Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Psihologie / Spiritualitate

Premiera Curs de dezvoltare personala prin teatru

Atunci cand privim viata, cu toate aspectele sale, ca pe un joc, redescoperim bucuria si satisfactiile ei ca prin ochii unui copil curios. Ce avem de invatat in timpul jocului pentru a accesa un nivel superior de evolutie, cum se comporta jucatorii care isi traiesc cu seninatate si victoriile si infrangerile? Care sunt caile prin care am putea redescoperi bucuria vietii, depasind si inevitabilele obstacole?

Ideea unui mod de evolutie si cunoastere prin teatru a incoltit in mintea si inima mea o data cu experienta lucrului cu oamenii.

Am observat ca majoritatea dintre noi privim fascinati catre oameni care au un anumit succes dar si ca, desi ne dorim succesul, cel mai des ne punem singuri piedici, cel mai adesea. Ne este greu sa ne dezlantuim potentialul, creativitatea, inteligenta pentru ca nu ne cunoastem, pentru ca nu credem suficient in noi, pentru ca emotiile generate de frici ne controleaza.

Unul dintre gandurile care produc cele mai mari emotii distructive este acela legat de parerea pe care o lasam asupra celorlalti, in diverse contexte. De aceea ii admiram pe cei care vorbesc in public si par a nu avea emotii, admiram actorii pe scena pentru ca par a trai complet rolul ca si cum nu ar avea ochii publicului atintiti asupra lor.

« Aceasta este si una din motivatiile si unul din obiectivele cursului: constientizarea gandurilor care produc emotiile pentru ca, la final, a urca pe o scena sa devina o bucurie. Si cand spun scena, ma refer la toate acele situatii de evaluare din partea altora,  dar si la o scena propriu-zisa », a spus psihologul Iulia Crut, unul dintre organizatorii cursului, alaturi de actrita Bianca Ioan. .

Constient sau nu, noi jucam tot felul de roluri, zilnic. Spre exemplu, sunt mama, sunt psihoterapeut, sunt sotie, sunt prietena, sunt client, sunt sofer etc. Atunci cand, din motive diverse, ne confundam cu unul dintre aceste roluri, cand uitam ca suntem altceva, dincolo de rol, traim ceea ce numim nefericire. Cand rolul de angajat al unei companii este trait ca si cum doar acela l-ar defini pe un om, in momentul pierderii locului de munca, echilibrul se regaseste mai greu, viata pare a-si pierde sensul.

Descoperirea si intelegerea rolurilor noastre prin roluri asumate in timpul unui curs de dezvoltare personala prin teatru aduce si constientizarea propriei fiinte in profunzime. Mai mult, putem descoperi cum ne raportam la ceilalti si la rolurile lor, relatiile noastre capata astfel o noua perspectiva.

« Cred in potentialul fiecarui om si am vazut de multe ori oameni care, sustinuti si incurajati, au evoluat si si-au vazut visele implinite. Eu insami, in primul rand, sunt un om care a trebuit sa redevina copil la un moment dat,pentru a merge mai departe », a spus Iulia Crut.

Amanunte despre curs gasiti aici -- http://goo.gl/PsVvh0


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi