Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Star

PRIMAVARA DE TANGO LA IASI

Timp de patru zile, incepand cu 1 martie, Iasul va gazdui un festival de tango. Intitulat Primavara de Tango la Iasi, evenimentul propune workshop-uri cu profesorii Marcela Trape si Mario Ferrero din Buenos Aires, invitati de Scoala "Tango Feliz"-Iasi.
In limbajul "sec" al cifrelor, "Tango Feliz" insumeaza 500 de ore de curs, peste 70 de Milonga (seri de dans cu specific de tango), 10 workshop-uri cu profesori invitati, precum si workshop-uri tinute de profesorii scolii amintite in calitate de invitati in alte orase din tarasi din strainatate. De asemenea, membrii "Tango Feliz" au participat la cursuri oferite de maestri in cuprinsul unor workshop-uri si festivaluri de tango din tarasi din strainatate, pregatindu-se cu peste 20 de maestri argentinieni de tango, scrie www.oradeiasi.ro.

Mario&Marcela danseaza impreunadin 2007, combinand ingenios muzicalitatea si tehnica de tango stapanite de Mario cu organizarea corporala prin Body Awareness propusa de Marcela. Se implinesc 22 de ani de cand Marcel a predat dansul in forme diferite (balet, dans contemporan, tango). Este creatoarea metodei de organizare corporala Body Awareness. Metoda vine ca o incununare a tuturor cursurilor cu oameni faimosi ai dansului: Alfredo Gurquel (Ballet y Biomecanica), Monica Fraccia (Danza Contemporanea), Cristina Barnils (Danza Moderna), Trisha Bauman, Mark Haim. Mario este dansator, profesor si coregraf de tango argentinian. Are multi ani de experientasi a invatat tango alaturi de profesori ca: Gustavo Naveira, Carlos Borquez (Tango y Teatro), Adrian Veredice y Alejandra Hobert, Facundo y Kely, Chicho y Eugenia, Sergio Notario y Alejandra Arrue. Guvernul Republicii Argentina i-a desemnat, ca o recunoastere a valorii, ambasadori oficiali ai tangoului in lume. La cursurile lor au venit si s-au format, de-a lungul anilor, dansatori faimosi de tango din Buenos Aires si din intreaga lume.

Mario&Marcela au mai vizitat Romania (Bucuresti si Brasov), in februarie 2010, si au fost foarte apreciati, in mod special pentru abordarea dansului pornind de la mecanica propriului corp, posibilitatile si limitarile lui, cu alte cuvinte, dansul pornind din interior si nu din exterior.

Scoala de tango argentinian "Tango Feliz" s-a infiintat pe 3 octombrie 2009, din dorinta de a aduce si in Iasi adevaratul spirit al acestui dans, atat de popularizat, dar atat de putin cunoscut.

De la infiintare, la cursuri au participat oameni care au avut ocazia sa cunoasca, indeaproape, tangoul argentinian, dincolo de clisee si de ideile preconcepute.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi