Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Psihologie / Spiritualitate

Transmutatia

"Pierre Baranger, director al laboratorului de chimie organica al Scolii Politehnice de la Paris, a prezentat rezultate experimentelor sale: plantele cunosc secretul transmutatiei elementelor. Natura produce calciu din magneziu, potasiu din sodiu etc. Faptul contrazice flagrant legi chimice considerate imuabile." (sursa: "Chipul Iconic", Ed. Platytera 2012 )

“Pentru a intelege mai bine caracterul revolutionar al acestor descoperiri, trebuie sa tinem seama ca specialistii in fizica nucleara, care sustin ca pentru asigurarea stabilitatii elementelor sunt necesare niste energii de fixare de-a dreptul gigantice. Plantele opereaza fara nicio greutate, aceeasi transmutatie, intr-un proces necontenit si intr-un mod care le scapa cu totul oamenilor de stiinta.

Si cel mai important este ca ele nu au nevoie de acele fabuloase cantitati de energie presupuse in fizica moderna de fisiunea atomului. Cel mai mic fir de iarba, cea mai neinsemnata papadie sunt in stare sa realizeze fara nicio bataie de cap ceea ce alchimistii zilelor noastre pe care noi ii numim fizicieni sau specialisti in fizica nucleara sustin cu indarjire ca nu se poate si nu se poate.” (sursa: “Viata secreta a plantelor”).

In vederea realizarii transmutatiei elementelor, in limbaj comun aceasta se traduce prin transformarea unui element in altul, fie vegetal, mineral, metal (ex.: transformarea argintului in aur) sau cel putin pentru a comunica cu Mama - Natura, cu mineralele sau cu Fiinta Vie - Apa, este necesara (re)cunoasterea sau (re)invatarea matricei luminoase a Florii Vietii unei Fiinte Vii, fie ea floare, copac, planeta sau soare. (sursa: “Calatorii prin Univers”, Ed. Sedcom Libris Iasi, 2011, autor SefaniA Andra Simionescu).

Si cum invatam acest limbaj? Un prim pas a fost incercat in sec. X-XV prin alchimie si cautarea pietrei filozofale (cea care prin transmutatie trasforma orice mineral intr-un veritabil panaceu, fie aur, fie planta vindecatoare), insa demersul cercetarilor a fost interupt de papalitate, etichetand acest proces de prelucrare a matricei Viului drept vrajitorie. Nimic mai fals, pentru ca aceleasi cercetari sunt continuate si in ziua de azi, sub denumirea de stiinta.

Secolul XXI dovedeste ca acele cautari ale Evului Mediu sunt descoperiri ale transmutatiei, insa nu toate sunt folosite si in beneficiul omenirii (ex. aremele nucleare). Acest tip de studiu debuteaza cu constientizarea faptului ca ceea ce ne inconjoara, pornind de la nivel cosmic (planete, comete, sori, pulsari etc.), pana la copaci, plante, fluturi, animale, toate sunt Fiinte Vii create de catre Dumnezeu. Desi au imbracat un alt tip de corp decat cel uman, toti avem un lucru in comun: suntem Vii si venim cu o Floare a Vietii Unica, ce ne defineste; ceea ce ne deosebeste, este ca iarba sau plantele care zilnic executa acest proces nu ne fac niciun rau, pe cand omul prin opera sa distruge natura. Astfel, pentru Omul care si-a uitat cunostintele stravechi, acest lucru poate suna straniu, insa in esenta el aminteste si de cheia comunicarii Viu – Viu, inclusiv a transmutatiei corpului si a matricei luminoase, deoarece Dumnezeu este Viu si tot ce a creat El este Viu.

Aceasta cunoastere este completata si explicata si din alte perspective, avand  ca centru de greutate tot Lumina Divina, matricea Viului si transferul de energie de la o Fiinta Vie la alta, de catre insusi parintele Ghelasie. Enumerarea cunostintelor preasfintiei sale sunt inglobate in ceeea ce el a numit si recomanda cu caldura: sacroterapia. Ce inseamna “sacroterapia” probabil va intrebati?

Parintele a definit-o ca presupunand “restabilirea legaturii stranse intre suflet si corp, ca o reimprietenire reciproca a acestora, cu restabilirea adevaratelor ierarhii.” In locul daruirii energetice prin iubire, “s-a trecut la furt, la acaparare energetica, la boli, de unde ruperea ciclului vietii. In mod normal energiile ies din viul sufletului, avand rostul sa se reintoarca in acest spatiu al iubirii si daruirii perpetue, ce este ca un perpetuum mobil, de viu permanent si vesnic, cu originea in Dumnezeu.” (“Medicina isihasta”, Ed. Platytera, 2007).  

Acest fenomen, deopotriva obiectiv si subiectiv, al daruirii e o taina ce apartine viului. Transmutatiile mentionate tin de aceeasi taina, adica de reidentificarea si rememorarea chipului originar adevarat: Dumnezeu, omul este construit dupa Chipul si asemanarea lui Dumnezeu.

Pentru ce este necesara restabilirea liantului corp-suflet? In acest sens, medicina isihasta ne ofera raspunsul: viul (Fiinta cu Duh) si “libertatea viului opereaza chiar la nivelul legilor materiei, care, supuse imperativelor vietii si ale sufletului, devin mai putin rigide decat asa cum le prezinta tabelele si ecuatiile stiintifice conservatoire, considerate imuabile.

In aceasta directie “Parintele Ghelasie vorbeste si despre “Treimea creata” (inger – om - natura), zidita de catre de Sfanta Treime - Dumnezeu; fiinta au ingerii, fiinta are omul, fiinta are si natura, corespunzator cu care exista energii ingeresti, energii umane si energii specifice naturii, toate cunoscand intrepatrunderea, dar totodata neamestecarea. Din aceasta  perspectiva, sensul finalitatii creatiei este dat de “radacinile” creatiei in constiinta fiintiala a lui Dumnezeu”. (“Mic dictionar de Isihasm” din lucrarea lui Florin Caragiu, “Suflet si raspuns”- “Chipul iconic” ed. Platytera 2012). Deci destinul uman e sfintirea omului (prin indumnezeirea cu Sfantul Duh, dat de Sfanta Treime) si sfintirea naturii prin Om, “Omul sfinteste locul”, nu locul sfinteste omul.

Prin urmare orice izolare a Constiintei Divine - Viului prin ingropare, uitare, inlaturarea unor legi ale Viului prin robotizare (crearea robotilor cu inteligenta artificiala) si degradarea naturii reprezinta inceptul unei ere a involutiei sub masca evolutiei cibernetice, totul in detrimentul si amanarii evolutiei divine angelice a Omului. “ In creat nu e statism, statismul implica regres, un cerc vicios, o inchidere in entropie, intr-o dificultate fara iesire.” Evolutia unei lumi “nu se poate, decat NEIGNORAND taina spiritualitatii”. (“Medicina isihasta”, ed. Platytera, Bucuresti, 2007)

In vederea transmutatiei “medicina isihasta descopera libertatea viului operand chiar la nivelul legilor materiei, care, supuse imperativelor vietii si ale sufletului, devin mai putin rigide decat asa cum le prezinta tabelele si ecuatiile stiintifice conservatoire, considerate imuabile.”

 In cartea “Transmutatiile biologice” din 1962 a lui Henry Kervan, “considerata de unii specialisti lucrarea cea mai semnificativa a secolului si nu numai din punct de vedere stiintific”, se demonstreaza ca “analiza chimica nu poate da decat o viziune partiala si adesea nerealista asupra proprietatilor biologice intime ale unei substante”. Viziunea si descoperirea autorului este completata si confirmata din punct de vedere spiritual si de Rudolf Hauschaka, in lucrarea “Natura substantei”. Acesta din urma a afirmat ca a cerceta viata cu mijloacele chimiei, rateaza esenta vietii, care nu este un rezultat sau un efect provenit din combinatia de elemente, ci dimpotriva, precede aceste fenomene si este, de fapt, cauza, iar nu efectul lor. ”

Arhiva articolelor de la Revista Glare, semnate de catre autoarea Stefania Andra Simionescu se regasesc si pe site-ul cartii ei www.calatoriiprinunivers.hostei.com.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi