).

Nu este nimic gresit in a cerceta sau in a te bucura de libertate, dar sa nu uitam ca Fiinta vie sufletul omului este construita dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, in deplina armonie cu simfonia universului (omul este tata, este si fiu si are si Sf. Duh) si traieste intr-o lume guvernata de legile Divine date de Ziditor, transpuse in tridimensional prin legi fizice - cicluri cosmice si planetare. Fara credinta nu ai cum sa ai o perspectiva completa asupra lucrurilor, prin urmare cum este cu putinta ca omul sa traiasca fericit, daca sunt date deoparte din orizontul sau, subtilitatile gandurilor si sentimentelor sale in planurile tridimensional-cuantic-subcuantic, prin mandria conceptului de a fi cu precadere rational?

O constanta legatura intre sufletul omului si corpul sau fizic este insasi rugaciunea "Tatal nostru". Rostita prin puterea gandului, ea constituie o binecuvantare, o dorinta si o promisiune, ca si iubire si iertare. Corespondenta dintre ea si campul energetic al omului, prin punctele energetice spirala, si glandele corpului fizic se imbina astfel: "la rostirea fiecarui cuvant din rugaciune, se deschide o glanda.

Centrii glandulari majori sunt: hipofiza (cea mai inalta glanda este legata de lumina), pineala (punct de plecare pentru constructia embrionului in pantecul mamei), tiroida (intra in actiune cand trebuie sa luam o decizie si sa actionam), timusul (corespunde inimii), suprarenalele (sunt centrul nostru emotional si actioneaza asupra plexului solar), gonadele (motorul corpului fizic), celulele lui Leydig sau Lyden (centrul echilibrului masculin feminin). Fiecare organ depinde de un centru glandular." (surse: "Incursiune in medicina naturista in amintirea lui Valeriu Popa, editia a XII-a, Ed. Polirom 2007, autor Speranta Anton" si "Calatorii prin Univers" Vol. I Ed. Sedcom Libris Iasi 2011, a carei autoare sunt).

Gandirea negativa se comporta ca o otrava de origine psihica si provoca moartea sufleteasca si trupeasca: de exemplu "emotia maniei produce o toxina care actioneaza asupra inimii, ficatului si stomacului, dar se elimina repede; daca apare ura, toxina este secretata cronic si otraveste tot organismul, mai ales ficatul. Frica este o alta emotie si ii corespund doua sentimente: regretul aplicat trecutului si ingrijorarea aplicata viitorului"; toxina fricii se "fixeaza mai ales la vezica biliara, stomac si intestine. Ea ar fi cauza afectiunilor gastrointestinale"(sursa: "Incursiune in medicina naturista in amintirea lui Valeriu Popa, editia a XII-a, Ed. Polirom 2007, autor Speranta Anton").

Intrebata cum ne vindecam de boli, doamna doctor specialist in medicina naturista Virginia Faur de la Laboratoarele Favisan din Lugoj, Timisoara, raspunde ca insanatosirea nu se rezuma doar la tratamente, exercitii fizice, comprimate, fitoterapii, aromaterapii sau la o alimentatie echilibrata, ci presupune ca "tesutul viu sa intre in rezonanta cu Energiile Creatoare", sa comunice cu Dumnezeu. In fond, aceasta este viata adevarata; ea insufleteste materia. Orice insanatosire vine de la viata, iar viata este de la Dumnezeu." Omul "in cele trei dimensiuni ale sale (spiritual, mental si fizic)" este ajutat de terapia naturista, de gandirea pozitiva si de intelepciune, lipsite de ura si resentimente". Este deci o filosofie de viata in spiritul Bibliei si al lui Dumnezeu. Doar in aceste conditii, omul are sanatate." (sursa: "Sanatate si frumusete de la natura Laboratoarele Favisan, Editura Nagard, Lugoj 2009, autor dr. Virginia Faur").

Gandurile si sentimentele noastre ne influenteaza expresia fetei (optimista, suparata etc.), culoarea ei (neagra de suparare, luminoasa cand radiaza fericire) comportamentul nostru, stilul de viata, prietenii pe care ii alegem, muzica pe care o ascultam; noi decidem pentru noi, noi prin maniera noastra de gandire ne proiectam o parte din destinul nostru si chiar al neamului din care facem parte: de exemplu "Atunci cand un popor (la nivel de tara) manifesta la unison acelasi gand" de iubire de Dumnezeu, de uniune si dragoste unul fata de altul, se creaza un baraj energetic precum o bula invizibila care emana iubire, a carei jumatate eterica se afla la suprafata, iar cealalta jumatate, in interiorul suprafetei geografice a pamantului ocupat de acel popor. Acest camp protejeaza de toate lucrurile nefaste", (de exemplu: impotriva acelor persoane sau spirite lipsite de credinta; ele nu suporta efectul acestui camp asupra lor si pleaca). Acest camp al gandirii pozitive se regaseste similar si la un nivel mai larg: la nivel de planeta, galaxie sau pe alte straturi superioare energetice. (sursa: "Calatorii prin Univers" Vol. I, Ed. Sedcom Libris, Iasi, 2011, a carei autoare sunt).

Trimite un gand luminos catre Tatal tau ceresc si roaga-L sa iti dea ce si cat ai nevoie, sa te vindece de boli si sa te fereasca de vicleniile altora, iar tu ai grija de sufletul tau prin fapte si ganduri bune, printr-o alimentatie sanatoasa si rugaciune.


1

Comentarii:1


1# Scris de

stef

in data de:

10/08/2012 05:51

iti multumesc pentru gandurile tale, incet incet ne luminezi pe noi


Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi